Feljelentettem egy anyukát meg a gyerekét, mert összekarcolták a kocsimat. Miért mégis engem szidalmaz mindenki?
8-as, én úgy gondolom, ha a gyereked önhibádon kívül okoz kárt, akkor is fedezned kell a költségeket, hiszen a felelősség a tiéd. Természetesen nem lehet egy gyereket megkötözve vattában csomagolva tartani, de ha megrongál egy kocsit, az a te felelősséged, hiába nem te kérted rá..
Kérdező, igazad van. A rongáló anyuka majd legközelebb gondolkozik. A gyerek mellé nem adnak sajnos eszet is. A szidalmazókkal ne foglalkozz, ha annyira együtt éreznek a nővel, dobják össze a javítási költséget, és fizessék ki neked helyette. Elvégre akár velük is történhetett volna a dolog, és örömmel mondanának le az összegről, ha így lett volna.. Csak addig nagy a szája mindenkinek, ameddig kára nem származik belőle.
Biztos , hogy nem érted?
Figyelj!
Az egyik oldalról nézve nem érted, a másik oldalról meg igen érzékenyen érint!?
Amikor az autón keletkezett károdat rendezted , az "érzelgősséget" félretetted és jogi úton feljelentés által rendezted az ügyedet. Most , hogy Téged" támadnak " miért nem tudod félre tenni az "érzelgősségedet"!?
Tudod ez úgy hat , hogy amikor a saját érdekedet nézted, félretetted az "érzelgősségedet", az egyszerű , de "hatékony" "eszközt" használtad.Rendőrség , feljelentés, jogszabályok.Most meg "rinyálsz", hogy jaj mit mondanak az emberek Neked.
Ne haragudj, elhiszem , hogy jogilag igazad lehet, de ha nem tudtad ezt az ügyet humánusabban , feljelentés nélkül megoldani akkor azt se várd, hogy ezért tiszteljenek téged. Ha ilyen "kemény csávó" voltál az ügylet elején , akkor légy most is "kemény", és ne nyafizz. Viszont ha közben átgondoltad az egészet , és most már nem csak kizárólag a saját oldaladról nézed , az "érzelgősséget", akkor még talán vissza is vonhatod a feljelentést , és talán még megoldhatod barátságosabb módon az ügyet.Vagy ha már késő , akkor majd legközelebb.
Hát én anya vagyok. és bevallom, először ara a tipikus esetre gondoltam, amivel nap mint nap találkozom a városunkban, hogy egyes autosok fittyet hányva minden szabályra és gyalogosra, jusztis elfoglalják az egész járdát...és ha megyek / mennék azon az utcán babakocsival, nem egyszer érzem a dühöt, h bárcsak lenne nálam valami, ami jol karcol....
Nade elolvasva a kérdést , itt nem erről volt szo. nem igazán értem, hogy valaki egyáltalán miért, milyen indíttatásbol teszi föl a gyerekét egy idegen autojára. ÉN ugy gondolom, hogy fizesse meg a kárt aki okozta. Egyébként arrol nincs sejtésed, hogy miért csinálhatta ? Nyilván akkor sem ez a megoldás, de nem lehet pl, hogy mondjuk többször kérte, h ne állj a járdára, vagy vmi ilyesmi?
Ha arról lenne szó, hogy a gyerek felmászott a kocsira és elkezdte összejárkálni, de hirtelen megjelent anyuka, aki azonnal leszedte onnan, leszidta a gyereket és hagyott egy cetlit, hogy bocsika, ez történt, itt és itt találsz meg, hogy rendezzük a kárt, akkor részemről egy káromkodáson kívül mást nem tettem volna.
A fenti esetben? Teljesen jogos a feljelentés. Első körben próbálkoztál beszélni az anyukával?
annyi könnyebbséget adhatsz az anyának, hogy megemlítd neki, hogy van-e lakásbiztosítása, és abban felelősségbizti, mert akkor a bizosítás ezt fedezi…
legalább
egyébként neked van igazad..
ha a vadiúj porsche-dat karcolták volna össze mindenki veled értene egyet..így kicsinyesnek tartják..
edga z autó értéke az anya hibájából csökkent, az ő felelőssége
8-as példájában is az ő felelőssége, tehetne róla..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!