Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha az anyuka külföldre költözi...

Ha az anyuka külföldre költözik a kisgyerekkel, az apa tud bármit tenni?

Figyelt kérdés

Tehát ha mondjuk olyan helyre megy, ami nem része a Hágai Gyermekelviteli Egyezménynek, akkor tehet bármit is az apja?

Tudom, hogy ezt jobb az ügyvédekre bízni (ezt is fogom tenni), csak tapasztalatokra lennék kíváncsi.

Aki már volt ilyen helyzetben, ott sikerült teljesen megszakítani a gyermek apjával a kapcsolatot?

2015. jan. 23. 15:59
1 2 3
 11/29 Költőnő? ***** válasza:
97%
azért ez eléggé... nem találok rá szavakat. Mégiscsak az apja basszus, ebből nem hagyhatod ki!
2015. jan. 23. 16:24
 12/29 A kérdező kommentje:
Azért elhihetitek, hogy nem jókedvemből döntöttem így...
2015. jan. 23. 16:26
 13/29 anonim ***** válasza:
88%
Először arra gondoltam, jelentem a kérdésedet. De nem! Remélem lesz valaki aki értesíti tényleg a Rendőrséget!
2015. jan. 23. 16:27
 14/29 anonim ***** válasza:
92%

interpol-lal fognak mindkettőtöket köröztetni.

Ha apa nem egyezik bele, akkor gyámhatósági engedéllyel viheted.

2015. jan. 23. 16:28
 15/29 anonim ***** válasza:
94%
Persze, simán elérhető, hogy anyucit bilincsben hozzák haza... és Kérdező, a sánta macskát nem érdekli, hogy milyen "kedvedből"... a két szülő egyenértékű és egyenjogú, ha neked bajod van az exeddel, abba nem vonhatod bele a gyereketeket.
2015. jan. 23. 16:28
 16/29 A kérdező kommentje:

Értem. Köszönöm a válaszokat!

Csak érdeklődtem.

2015. jan. 23. 16:30
 17/29 Költőnő? ***** válasza:
94%

nem kedv kérdése hanem emberi gerinc kérdése.

Ő is vér szerinti szülő. Ennyi. Undorító és mérhetetlenül önző lépés amire készülsz.

2015. jan. 23. 16:31
 18/29 anonim ***** válasza:
65%

A gyereket az apa beleegyezése nélkül még ott sem viheted át a határon ahol a shengeni egyezmény miatt nem nagyon ellenőriznek.

A párom öccse Romániából/Erdélyből jött volna Magyarországra és még akkor kiskorú volt vagyis épp hogy nem töltötte be a 18-at. A határnál vissza kellett fordulnia az anyjához, mert az apjánál nem volt hivatalos írat a határátlépéshez. Ez több mint hét éve volt. Azóta a szabályok nem változtak, szóval esélyed sincs a gyereket legálisan átvinni egyedül, engedélyező papírok nélkül a határon.

2015. jan. 23. 16:36
 19/29 anonim ***** válasza:
0%
Teljesen felesleges volt lepontozni. Ha nem közös a szülői felügyelet, akkor nem kell a másik fél beleegyezése (ez mondjuk egyébként is logikus).
2015. jan. 23. 16:46
 20/29 anonim ***** válasza:
95%

Tegyük fel, hogy sikerül. Bár ennek elég kicsi azeesélye.

Mondjuk olyan 10-12 éves a gyerek, és unalmában rákeres a neten a saját nevére. Az internet pedig nem felejt. Soha nem bocsátana meg neked. Vagy még rosszabb esetben utaznátok valahová és téged a szeme láttára kapcsolna le az ügyeletes hatóság.

Az, a Hágai Egyezmény mit mond ki, nem fedi a bűncselekmények. A gyermek és az apa jogait is sérted, konkrétan gyermekrablás amit teszel.

2015. jan. 23. 17:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!