Hogyan kérdezzem meg hogy ne nem-et mondjanak? (Többi lent)
13 éves lány vagyok.Sokat sportolok (lovaglás,futás,aerobik,kosárlabda,ugrálókötél...stb)
Csak a lovaglás kerül pénzbe és heti 1x járok 2000 Ft-ért így is olcsóbb mert kedvel az edzőm,viszont kedvem támadt egy sporthoz amit mindig is szerettem : íjászat.
Félek megkérdezni a szüleimet,mert lebeszélnének róla,azt mondanák hogy ó,túl gyenge vagy! És társai viszont én nagyon akarom,és ha teljesen menne akkor összekombinálva a lovaglással.A tanyán nem tanítják ugyan de lovagolni és külön íjászkodni lehet.Hogy êrjem el hogy beleegyezzenek a szüleim? Nagyon fontos lenne,imádom az íjászatot,többször próbáltam,versenyíjjal is és rendes hobby íjjal is. És mellékesen : ugye nem gáz ha lányként űzném?barátaim nem sportolnak ilyen komolyan mint én csak épp a tesi órára bejönnek tehát kitűnnék közülük,nem gáz?
Bocsánat ha vmit elírtam csak tabon vagyok...
Nem baj az, ha sportolsz, egészséges. Szerintem valamiről le kéne mondanod az íjászatért cserébe.
Vagy mondd, hogy hadd bizonyítsd be, hogy bírod és szereted.
Más most nem jut eszembe.
31N
Amikor annyi idős voltam, mint te most, én is imádtam nyilazni.
A különbség annyi, hogy én magamnak faragtam az íjat és a nyílvesszőket is. Mogyorófából és nádból.
Hobbi szinten én is íjászom, mellett lovam is van (de nem kombinálom).
Pár észrevétel az írásoddal kapcsolatban.
-Az, hogy lebeszélnének koránt sem biztos (ezért is kell megkérdezni). A sünis és létrás vicc jut eszembe róla (b..zd meg süni a létrádat tudod? :) )
-Az, hogy gyenge lennél hozzá hülyeség, és rossz érv. A kondíciódnak és alkatodnak megfelelő íjat fognak úgyis választani, azzal nem lesz semmi gondod.
-Hobbi szinten, főleg tradicionális szakágban nem tartom különösen drága sportnak. Ha saját felszerelést vásároltok, az kicsit húzósabb, de csak egyszeri költség. Ezen felül csupán az esetleges egyesületi tagságot (de otthon is űzhető a sport), illetve a fogyóeszközöket kell fizetni (vesszők, vesszőfogók, ideg, stb.)
-Véleményem szerint is inkább az idő az, ami gátat szabhat a dolognak, valamit minden bizonnyal el kell dobni az íjászatért.
-Végül csak kampányolni tudok mellette, mert az íjászat, pont mint a lovaglás, olyan élményt ad, amit semmi más nem tud. Ez tipikusan az a sport, amibe belekóstolni is érdemes!
Sok sikert a beszélgetéshez.
Ez tök jó dolog, hogy ennyire szeretsz mozgolódni, sportolni. Örülhetnek a szüleid, mert hasonló tizenéves inkább a számítógép előtt ül, lustul, vagy épp a haszontalan okostelefonért meg kütyükért könyörög.
Gondolom az zavarná őket, hogy az íjászat is plusz pénz lenne. Próbálj megállapodni velük abban, hogy legalább 1 hónapra fizessenek be, hogy kipróbáld, aztán meglátjátok még majd, hogy hogyan alakul a későbbiekben, vagy mennyire tetszik. Az is lehet, hogy felhagysz a lovaglással és végleg az íjászatnak élsz majd, de az is lehet, hogy az íjászatot hagyod el, mert túlterhelő lenne a lovaglással együtt.
Vagy az is lehet, hogy mindkettőt szeretnéd tovább űzni, nah akkor meg majd 1 hónap után átbeszélitek a szüleiddel, hogy mi legyen.
Mindenesetre kérj egy ilyen "próbaidőt", hogy 1 hónapra fizessenek be legalább.
Amnúgy nem ciki, ha lányként űzöd, ez olyan sportág, amit bárki űzhet, nem feltétlenül fiús. :)
Jah és nálunk is voltak olyanok suliban, akik többet sportolnak a tesi órán kívül, egyáltalán nem volt ciki. (lovagoltak, kézilabdáztak, fociztak, stb)
Ez tök természetes :)
Megkérdezni meg lehet, de ha nincs pénz, akkor nincs pénz. Havi 8000 így is elmegy a hobbidra, ami nem kevés a legtöbb család kasszájához mérten. Tehát ha a szüleid ezzel érvelnek, akkor jobb, ha elfogadod. Vagy cserébe lemondasz egyéb igényeidről, és helyette költesz íjászkodásra.
Ha az anyagiak nem problémásak, akkor ajánlj fel érte valamit, a szülők általában értékelik, ha nem csak követelőzik a gyerek. Rendesen tanulsz, javítasz az átlagodon (persze ne csak üres ígéret legyen ám!), heti egyszer kitakarítod a házat (nem csak a szobádat, mert az a te korodban már alap, hogy ne anyuci dolga legyen), vagy valami, te tudod mi a gyenge pontod amivel folyton nyaggatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!