Hogyan tudnám távol tartani az anyám a pénzügyeimtől?
Az egész úgy kezdődött, hogy tavaly 18 voltam, érettségiztem, felvételiztem, de a Corvinus nem jött össze(1 pont miatt), pedig mindképpen gazdaságot akartam tanulni, de anyám azt mondta, hogy az nem ér semmit, inkább tanuljak jogot, szóval jogot tanulok most.
Sikeresen elvégeztem ezt a félévet, már csak azért is, hogy anyám örüljön, de titokban az ösztöndíjaimból magánórákat veszek egy elismert közgazdásztól-> Úgy,érzem nagyon sokat fejlődtem, de nem szeretném ezt elmondani az anyámnak, mert tudom, hogy utálja, hogy ennyire fanatikusan érdekel a gazdaság, és órási vita lenne belőle. Ha esetleg anyámat érdekelnék a pénzügyeim, mit feleljek? (Eléggé ramatyul állok, most pénzügyileg) Nem szeretnék vitát, mert abból néha még verekedés is kisült sajnos. Esetleg tanácsok? Előre is köszönöm a válaszokat !
Miért jó, hogy magánórákat veszel valakitől, amikor annak semmi nyoma nem marad? Nem kapsz róla elismerést, bizonyítványt, ha el akarsz helyezkedni valahol, akkor vagy elhiszik, hogy jártál ilyenre, vagy nem.
Akkor már inkább miért nem adod össze a pénzedet egy okj-s képzésre, vagy felsőfokú szakképzésre? Lehet nem ér többet tudásban, de legalább egy hülye papírt kapsz a pénzedért és idődért cserébe, amit később beírhatsz az önéletrajzodba!
Egyébként pl. lehet, hogy semmi köze hozzá anyukádnak, de azért bármikor előkerülhet a téma és én akkor őszinte lennék. Az enyémek állják a megélhetésemet az egyetemen és igenis rákérdeznek olykor, hogy mit csinálok az ösztöndíjammal. Elmondom nekik és ha nem hülyeségekre szórtam el, akkor semmi bajuk nincs ezzel. Ha te nem azt akarod csinálni, amivel foglalkozol, akkor foglalkozz azzal, amit szeretnél! Nem anyukádnak, avagy érte fogsz dolgozni, hanem magad miatt. Neked kell életed végéig azzal foglalkozni, amit most megtanulsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!