Ha az anyuka külföldre költözik a kisgyerekkel, az apa tud bármit tenni?
Tehát ha mondjuk olyan helyre megy, ami nem része a Hágai Gyermekelviteli Egyezménynek, akkor tehet bármit is az apja?
Tudom, hogy ezt jobb az ügyvédekre bízni (ezt is fogom tenni), csak tapasztalatokra lennék kíváncsi.
Aki már volt ilyen helyzetben, ott sikerült teljesen megszakítani a gyermek apjával a kapcsolatot?
interpol-lal fognak mindkettőtöket köröztetni.
Ha apa nem egyezik bele, akkor gyámhatósági engedéllyel viheted.
Értem. Köszönöm a válaszokat!
Csak érdeklődtem.
nem kedv kérdése hanem emberi gerinc kérdése.
Ő is vér szerinti szülő. Ennyi. Undorító és mérhetetlenül önző lépés amire készülsz.
A gyereket az apa beleegyezése nélkül még ott sem viheted át a határon ahol a shengeni egyezmény miatt nem nagyon ellenőriznek.
A párom öccse Romániából/Erdélyből jött volna Magyarországra és még akkor kiskorú volt vagyis épp hogy nem töltötte be a 18-at. A határnál vissza kellett fordulnia az anyjához, mert az apjánál nem volt hivatalos írat a határátlépéshez. Ez több mint hét éve volt. Azóta a szabályok nem változtak, szóval esélyed sincs a gyereket legálisan átvinni egyedül, engedélyező papírok nélkül a határon.
Tegyük fel, hogy sikerül. Bár ennek elég kicsi azeesélye.
Mondjuk olyan 10-12 éves a gyerek, és unalmában rákeres a neten a saját nevére. Az internet pedig nem felejt. Soha nem bocsátana meg neked. Vagy még rosszabb esetben utaznátok valahová és téged a szeme láttára kapcsolna le az ügyeletes hatóság.
Az, a Hágai Egyezmény mit mond ki, nem fedi a bűncselekmények. A gyermek és az apa jogait is sérted, konkrétan gyermekrablás amit teszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!