Szülőként belemennétek, hogy a 11. osztályos gyereketek 16 napot hiányozzon üdülés miatt?
Ez sok mindentől függ. Lehet olyan helyzet, hogy igen, belemennék.
Vannak az életben elszalaszthatatlan alkalmak, amikért áldozatot hozni sem sajnál az ember. Egy "gyerek" életében is előállhat ilyen helyzet.
Persze azért ehhez különösen jó lehetőségnek kell lennie, mert iskolaidőben 16 napos "sima" kirándulgatás azért nem feltétlenül szükséges, de ha mondjuk külföldi csereprogramról, vagy ilyesmiről van szó, akkor mindenképp!
Áhh, már a 63 óra hiányzás is sok.
Tegyétek át az utat a tavaszi szünetre.
Én nem engednélek, mivel van sok-sok más megoldás is, hogy el tudj menni, anélkül, hogy hiányoznál a suliból.
Tavaly 213 órát hiányoztam.
Jelenleg az osztályban nekem az egyik legkevesebb a mulasztott órám.
A tavaszi szünetben iskolai útra megyek.
Apa kifizeti a részemet, már megkérdeztem.
Csak ugye Anyával élek, ezért Vele is jó lenne megbeszélni.
Nem.
A síelés a közös programunk, de az ettől független.
Ez egy külön út, az unokatestvéremmel. Csak Apa kifizeti a részemet.
Egy tini életében ezek nagy tragédiák, de egyik sem olyan, hogy ahhoz a világ végére kelljen menekülni, mert csak a tengerparton napozva meg vásárolgatva lehetne megoldani. Ha nyári szünet lenne mehetne, de iskolaidőben, ráadásul olyan tanévben amikor már tétje van a jegyeknek, nem.
Ha annyira úgy érzed, keress fel egy szakembert, beszélgess vele, ha rossz anyukáddal a kapcsolatod akkor vele is beszélgetni kéne nem pedig elmenekülni előle.
És még a 63 óra hiányzás is sok, nemhogy a 213... Nem vagyok sokkal idősebb nálad, de mióta suliba járok (általános-középiskola-okj-főiskola) nem hiányoztam ennyit, pedig én is beteges voltam... Ha ilyen beteges vagy akkor inkább kivizsgálásra kéne elmenned, hogy kiderüljön miért kapsz el minden nyavalyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!