Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem érti meg a lányom...

Miért nem érti meg a lányom 22 éves létére hogy naponta, vagy két naponta 1 szál cigaretta is káros?

Figyelt kérdés
Ráadásul ő még nem szokott rá, 3 hónapja 3. dobozt szívja
2015. jan. 19. 19:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
92%

6-os: én nem pontoztalak le.

Én annak vagyok a híve, hogy egy felnőttet ne okítsunk a cigiről. Elmondani lehet a véleményt, de olcsó húzásokkal ("csúnya leszel") szerintem az ember csak s**get csinál a szájából, ráadásul a másikat is hülyének nézi.

A tudományos tények egy dolog, érvelni, ahogy te tetted, dilettáns, de nagyon.

2015. jan. 19. 21:08
 12/16 anonim ***** válasza:
22%

Tényleg le fogja tenni..bár az sem kizárt, hogy aznap amikor kiderül, hogy terhes vagyok. Ismerem őt és az okát is annak, hogy cigizik, és a hogyanját is.

Soha nem gyújt rá játszótér közelében, ha amellett sétálnánk el, akkor inkább megáll még jóval előtte és elszívja ott. Ha elmegy mellettünk egy gyerek, akkor leengedi maga mellé, az ellenkező oldalra, hogy a gyerek ne a cigi mellett menjen el. Amikor az unokahúgával volt, akkor rá sem gyújtott.

Ha gyereke lesz, akkor le fogja tenni.

2015. jan. 19. 21:13
 13/16 anonim ***** válasza:
17%
Ha a lány azt hiszi, ha csak pár szálat szív el az nem káros, akkor nem valószínű, hogy az észérvek meghatják. Én ugyan tudom a tudományos hátteret hozzá, de nőből vagyunk, hidd el, hogy legtöbbünknél ilyen esetekben lehet a hiúságunkra építeni. Nálam igenis nagy visszatartó erő a sárga fog vagy az elhízás és ha rákeresel google-ben a leszokással kapcsolatos legtöbb kérdés ezekre irányul és nem a tüdőre gyakorolt hatásaira.
2015. jan. 19. 21:14
 14/16 anonim ***** válasza:
81%

Engem most kicsit lesokkolt ez a kérdés. Ugye vágod, hogy ha kimegy az utcára és elsétál a suliig az sokkal károsabb?

Most tényleg, napi egy szál? És már tart 3 hónapja? Borzasztó! Szokott nevetni amikor előadod neki a hegyi beszédet?

Elég idős, hogy eldöntse mire vágyik. Az ember rengeteg olyan dolgot tesz élete során ami nem azt a célt szolgálja hogy 110 évig éljen. Most komolyan az a legkárosabb dolog az életében hogy napi egy szálat elszív?

Fizeted a sportot? Jár rendszeres egészségügyi szűrésekre? Adsz neki mást is enni a parizeres zsemlén és a cukros teán kívül? Jártok nyaralni? Taníttatod zenélni? Veszel neki vitaminokat és étrend-kiegészítőket? Bio és allergén mentes tisztítószereket használsz? A lakhelyeteket rendszeresen takarítod és bevizsgáltatod?

Nem sorolnám tovább, de azt hiszem nem az az egy szál cigi fogja elvinni a lányodat! Mondom ezt úgy hogy nem dohányzom egyáltalán.

2015. jan. 19. 21:16
 15/16 anonim ***** válasza:
65%

Na es?

22 eves felnott no, szabad akarattal. Csinalja, ha ugy tartja kedve. Majd, ha mar nem akarja, akkor nem fogja szivni.

Amugy mostansag ez a dohanyosok elleni mizeria, mar idegesito. Max. Az utcan, amikor setaltok kaptok az arcotokba fustot(mert kb.mar minden honnan ki vannak tiltva)de szerintem a nagy varosban a szmog vagy a falvakban a heti tobbszori tuzeles vagy kemenyfust sokkal karosabb, es allandobb.

Mar reg nem dohanyzok , bar regebben en is megvivtam a harcom a szuleimmel, de a vegen azt mondtak " Te tudod". Ha nem hagytak volna, lehet meg a mai napig is szivnam. Az embernek sajat maga altal kell ugy dontenie, hogy leteszi.

2015. jan. 19. 21:29
 16/16 anonim ***** válasza:
16%
Biztos megerti, csak nem erdekli. Nalam egy hetig tartott ez a napi 1-2 szalas tortenet, utana beallt napi 5-6-ra, de van hogy ha sok a dolgom, reggel elszivok a kavehoz egyet, meg ebed utan, ha marad idom. Szerintem o sem 1-2 szalnal tar mar, de mindegy. Ha ilyen idosen kezdi el, valami gondja lehet, ha massal nem, akkor a beilleszkedessel. En sem tinikent szoktam ra, joval idosebben a sok stressz es a kilatastalan helyzetem miatt.
2015. jan. 19. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!