Nem bírok tovább itthon lenni. Hogy tudnám kezelni ezt a helyzetet?
Egyetemista vagyok, hazajöttem a vizsgaidőszakra. Anya mindig is parancsolgató típus volt, de már nagyon túlzásba viszi. Volt rá példa, hogy nem maradhattam bent még egy éjszakát az albérletben, pedig csak moziba akartam menni a barátaimmal, de azonnal hazarendelt. Mióta itthon vagyok, folyamatosan beleszól mindenbe, minősíthetetlen stílusban, például ha TV-t nézek és szeretnék írni a barátomnak gépen (mivel telefonom jelenleg nincs) egyből pattog, hogy miért gépezek, ha reklám van, akkor sem ülhetek oda. Mintha 10 éves lennék. Azzal viszont végleg kicsapta a biztosítékot, hogy nem enged el a párom édesapjának a temetésére, különböző indokokkal(hozzáteszem, a családjának nincs ellene kifogása). Egyszerűen nem tudok vele beszélni, nem bírok hozzászólni, mert gondolkodás nélkül mindent elutasít vagy kifogásol, amikor hazajön onnantól kezdve csak szorongok itthon :/ Mit lehet tenni?
19/L
Ritkán írok ilyent szülőre, de ez tényleg beteges. :(
Mit mond, miért nem mehetsz el a párod temetésére?
Hol laksz, amikor az egyetemen szorgalmi időszak van? Ha jól értelek, albérletben. Na, akkor legyél ott "otthon". Tanulj, tévézz, gépezz vagy amit egyébként. Ha nincs telefonod nem tud felhívni. ha odamegy "nem vagy otthon".
Mi az, hogy nem enged el a temetésre?! Ez nem elengedés kérdése. Meg egyébként nem igazán tartozik rá, ha ezek szerint nincs kapcsolata velük.
19 éves vagy! Próbálj függetlenedni. Édesapád hogy viszonyul ehhez a dologhoz?
A párom mondta mindig erre: nem kérdezni kell, hanem kijelenteni, mert úgy nem hagysz lehetőséget az elutasításra. Melyik a jobb: "anya, elmegyek a barátaimmal mozizni, jó?" vagy "anya, elmegyek este moziba, holnap megyek, szia".
Anyámtól szerintem még egy tábornok is menekülne, de egy idő után már tojtam rá, ha neki valami nem tetszett, aztán megszokta, hogy nem tud irányítani. Ha megsértődik, akkor nem hívom pár napig, addigra el is felejti sokszor.
Ez persze egy hosszabb folyamat, nem fog egyik pillanatról a másikra megváltozni, de csak rajtad múlik, mennyire vagy hozzá erős és kitartó. Azt nem tudhatom, hogy mennyire álltál ki magadért eddig vele szemben (én folyton csak veszekedtem az enyémmel), de amíg úgy viselkedsz, mint egy gyerek, addig úgy is fog bánni veled :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!