Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Feljelentettem egy anyukát...

Feljelentettem egy anyukát meg a gyerekét, mert összekarcolták a kocsimat. Miért mégis engem szidalmaz mindenki?

Figyelt kérdés
Kamera felvette, az anyuka maga tette a kocsi tetejére a gyerekét, az meg összejárkálta a sáros cipőjével úgy, hogy polírozás is kevés a karcolások javításához. Szerencsére a rendőrség foglalkozik az üggyel, úgy néz ki, ki kell fizetniük a kárt és még 100-150 ezer forint bírságot is. De emiatt az egész utca, a családom, meg úgy mindenki engem csesztet, hogy lehetek ennyire szívtelen. Legjobban a rongáló anyuka van kiakadva, pedig örülnie kéne hogy szándékos rongálásként ez nem kerül bele az erkölcsi bizonyítványába.
2015. febr. 2. 16:08
1 2 3
 11/25 anonim válasza:
47%
De miért tudja az utca, meg a család?
2015. febr. 2. 16:57
 12/25 anonim ***** válasza:
95%
Jaj,hát ez tipikus. Sok hülye lehugyozza a bokáját a babucimabucipicilicinyuszifülubabácskától, és te vagy a szar,mert valakinek a random kölyke nem teheti tönkre a te magántulajdonodat. Én is voltam ilyen helyzetben,brutálisan bosszantó a sok birka. Neked van igazad,nem az agyhalott babucimamuciknak.
2015. febr. 2. 16:59
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

8-as, én úgy gondolom, ha a gyereked önhibádon kívül okoz kárt, akkor is fedezned kell a költségeket, hiszen a felelősség a tiéd. Természetesen nem lehet egy gyereket megkötözve vattában csomagolva tartani, de ha megrongál egy kocsit, az a te felelősséged, hiába nem te kérted rá..

Kérdező, igazad van. A rongáló anyuka majd legközelebb gondolkozik. A gyerek mellé nem adnak sajnos eszet is. A szidalmazókkal ne foglalkozz, ha annyira együtt éreznek a nővel, dobják össze a javítási költséget, és fizessék ki neked helyette. Elvégre akár velük is történhetett volna a dolog, és örömmel mondanának le az összegről, ha így lett volna.. Csak addig nagy a szája mindenkinek, ameddig kára nem származik belőle.

2015. febr. 2. 17:01
 14/25 anonim ***** válasza:
8%

Biztos , hogy nem érted?

Figyelj!

Az egyik oldalról nézve nem érted, a másik oldalról meg igen érzékenyen érint!?

Amikor az autón keletkezett károdat rendezted , az "érzelgősséget" félretetted és jogi úton feljelentés által rendezted az ügyedet. Most , hogy Téged" támadnak " miért nem tudod félre tenni az "érzelgősségedet"!?

Tudod ez úgy hat , hogy amikor a saját érdekedet nézted, félretetted az "érzelgősségedet", az egyszerű , de "hatékony" "eszközt" használtad.Rendőrség , feljelentés, jogszabályok.Most meg "rinyálsz", hogy jaj mit mondanak az emberek Neked.

Ne haragudj, elhiszem , hogy jogilag igazad lehet, de ha nem tudtad ezt az ügyet humánusabban , feljelentés nélkül megoldani akkor azt se várd, hogy ezért tiszteljenek téged. Ha ilyen "kemény csávó" voltál az ügylet elején , akkor légy most is "kemény", és ne nyafizz. Viszont ha közben átgondoltad az egészet , és most már nem csak kizárólag a saját oldaladról nézed , az "érzelgősséget", akkor még talán vissza is vonhatod a feljelentést , és talán még megoldhatod barátságosabb módon az ügyet.Vagy ha már késő , akkor majd legközelebb.

2015. febr. 2. 17:10
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk mit csináljon kedves utolsó? Simogassa meg a buksi kis fejüket,hogy jól van,ügyesek vagytok,legközelebb a lámpákat is törjétek szét,úgyis annyit keresek,hogy már nemzeti volt ötletem, mire költsenek el a rengeteg lóvém. Normális vagy?
2015. febr. 2. 17:15
 16/25 piroska és a farkas ***** válasza:
53%

Hát én anya vagyok. és bevallom, először ara a tipikus esetre gondoltam, amivel nap mint nap találkozom a városunkban, hogy egyes autosok fittyet hányva minden szabályra és gyalogosra, jusztis elfoglalják az egész járdát...és ha megyek / mennék azon az utcán babakocsival, nem egyszer érzem a dühöt, h bárcsak lenne nálam valami, ami jol karcol....

Nade elolvasva a kérdést , itt nem erről volt szo. nem igazán értem, hogy valaki egyáltalán miért, milyen indíttatásbol teszi föl a gyerekét egy idegen autojára. ÉN ugy gondolom, hogy fizesse meg a kárt aki okozta. Egyébként arrol nincs sejtésed, hogy miért csinálhatta ? Nyilván akkor sem ez a megoldás, de nem lehet pl, hogy mondjuk többször kérte, h ne állj a járdára, vagy vmi ilyesmi?

2015. febr. 2. 17:22
 17/25 anonim ***** válasza:
93%
Nem is értem miért? Az emberek többsége megcsapná a nőcit, mert nem azért dolgozik hogy más jogtalanul megkárosítja a tulajdonát.
2015. febr. 2. 18:09
 18/25 anonim ***** válasza:
71%

Ha arról lenne szó, hogy a gyerek felmászott a kocsira és elkezdte összejárkálni, de hirtelen megjelent anyuka, aki azonnal leszedte onnan, leszidta a gyereket és hagyott egy cetlit, hogy bocsika, ez történt, itt és itt találsz meg, hogy rendezzük a kárt, akkor részemről egy káromkodáson kívül mást nem tettem volna.

A fenti esetben? Teljesen jogos a feljelentés. Első körben próbálkoztál beszélni az anyukával?

2015. febr. 2. 19:01
 19/25 anonim ***** válasza:
0%
kamu
2015. febr. 2. 19:06
 20/25 anonim ***** válasza:
97%

annyi könnyebbséget adhatsz az anyának, hogy megemlítd neki, hogy van-e lakásbiztosítása, és abban felelősségbizti, mert akkor a bizosítás ezt fedezi…

legalább

egyébként neked van igazad..

ha a vadiúj porsche-dat karcolták volna össze mindenki veled értene egyet..így kicsinyesnek tartják..

edga z autó értéke az anya hibájából csökkent, az ő felelőssége

8-as példájában is az ő felelőssége, tehetne róla..

2015. febr. 2. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!