Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az anyám facebook függő lett,...

Az anyám facebook függő lett, és még egy kamu profilos pasi horgára is ráakadt, mit tehetnék ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Nem is tudom, hogy hol kezdjem... Anyám fel akart regisztrálni a facebookra, így csináltam neki egy profilt. Egyre többet és többet ült előtte, és ma már olyan méreteket öltött ez az egész, hogy felfordul a gyomrom tőle. Hazaérve egyből beül és estig egyfolytában nyomja. Tegnap is vacsora közben mondtam volna neki, hogy mi történt velem aznap, erre rám sem hederített, csak laptopon facebookozott. Annyi szünetet tart, míg megfürdik, aztán nyomja tovább. Emellett felszedte őt valami férfi, aki még csak nem is az országban lakik, nem beszélnek közös nyelvet, hanem a fordítóban lefordítja, amit mondani akar, vagy amit a pasi írt neki, és így társalognak. A férfinek egy kép van fenn facebook-on, anyám az egyetlen ismerőse. Hiába mondom neki, hogy ez nem lehet egy valós profil, és ne foglalkozzon vele, de már ma hazaérve is tiszta ingerült volt, amíg le nem ülhetett facebookozni, és láttam, hogy megint ezzel az alakkal beszélt. Azt mondta, hogy már nem beszélnek, erre ma megint megjelent. Fogalmam sincs, hogy mit csináljak, mert az apám ott van a szomszéd szobában, a másikban meg az anyám ezzel a pasival hetyeg. Én már mondtam neki mindent, hogy hagyja, hogy ne csinálja, mert a végén biztos úgyis csak bepalizza ez az ember, de hajthatatlan. Mert neki annyira tetszik, hogy valaki őt észrevette. Megkértem azt is, hogy beszéljék meg apával, és ha ő így áll a dolgokhoz, akkor inkább hagyják egymást békén, és váljanak el. De ezt meg nem teszi meg. Én meg itt őrlődöm magamban, mert tudom, hogy apában egy világ omlana össze, ha erre az egészre fény derülne. Hatalmasat csalódtam az anyámban, mert én tényleg mindig mindent elmondok neki, legyen szó bármiről. Ő meg csak titkolózik előttem, és hazudozik. Tudom, hogy még ha jelenleg virtuálisan is, de viszonyt kezdeményezett ezzel a férfival, és nem tudom, hogy mit tehetnék ellene. Érzem, hogy ez így nincs rendjén. Annyira sok dolog félrecsúszott most az életemben, és most jön ez is... Egyszerűen dühít ez a nagy facebook mánia is, mert olyan, mintha egy 13 éves lánnyal élnék együtt. Már senki nem akar közös fotót sem csinálni vele, mert tudjuk, hogy mindenünk, az egész életünk a facebook-on landol. Teljesen tanácstalan vagyok. Mit tehetnék?

