Vegetarianizmus öröklődhet szülői befolyásoltság nélkül? (4/L-ról van szó)
4 éves, lány féltesómról van szó. Nem hajlandó megenni a húsit. Sehogy, semmilyen formában, akárhogy, akármiből készítjük el, nem eszi meg. Kiérzi az illatát mindenféle ételből és fintorog.
Az apja, anyu exe vegetáriánus, de már külföldön dolgozik, 2 éve nem is látták egymást a húgommal, csak Skype-on integetnek esténként, ennyi a kapcsolatuk most, amíg haza nem jön nemsoká. Étkezésben semmiképp nem hathatott rá.
Szóval létezik olyan, hogy öröklődik a vegetarianizmus?
Hallottatok ilyenről?
Vagy miért nem eszi meg a husit?
Esetleg mivel próbálkozzunk, amit szeretnek a kisgyerekek?
Mivel? Csak mert aggódunk, hogy vigyen be elég fehérjét.
Tejet reggelente iszik kakaónak, joghurtot is és zöldségpüréket is eszik, de ezenkívül milyen fehérjeforrások adhatóak még?
A gyerekek ízlése változik. Van amikor a tészta nem kell nekik, csak a hús.
Ha nem akarja megenni, ne erőltessétek, de ne is engedjétek válogatni.
Kb semmit se kell tennetek: egy négyévesnek a pohár tej mellé nem sok más teljesértékű (értsd állati) fehérjére van szüksége.
A husi nélunk kicsit túl van értékelve. Nem vagyok vega, de neveltem "tejes és husis" gyereket is . Egyszerűen érzik, hogy a tej mellé már nem kell nekik még hús is. Nyugodtan hagyhatjátok. Baj csak akkor lenne, ha tejet, tejterméket, és tojást se enne.
Bár a Föld nagyobbik felén gyakorlatilag ezekből is alig esznek az emberek.
Kamaszként meghusisodik, ne félj!
A húgom tíz éves koráig semmilyen húsételt nem evett meg. Aztán normalizálódott.
A lányom most négy, ő meg semmilyen más ételt nem enne, csak húst meg édességet. Képes leenni a pörköltet a nokedliről. A zöldségekkel ki lehet kergetni a világból.
Egyébként jó fehérjeforrás még a tojás is.
tojást süteményben, palacsintában megeszi, de rántottának például már nem annyira
halhúst nagyon büdösnek mondja, azt nem hajlandó, még halrudacskát nem
tejtermékeket eszik mindent,
bab, lencse, borsó is, de inkább csak főzeléknek
tofut, avokádót viszont még sosem próbáltunk szerintem adni neki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!