Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ez miért van?...

Szerintetek ez miért van? Miért teszi ezt velünk anyám?

Figyelt kérdés

Elég megalázó is, főleg ha vendégem is van, akiről természetesen anyám tud/tudott is..

A helyzet az, hogy anyám nagyon ritkán hajlandó megmozdulni itthon főleg főzés, takarítás, és mosás ügyben. Persze ha főz, annak örülni szoktunk, mert 1. végre vett valamit, amiből lehet főzni, 2. végre van főtt kaja otthon.

Viszont egy éve kb egyre sűrűbben játssza be azt, ha nincs kedve rendet rakni a konyhában, hogy megcsinálja az ebédet, és leül a hugommal és a nevelőapámmal ebédelni. A hugom persze rendes akar lenni, és szól nekünk ( nekem, a barátomnak, és az öcsémnek), hogy kész az ebéd, mehetünk, de ilyenkor nem egyszer üvöltötte le anya, amikor mi már elindultunk a konyha felé, hogy "most nekünk van ebéd! ők majd esetleg esznek utánunk!". Úgyhogy tisztán hallottuk ezt a mondatot már nem egyszer.. Pedig semmi rosszat nem tettünk. Mégis megaláz minket azzal, hogy nem ül le velünk egy asztalhoz enni, ha ő főz. Persze ha én veszem meg a spórolt pénzemből az alapanyagot, és főzök, akkor anyám az első aki ott toporog, hogy mikor ehet már..

Ez az egyik.. A másik, hogy múlt héten jöttem haza gyakorlatról, és koszos volt a munkaruhám, ezért megkértem anyát szépen(!), hogy mossa ki következő nap estére, hogy el tudjam majd vinni utána való nap dolgozni. Erre elkezdett velem pattogni, hogy mit képzelek, hány mosást fog berakni csak az én kedvemért? Mert hogy egy héten csak egyszer mos, és most biztosan nem fogja kimosni. Ezért inkább elvittem a barátomékhoz, és megkértem az anyukáját, hogy mossa ki nekem, aki szivesen segített is. Aztán amikor ezt megtudta anya, elkezdett gúnyolódni, hogy járjak oda mosatni a ruháimat nyugodtan...

Eddig nem volt ilyen. Pár éve változott meg benne valami gyökeresen, annyira, hogy engem, és az öcsémet sokszor emberszámba sem vesz.. Néha elejtett olyan mondatokat is, hogy amit az apánk elkezdett azt mi befejezzük, mert tönkretesszük az idegeit, és az életét, és ebbe fog belehalni...

2015. febr. 2. 13:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
59%
Lehetséges, hogy Anyád titokban elkezdett inni?
2015. febr. 2. 14:04
 2/11 A kérdező kommentje:

Nemhinném, mert a felmenői között több alkoholista is volt, akiket ő gyűlölt, ezért tudtommal nem bírja elviselni az alkohol szagát. Főleg saját magán.

Báár... Én még nem éreztem rajta cigi szagon kívül mást, de kitudja..

2015. febr. 2. 14:07
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos gyakori, hogy egy idő után lekövetik az emberek a szülői mintát, még akkor is, ha korábban ott volt az elhatározás, hogy "na én aztán biztos nem".
2015. febr. 2. 14:10
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

mindegy miért bteszi ezt, egyszer ezt mondd el neki, ha ennek ellenére nem változik akkor pedig a következőt tenném: amikor ott toporog a kajámnál kábé ugyanazt a szöveget mondanám vissza amit ő szokott nektek,hogy majd utánatok jöhetnek(persze a húgodat nem kell kizárni emiatt), ha nem akarja kimosni akkor légy felnőtt és a mosdóban áztasd át kicsit mosóporral vagy egyéb(ne légy ennyire tehetetlen), ha cukkol hogy járj oda mosatni flegmán vágj vissza hogy fogsz is mert ott legalább emberszámba vesznek.

Ha engem kérdezel, kezdetek talán hasonlítani apátokra(míg húgotok a nevelőapára) és emiatt tudat alatt talán kivetíti rátok mindazt az érzelmet amit az apátok iránt érez. Mindenképp próbálj előbb vele beszélgetni mielőtt megkezded az első csatát.

2015. febr. 2. 14:14
 5/11 A kérdező kommentje:

Én nem nem akarom kimosni a ruhámat kézzel, hanem abból mégnagyobb cirkusz van ilyenkor. A mosógéphez nem nyulhatok egyáltalán, ha meg megkérem, hogy mossa ki, és nem teszi meg, helyette nekiállok kézzel kimosni, akkor akkora hisztit csap, hogy én mennyire türelmetlen, és hálátlan vagyok, és elpazarlom a vizet meg a mosószert...

Mellesleg most vettem észre, hogy tegnap amit főztem szándékosan egy nagyobb lábos húslevest, hogy mára is legyen, (és tegnap este még bőven volt) ki lett öntve.. Úgyszintén a rántott zöldségek is ki lettek dobva a kukába, amiből mára még maradt volna.. Így ma 3 szelet kenyéren kivül nincs itthon semmi.

2015. febr. 2. 14:33
 6/11 anonim ***** válasza:
Zavarja, hogy barátod van. Valahogy erről fúj a szél nekem nagyon.
2015. febr. 2. 14:34
 7/11 anonim ***** válasza:
és akkor mi van ha kiveri a hisztit? verd vissza neki hogy nem pazarolnád a vizet, ha lett volna kimosni a ruhádat takarékos programon. A kaját meg ha kiönti látványosan előveszed a tárcáját kiveszel belőle pl 500 ft-ot és azt mondod legközelebb 2-er is gondolja meg mit önt ki...vagy ennyi erővel legközelebb te is kiöntöd az ő kedvencét stb.sosem értettem az ilyen embereket én is elvoltam nyomva, de már tizenévesen jobban kiálltam magamért(és ha csak hisztit kaptam volna amikor ezt tettem).
2015. febr. 2. 14:59
 8/11 anonim ***** válasza:
párdon "nem pazarolnád a vizet ha lett volna szíves kimosni" ezt akartam írni
2015. febr. 2. 15:00
 9/11 anonim ***** válasza:
és mi az ha nem nyúlhatsz a hisztin kívül mit tehet veled,ha kimosod a ruhádat? szépen elé állsz és közlöd vagy ő mossa ki vagy te, kettő közötti nincs
2015. febr. 2. 15:02
 10/11 anonim ***** válasza:

A húgod, az öcséd meg te édestestvérek vagytok? Vagy miért tesz köztetek különbséget?

MEnnyi idös vagy?

2015. febr. 2. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!