Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők? Vagy akár gyermekek...

Szülők? Vagy akár gyermekek veleménye? Hány éves korig 'normális' a közös fürdés? Gyermek számára intim szférát hagyni?

Figyelt kérdés
Hány éves korig 'normális' a közös fürdés?Hány évesen vagytok 'engedékenyebbek' (mennyire)gyerekekkel?Mennyi magán szférát hagytok nekik?Esetleg gyermekek véleménye is érdekel.
2015. jan. 17. 20:49
1 2 3
 11/21 anonim válasza:

Szerintem ez gyerekfüggő. Általános iskolás kortól már nem igen kellene együtt fürödni szülőkkel/testvérekkel, nemcsak a magánszféra miatt, mert mindenkinek mások az elvárásai. Hanem, hogy a gyerek önállósodjon. Az egyik ismerősöm a gyerekének mindenben segített, nem csinált egyedül semmit... A fiú most 12 éves és annyira önálló, mint egy óvodás. Ráadásul, nem szégyenlős ilyen szempontból idegenek előtt sem (mivelhogy megszokta hogy az egész család előtt fürdik), és ez elég kellemetlen tud lenni.

Én is gyerek vagyok (15) és egy idő után kifejezetten idegesítő, hogy a szüleim nem hagynak magánszférát.

2015. jan. 17. 21:25
 12/21 anonim ***** válasza:
14%
Szerintem ez egyáltalán nem egészséges. Én nem fürödnék együtt a gyerekeimmel, még akkor sem, ha kicsik, vagy ha azonos a nemünk. A meztelenkedés is tabu a gyerekek előtt számomra. pedig a kisfiam még csak 3 éves,a lányom még kisebb, de mi nem szaladgálunk előttük meztelenül.szóval Nem tartom jó ötletnek, hogy a gyerek együtt fürödjön az szülővel. Ez elég intim dolog.
2015. jan. 18. 00:15
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Egy gyerek, aki sosem látta a szülőjét meztelenül, majd megvesz, hogy lássa, láthassa... Nálunk anyukám simán átöltözött előttünk, nem volt tabu a meztlenkedés, de csak eddig a szintig, és nem tovább! Aput sose láttam ruha nélkül, mindig kukkoltam a fürdő ajtaján, hátha meglátom... :)

Úgy gondolom, "normális" felnőtt lett belőlem. A lányom előtt simán átöltözöm én is, ha úgy alakul. Direkt nyilván nem meztelenkedem előtte, de mivel ezt szokta meg, így nem kell 18 éves koráig takargatnom magam előtte, jujj mi lesz, ha meglátja a melleimet?

Azon kívül jópárszor voltunk együtt nekem ruhát venni, kettesben, próbafülkében hogy oldod meg? Viszel egy lepedőt, és mögé bújsz? Szerintem nem kell egyik végletből a másikba esni. Direkt hangsúlyozva sem kell meztelenkedni a gyerek előtt, de az se normális, hogy "nálunk a meztelenkedés tabu".

2015. jan. 18. 00:18
 14/21 anonim ***** válasza:
66%
Azt nem szabad erőltetni. Az egyik lányom egy bizonyos kor után kijelentette, hogy a bátyja ne látogassa a fürdőszobát, amíg ő fürdik. Én zárom a fürdőszobaajtót, mert biblikus szemléletű vagyok (a biblia erre is ad útmutatást). A gyermek egészséges szexuális fejlődéséhez nincs szükség a szülők nudistáskodására. Mindenki nyugodt és elégedett.
2015. jan. 20. 12:04
 15/21 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt nem korhoz kell kötni, észre lehet venni amikor már nem igényli. én kb mióta megszülettem onnantól kezdve 8 éves koromig folyamatosan a nővéremmel fürödtem, eddig semmi bajom nem volt a dologgal.

Meg is lehet kérdezni, meg úgyis mondja ha már egyedül akar lenni.

2015. jan. 30. 21:30
 16/21 anonim ***** válasza:
63%

Nő vagyok. 3 éves koromig néha apámmal fürödtem. 10 éves koromig meg a hugaimmal.

amikor kezdtünk szőrösödni, akkor már jobban takargattuk magunkat, kellett a privát szféra. De amint elmúlt a pubertás kor, már újfent nem zavartattuk magunkat. Hugaimmal mai napig átöltözünk fater előtt, vagy bemegyünk a fürdőbe wc-zni, ha épp fürdik.

28N

2015. jan. 31. 03:53
 17/21 anonim válasza:

Én 15 éves vagyok (lány), de csak nagyon ritkán fürödtem anyukámmal.Szerintem ez kb. addig jó, amíg a gyerek oviba jár, kistesóval meg kb. 8-9 éves korig.Bár én akkor már nem fürödtem együtt velük (most 9 és 4 évesek), mert én a hormonbetegségem miatt már 7 évesen szõrös voltam, és nem akartam belefutni a kínos kérdésekbe.(azóta persze ezeket már megtudták anyutól, de most már õk vannak együtt, én nem férek be harmadiknak meg 15 évesen már nincs is kedvem barbit úsztatni :-))

A magánszféra szerintem gyerekfüggô, én csak kb. 11 éves koromtól nem engedtem, hogy a kistesók bejöjjenek, de azt is inkább azért, mert imádták belelocsolni a kádba a fél flakon tusfürdõt :))

A meztelenkedés nálunk sose volt ügy, bár a pucéran alvás tabu, de ameddig fel-le öltözködünk, addig senki nem csinál belõle gondot, szerintem ez így normális.

2015. márc. 12. 17:44
 18/21 anonim ***** válasza:

Exem még 18 évesen is behívta az anyját hogy mossa meg a haját -.-

Mondjuk az exanyos jelölt a masik 16 eves fiának vagta a labkormet....

Mondjuk ott az volt a szokás hogy egymás fürdővizeben furdodtek...

Na, nem véletlenül az exem hal istennek.

2015. ápr. 19. 14:30
 19/21 anonim ***** válasza:
52%

Én sohase láttam a szüleimet meztelenül. Nem is érdekelt, nem leskelődtem utánuk :D Nem emlékszem, hogy a testvéremmel együtt fürödtünk volna, pedig anyukám szerint kiskorunkban bizony úgy volt :)

Pároméknál teljesen természetesen dolog, hogy ha éppen akkor kérdezne valamit az egyik a másiktól, mikor az fürdik, akkor kopog, mondja, hogy ki, a másik behívja, bemegy, megkérdi. Egyiküket se érdekli vagy feszélyezi, hogy a másik éppen meztelen :D Jönnek-mennek kedvükre a lakás bármely helyiségében.

A mi, azaz a kettőnk családjában: nincs pucéran flangálás a lakásba, sőt még egy szál alsóneműben se! ;) De a fürdőbe ugyan, úgy bejöhet bármelyikünk, bármelyikünkhöz :D Igaz kisfiam még ovis. Együtt is szoktunk fürdeni vele, ha ő kéri (ilyenkor a kis műanyaghajókkal és állatkákkal kell játszani :D), ha nem invitál, akkor nem. :) Szóval a mienk ilyen kevert :D

Sógoroméknál a 10 éves lány együtt fürdik a barátnőjével! ;)

Szerintem az a normális, amit a résztvevők annak ítélnek meg és senkit se feszélyez.

2015. máj. 25. 09:56
 20/21 anonim ***** válasza:

gyerek függő mind két eset.

én kb:6 éves koromig hívtam be az anyumat ezért,azért utána már csak hajszáritásért. kb:10 éves korom óta már azért se.

2015. júl. 17. 21:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!