Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért érzem magamat ennyire...

Miért érzem magamat ennyire rosszul? Ez irigység?

Figyelt kérdés

19 vagyok, nővérem 24.

Ő egyetemre jár, nemsokára végez míg én szakképzésre járok és nem szeretnék egyetemre menni.

Anya mindig azt hajtotta, hogy sosem különböztet meg minket, mégis most mérgesnek és szimplán rosszul érzem magam.

Kisebb összeghez jutottunk, perpill nem tudom ő mire költi e közben, tudom, multkor vettek egy TV-t belőle mert elromlott a miénk. Anya nem örült neki először, aztán persze hálás volt meg vissza is adta. Tudom, hogy sok hülyeséget össze szokott vásárolni, de azt ugye nem lehet nagy dobra verni, mert anya nem tudja, mivel nem itt lakik már jóformán.

Nekem is van pénzem, gyűjtő üzemmódba vagyok és tudniillik nagyon spórolós. Mostanában a hajam olyan rossz állapotban volt, gondoltam megpróbálom felspékelni pár dologgal amit ajánlottak és megvettem, próba szerencse módra. Erre anya, úr isten ilyet vettél, minek, ez volt az utolsó. Csak a szemem előtt lebegett, hogy miért is hagytam elől, úgyis mindenbe megpróbál beleszólni.

Utóbbi időben úgy érzem mióta nővérem sokkal kevesebbet van itthon, én vagyok az elérhető ilyenkor. Nem tudok levegőt se venni, és ez nagyon bánt. Azt érzem, hogy ahogy egyre idősebb leszek, annál jobban leszek a kisebbik lány. De ez micsoda?

Párommal már 5 éve leszünk együtt, tervezzük a jövőnket folyamatosan, amit ebből a szempontból várok mert valamilyen szinten fellélegezhetek. Azonban a legrosszabb, hogy tudom, ha elköltözöm, rögtön lelkiismeretem lesz, mert én, mint a kisebbik itt hagyom anyát.

Mit tehetnék? Lépjek túl mindezen?

2015. jan. 16. 19:53
 1/7 anonim ***** válasza:
Költözz el!
2015. jan. 16. 19:57
 2/7 A kérdező kommentje:
Kihagytam, hogy az esetleges költözz el hsz-eken kívül :)
2015. jan. 16. 19:58
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia! Teljesen természetes, amit érzel az elköltözéssel kapcsolatban. A gyerekek kirepülése ilyen. Jó esetben a szülők is tisztában vannak a problémával, beszélgetnek a gyerekeikkel erről, és az ezzel kapcsolatos érzéseikről. Szerintem azt, hogy anyukádnál egyre jobban te leszel a "kisebbik lány", azt ez az érzés okozza őbenne.

Mikor én férjhez mentem és elköltöztem, anya elmondta a rossz érzéseit is. Persze nem az esküvő napján, de beszéltünk erről is. A testvéreimmel is. De azt is mondta anya, hogy ettől még ez az élet rendje, a gyerekek kirepülnek. Nekem még ottmaradt két kistesóm, szerintem a legkisebb tesómnak lesz a legnehezebb. De akkor is ez az élet rendje. Túl kell lépned rajta. Ha tudsz erről anyukáddal beszélgetni, persze az a legjobb.

2015. jan. 16. 20:09
 4/7 anonim ***** válasza:
Akkor maradj és élvezd hogy anyád mindenbe beleszól,még egy sampon vásárlásba is!
2015. jan. 16. 20:09
 5/7 anonim ***** válasza:
Édesanyád esetleg egyedülálló?
2015. jan. 16. 20:33
 6/7 A kérdező kommentje:
Van párja.
2015. jan. 16. 20:35
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha majd költözöl, akkor ne lelkizz rajta. Persze szomorúak lesznek, hisz ez egy határkő az ember életében.

Ha van párja, akkor nem vészes :)

A másik: Normális, hogy egyre kisebbként kezel mert a nővéredet már nem "veheti a szárnyai alá".. Légy vele türelmes. sok mindent nem tehetsz, de majd ha menni

kell, akkor menni kell :)

akkor menni kell

2015. jan. 16. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!