2015. jan. 22. 17:09
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Én 23 éves vagyok, anyám 44. De most egy kissé zavaró számomra, hogy én vagyok, aki anyám helyett objektíven átlátja a dolgokat. Megpróbálok vele ismét beszélni, hogy tiltsa le ezt a férfit, és próbálja egy kicsit visszaszorítani a facebook használatot. Sajnos belépni nem tudok a profiljára, mert a jelszót, amivel anno beregisztráltam, azt most megváltoztatta, és addig nem hajlandó egy karaktert sem bepötyögni, amíg bárki is a közelben van. Ki tudja mit találnék, ha be tudnék lépni.
2015. jan. 22. 17:38
 12/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, lehet én is kipróbálom ezt a kamu profilos dolgot és írok neki. Soha nem fog rájönni, hogy én voltam, aztán, ha már elég bizonyítékot gyűjtöttem, remélem, hogy felnyitom anya szemét. Mást úgysem nagyon tehetek. Vagy beszélek vele, amit megint csak elenged a füle mellett, vagy lépek végre valamit.
2015. jan. 22. 17:45
 13/20 anonim ***** válasza:
Kérdező, írj rám üzenetet, a pasi nagy eséllyel csaló, nem az anyukád érzelmei a fő célpontja.
2015. jan. 22. 17:48
 14/20 anonim ***** válasza:
Ha be szeretnél lépni anyud facejébe, amit nem ajánlok.. használd a KeyLogger nevezetű programot, ami ellopja* az adatait..
2015. jan. 22. 18:01
 15/20 A kérdező kommentje:
Én sem csak az érzelmi oldalára gondoltam itt. Rengeteg olyan sztorit lehet hallani, hogy van olyan, akit mondjuk másfél évig is fűznek az interneten, amíg teljesen meg nem bízik bennük az áldozat. Aztán egy nagyobb összeget kérnek, olyan indokkal, hogy súlyos beteg az egyik családtagjuk, vagy szeretne már nagyon találkozni, de az utazáshoz pénzre van szüksége, stb. Megkapják az összeget, és többet nem is lehet hallani felőlük. Szerintem ez az ember is ilyesmire hajt. Erre figyelmeztettem anyámat is, elmondta, hogy soha nem küldene pénzt senkinek, de azok után, hogy az utóbbi időben hazudozik, és mindent tagad, már nem bízom benne.
2015. jan. 22. 18:05
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Így van, Ardamax keylogger a megoldás. Megtudod a jelszavát, belépsz és tiltod az illetőt.
2015. jan. 22. 18:12
 17/20 anonim ***** válasza:
91%

Ez bazi gáz amúgy, mert a szülők alapból okosabbnak hiszik magukat, olyan dolgokban is, mint pl. ez. Ami neked természetes, mert már az internettel számítógéppel nőttél fel, ő meg tök sík hozzá, de azért akkor is csakazért is azt hiszi, ő mindent jobban tud, mert csak ő lehet a bölcs öreg a gyerek meg hülye és amúgy is.

Az én apám ötven éves, valami online játékban "találkozott" egy ilyen kamuarccal, aki ráadásul hapsi, előadja, hogy ő milyen gazdag, meg ilyen-olyan üzletember és majd pénzt meg mindenféle embereket ad apámnak ha kell valami, meg ad neki ilyen-olyan dolgokat is aztán mindig mikor apám beleéli magát akkor épp "üzleti úton volt" és azért nem ért rá dumálni vele... Komolyan basszus. És rendesen idegbeteg mikor mondom neki, hogy fogja már fel, nem igaz, hogy ezt elhiszi, ez az internet, ha akarok, akkor beregisztrálok az oldalra és előadom, hogy Scarlett Johansson vagyok és mindig pont akkor kell forgatnom meg díjátadóra mennem mikor úgy volt, hogy személyesen is találkozunk, azt is elhinné? És erre kiakad, hogy ne nézzem őt hülyének, meg miért hazudna neki?

Reménytelen... amíg jól át nem kúrják a fejüket, addig úgyis téged néznek hülyének, ha meg mesterkedsz még utálni is fognak, hogy mindent te cseszel el.

2015. jan. 22. 18:48
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Az én apám is folyton a facen lóg, mindenféle videókat meg cikkeket oszt meg, mindenhez hozzászól amit én megosztok, akkor is ha köze sincs hozzá. Mindenféle oldalakat lájkol, szerintem hemzseg már a gépe a vírusoktól.

Nem élünk együtt, nem tudom hogy csetel-e idegenekkel, de azt sem tartom kizártnak.

Elképesztő, hogy mennyire be tudja szippantani az idősebb generációt is és hogy mennyire védtelenek a kamu dolgokkal szemben.

Kérdező!

Linkeld be anyudnak a kérdésed és a rá érkezett válaszokat, hátha segít.

2015. jan. 22. 22:26
 19/20 anonim ***** válasza:
Szia, küldtem egy privát üzenetet, fontos. Dóri névvel keresd.
2015. jan. 22. 22:27
 20/20 anonim ***** válasza:
Apukád hozzászól a megosztásaidhoz? Egyszerű! Amikor megosztasz valamit be lehet állítani h Nyílvános, zárt, egyéni. Itt kattolj az egyénire.. és írd be a nevét a listára, akik nem láthatják a megosztásaidat.
2015. jan. 24. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!