Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen egy orvos gyerekének...

Milyen egy orvos gyerekének lenni?

Figyelt kérdés
2015. febr. 9. 15:03
 1/7 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok az, de ismerősök igen. Ott az anya orvos. Saját maga mondta, hogy szereti a szakmáját, de sajnálja, hogy lemaradt a gyereke gyerekkoráról. Annyira nem lehet jó.
2015. febr. 9. 15:07
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy milyen értelemben kérdezed?!

Az én édesapám szülész. Rengeteg "öröm" éri a munkájával kapcsolatban. Mindig is úgy jellemezte a munkáját, hogy a "Teremtés utószója", ő az, aki világra segíti a jövő nemzedékét, a reményt és a tisztaságot.

Viszont akad olyan, amikor negatív dolgok is érik (halál).

Ilyenkor képes napokat - heteket magába roskadva tölteni. Persze, az élet megy tovább és ezt ő is tudja, de látszik rajta ilyenkor, hogy ezerszer végig gondolja és átrágja, hogy mi történt, mi történhetett volna másképp.

Nekem két lányom van, és igaz protokoll miatt neki köze nem volt egyik terhességemhez és szülésemhez sem, de bent volt a műtőben mind a két alkalommal és ott ült a fejemnél. Nekem sokat jelentett és rengeteg erőt adott.

Barátnőm (születésünk óta össze vagyunk nőve) anyukája gyerekorvos. Vele kalandosabb volt az "élet". :)

Viszont mai napig rengeteg tanáccsal és segítséggel lát el :)

2015. febr. 9. 15:21
 3/7 anonim ***** válasza:
Az egyik barátnőm szülei igaz hogy nem orvosok, de az anyukája főnővér, az apukája pedig mentőtiszt. Alig vannak otthon, amikor a barátnőm kisebb volt (általános iskolás) akkor is mindig a mamája volt vele, amikor meg nagyobb volt egyedül volt... Volt egy züllős korszaka is elég hamar, tehát nem nagyon tudtak odafigyelni rá, de szerencsére nem keveredett túl rossz társaságokba. Azóta már felnőtt, de én nem irigylem a gyerekkorát... És ők még nem is orvosok, el tudom képzelni hogy nekik még keveseb idejük van otthon.
2015. febr. 9. 16:20
 4/7 anonim ***** válasza:
Apám háziorvos a kisvárosban ahol élünk, anyukám meg az asszistense :) Gyerekként tök ugyanolyan érzés volt az ő gyereküknek lenni, mint bárki másénak.... Nem értem, hogy mire vagy kíváncsi pontosan, hogy "milyen" orvos gyerekének lenni. Anyagi gondjaink sosem voltak, de ettől függetlenül semmi külön örömöt nem jelentett.
2015. febr. 9. 17:00
 5/7 A kérdező kommentje:

Megfelelési kényszer? Tanári különbségtétel?

Illetve a pórnép állandóan a más életével, pl. orvosok, foglalkozik, ez nem zavaró a gyerekre nézve?

2015. febr. 9. 18:26
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerinted az orvos ma Magyarországon ennyire megbecsült és jól fizetett szakma?
2015. febr. 10. 08:52
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem az apum orvos. Nem mondanám átlagos embernek, de nem a szakmája miatt különc. Egyébként ami feltűnik a többiek számára is, hogy intelligensebb az átlagnál és hogy sokkal többet dolgozik.

Szerintem nem másabb egy orvos gyerekének lenni, mint egy ügyvédének, mérnökének, vagy egy átlagonsnál műveltebb buszsofőrének.

Egyébként mi külföldön élünk, de ő nem fogad el hálapénzt, szóval nem keres csillagászati összegeket, aminek én még örülök is. :)

Látom mekkora szaktudása van, milyen felelősségteljes a munkája, én erre nem lennék képes. Örülök, hogy van miért felnéznem rá .

2015. febr. 10. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!