Hogyan tudnám távol tartani az anyám a pénzügyeimtől?
Az egész úgy kezdődött, hogy tavaly 18 voltam, érettségiztem, felvételiztem, de a Corvinus nem jött össze(1 pont miatt), pedig mindképpen gazdaságot akartam tanulni, de anyám azt mondta, hogy az nem ér semmit, inkább tanuljak jogot, szóval jogot tanulok most.
Sikeresen elvégeztem ezt a félévet, már csak azért is, hogy anyám örüljön, de titokban az ösztöndíjaimból magánórákat veszek egy elismert közgazdásztól-> Úgy,érzem nagyon sokat fejlődtem, de nem szeretném ezt elmondani az anyámnak, mert tudom, hogy utálja, hogy ennyire fanatikusan érdekel a gazdaság, és órási vita lenne belőle. Ha esetleg anyámat érdekelnék a pénzügyeim, mit feleljek? (Eléggé ramatyul állok, most pénzügyileg) Nem szeretnék vitát, mert abból néha még verekedés is kisült sajnos. Esetleg tanácsok? Előre is köszönöm a válaszokat !
" anyám azt mondta, hogy az nem ér semmit, inkább tanuljak jogot"
:)
Állj ki magadért.
Nálunk a testvéremmel volt úgy, hogy nagyapám (akit tényleg távolinak érzünk) beleszólt, hogy a testvérem ne fizika egyetemre menjen (mert tatám szerint az hiábavaló), hanem menjen politikusnak, mert úgy legalább lesz megélhetősége.
Sokat hisztiztek egymásnak, és végül a tesóm bezárta az ajtót és nem engedte be tatámat az életébe. És mi van most?! A testvérem még mindig az egyetemen van, a vizsgái sikerültek és harmadéves.
Mond meg anyádnak, hogy álljon már le az életed irányításával, és te állj talpra.
Milyen pénzügyeid vannak, amibe anyád beleszólhatna?
Honnan van pénzed "titokban magánórákat venni"?
Ha anyádtól kapsz, akkor valamennyi beleszólása van, ha te keresed, akkor nincs.
Viszont nem értem, hogy honnan tudná, mire költesz?
De ami igencsak irritáló: te VEREKEDNI szoktál anyáddal?!?!?!?
Édesanyádnak illene elfogadni, hogy téged mi érdekel, és mi nem. Nem lehet egy életen át olyan munkát végezni (legalábbis nem boldogan), amit erőltetnek, ezt értesd meg vele.
Mellesleg ösztöndíj? Melyik egyetemen adnak ösztöndíjat már az első félévtől? Leghamarabb most, februártól kaphatnál, vagy félreértettem valamit?
Egyébként ha annyira nem utálod a jogot, akkor mehetsz azzal is közgazdasági irányba. Olyan munkahelyet kell találni, ahol gazdasági ügyekkel, hozzá kapcsolódó tanácsadással foglalkoznak, esetleg később elvégezhetsz egy közgáz szakot is - ha ezt megteszed, az egy jó kombó lesz majd :)
Végezd el a jogot, szabadidődben meg nyugodtan tanulhatsz bármi mást.
Gazdasági szakokon sok számolós tantárgy van,amikhez sok gyakorlás és logika kell.
sziasztok! köszönöm a válaszokat!
Az ösztöndíjat hátrányos helyzetre kaptam, alaptámogatás is jött, azt is erre a célra fordítottam. Igen én is ezt remélem, hogy jogi végzettséggel is lehet gazdasági területen dolgozni, de ehhez kell az, hogy ezen a területen is készüljek.
Igen sajnos, anyám elég agresszív, egy-egy pillanatában, néha csak random földhöz vág mobilokat, húgommal pl. karácsonykor is verekedtek, nem élünk egy háztartásban, 2hetene látogatom meg. Igazából a kérdés az, hogy mikor fogja érdekelne az a pénz, amit én most kapok, hogy összegyűlt-e belőle valami vagy sem...Mindegy most elvállaltam 2 munkát iskola helyett, megpróbálok visszahozni valamit, de aztán folytatom tanulmányaim mindkét irányban :)
csak jó lenne tényleg, ha anyám távol is maradna a pénzügyeimtől. :( Nem lehet vele őszintén beszélni, vita közben is csak folyton kiabál, volt, hogy őszintén megkértem arra, hogy ne kiabáljon folyton,mert már mentálisan leépültem tőle, csak 1 napot ne, és rendesen kiakadt rám és csak még rosszabb lett. Nem akarok vele vitát az biztos, 2 éven belül megpróbálok elhelyezkedni azon a gazdasági területen, ahová most is készülök, aztán ha lesz egy állandó (nem éhbéres) munkám, akkor már nem fognak számítani a pénzügyeim, csak most..Remélem még sokáig nem fogja érdekelni..:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!