Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mennyit adjak haza?

Szerintetek mennyit adjak haza?

Figyelt kérdés
Dolgozó lány vagyok, otthon élek a szüleimmel. Úgy beszéltük meg, ha betöltöm a húszat, megengedik, hogy a keresetemből bedobjak a közösbe. Szerintetek mennyi lenne reális? Ők azt mondták, erre nem mondanak semmit, nem akarják tőlem elvenni a pénzt, viszont 20 évesen teljesen eltartott lenni meg nem szeretnék. Köszönöm!
2015. jan. 15. 22:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

#9 Szerinted egy felnőtt ember 5-10ezerből megússza a kaját havonta? Legfeljebb ha vajas kenyeret eszik...

Én 25öt adok a rezsire, de külön főzök, külön eszek. Így kb. 30-40ezer megy el legalább havonta kajára úgy, hogy egyedül vagyok és semmi extra dolog nincs benne. És akkor hozzá jönnek a tisztálkodó szerek, mosópor, öblítő és egyéb fürdőszobai cucc. Ha nem tervezed a költözést, akkor szerintem többet illene beleadnod, mert egy felnőtt ember teljes ellátása havi szintem jóval több 30ezernél.

2015. jan. 15. 23:11
 12/21 anonim ***** válasza:

Azt hogy te magadnak főzöl, ne hasonlítsd a kérdező szituációjához, amikor azt eszi amit a szülei főznek neki. (Persze nem tudom, hogy így van-e csak gondolom)

Te magadnak főzöl, ami azt jelenti, hogy pl a villanyszámla neked többre jön ki, mert attól, hogy a kérdező eszik abból az ételből amit amúgy is megfőztek volna, nem kell tovább főzni a kaját, maximum az alapanyagokból kell többet venni. Ha valami extra vágya van a kérdezőnek, csoki, mustár, kenyér, stb, gondolom megveszi magának, mert nem ugráltatja a szüleit.

Nem kell átesni a ló túlsó oldalára... Nem egy idegenről van szó, hanem a gyerekéről...

Nálunk is ugyanígy megy a helyzet ahogy leírtam. Unokatesóm ad haza 30ezer ft-ot, amiben benne van a rezsi, meg az a kaja, amit általában úgy is megcsinálnának a szüleim, főtt étel.. Ha valami extra kívánsága van az unokatesómnak, akkor vagy megveszi magának, vagy ad rá pénzt ha épp a szüleim boltba mennek, megveszik neki. Tusfürdőről, szépségápolási termékekről is magának gondoskodik...

Az én esetemből indultam ki mivel nem ismerjük részletesen a kérdező esetét.

2015. jan. 15. 23:24
 13/21 anonim ***** válasza:
Mivel úgy tűnik, a szüleid támogatják, hogy gyűjtögess és nem várják el/nincsenek rászorulva, én úgy adnék, hogy fűtési szezonon kívül 20, ha fűtés van 25. Illetve, ha tudsz arról, hogy valami nagyobb költségű dolgot vásárolnak, aminek a hasznát Te is látod, akkor abba pl beleadnék. De ilyen lenne a karácsonyfa, ha egy nagyobb vendégséget rendeztek, meg ilyesmi.
2015. jan. 15. 23:24
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

A szüleid nem is szeretnék annyira hogy beleadj, valószínűleg nincs rá szükségük. Ilyen esetben úgy gondolom, hogy 20 ezer lenne a megfelelő.

Ha viszont pontosan ki akarod számolni, akkor annyival oszd el, a rezsi, kaja árát ahányan laktok.

2015. jan. 15. 23:25
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Ahhoz, hogy teljesen reálisan lehessen válaszolni, nagyon sok tényezőt kellene még ismerni.

A szüleid mennyit keresnek? Kényelmesen megéltek? Hitelt kell fizetnetek? Mekkora a lakás? Milyen fűtés van? Az élelmiszeredet magadnak vásárolod?

A szüleid hogyan viszonyulnak a dologhoz? Rendben, nem akarják "elvenni" tőled a pénzt, de valóban nincs szükségük rá?

Egyébként én a jut is, marad is elv híve vagyok ilyen esetekben, tehát 20-30 ezret gondolnék. De mint írtam, nagyon sok körülménytől függ.

2015. jan. 15. 23:46
 16/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen nektek! Ahogy látom, körülbelül mindenki 20-30ezer körüli összeget mondott.

Kérdésekre a válasz:

Én azt eszem, amit anyu vesz és főz, nem vásárolok külön, természetesen ha megkívánok valamit, pl csoki, pizza, gumicukor, stb, azt magamnak veszem meg.

Hárman élünk egy 2,5 szobás, 70 négyzetméteres lakásban. Nem tudom, milyen típusú fűtésünk van pontosan, radiátoraink vannak, illetve egy saját, kedvünkre szabályozható "kazán". Édesapám fizetése nettó 250-270ezer között, anyukámé pedig nettó 130ezer körül van.

2015. jan. 16. 07:20
 17/21 anonim ***** válasza:
Szerintem 20-25ezer forintot.
2015. jan. 16. 08:02
 18/21 anonim ***** válasza:

Akkor elég jól keresnek a szüleid, lehet, hogy félre is tudnak tenni, jól kijönnek az összegből.

Ezért nem igénylik, hogy 20-30 ezret bedobj, mert felesleges.

Én 75 ezret keresek, amíg otthon laktam (nemrég költöztem el), akkor 20 ezret adtam be, mert annyit kértek. Aztán szép lassan emelni akarták 30-40-re csak én már elköltöztem.

Szeretttem volna félretenni minél többet. Hát így alakult.

22L

2015. jan. 16. 08:30
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Ebben az esetben szerintem nem érdemes beleadnod, üljetek le és beszéljétek meg, hogy egy lakástakarékpénztárba, minden hónapban beleteszel mondjuk 30 ezret, így közelebb lesztek ahhoz, hogy majd külön költözhess. Havi 400 ezres bevételből könnyen fenntartható egy 70 nm-es lakás, ezért nem ragaszkodnak hozzá, hogy beleadj a közösbe.
2015. jan. 16. 10:28
 20/21 anonim ***** válasza:
19: Egy kedvezményyezettnek max. 20 ezret lehet havonta betenni lakáskasszába.
2015. jan. 17. 01:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!