Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti beleszólnátok, ha a nálatok...

Ti beleszólnátok, ha a nálatok lakó (dolgozó) gyermeketek havonta 10-15 ezer Ft-ot költene a saját szórakozására?

Figyelt kérdés
2015. jan. 11. 20:26
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Ne a fizetése alapján határozd meg azt az összeget, amit haza kellene adnia. Számold ki, hogy mennyi lenne az a pénz, amiből a rezsije, kajája kijön. Utána lehet alkudozni, hogy mennyi a jövedelme, stb. Egy fiataltól szerintem nem lehet elvárni, hogy ne szórakozzon és minden nagyon drága, ezeket is be kell kalkulálni, főleg, ha igazából van pénzetek. Szerintem nem érdemes a már dolgozó gyerekünket pénzügyre nevelni. Ha nincs pénzetek az más helyzet.
2015. jan. 11. 20:39
 12/23 anonim ***** válasza:
96%
Most járjon szórakozni. 6-7 év, és családot alapít, akkor mászkáljon el? Egyátalán, ha otthon ülne, még egy párkapcsolatot se tudna összehozni. A fenti összeg nem kirívó, nagyon is felelős gondolkodásra utal. A te gondolkodásod pedig beteges.
2015. jan. 11. 20:41
 13/23 anonim válasza:
77%
minek kellett a gyerek??hogy legyen aki hazaad??arra inkább koton kellett volna.ez a velemenyem.lehet llepontozni.nekem nem ebbol szamitsak a kenyer arat.
2015. jan. 11. 20:49
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha belead a kozosbe, onnantol kezdve a tobbivel azt csinal amit akar. Ha sajat maga keresi meg had dontse el mire kolt vagy mennyit (persze ha mindet elherdalja es nem sporol, kesobb ebbol lehetnek gondjai, de a maga karan fog tanulni belole, hogy nincs mar erre meg arra penz). En sem szerettem, hogy beleszoltak, arra koltok amire szeretnek, leadtam x osszeget a kozosbe, amivel nem volt gond, persze azert bizonyos hatarok vannak, mert sporolni szeretek, de amit vegre megtudok valositani, amire regota vagytam abba ne szoljanak bele.
2015. jan. 11. 20:50
 15/23 anonim ***** válasza:
34%
Semmiképp nem szólnék bele olyan értelemben, hogy felszólítsam a gyermeket, hogy költsön kevesebbet. Olyan értelemben beleszólnék, hogy igyekeznék jó példát mutatni neki a szórakozás terén, és beszélgetni vele erről, megkérdezni a véleményét, meghívni az általam építőbbnek tartott kulturális eseményekre. Például, ha ez a 10-15 ezer úgy jön ki, hogy havi egy színház vagy egy múzeumlátogatás, esetleg mozi meg egy-két buli, akkor nagyon is büszke lennék a nevelésemre. A párkapcsolatok kialakításánál szerintem nem a szórakozásra költött pénz a döntő, hanem hogy jár-e valaki közösségbe, ahol lehet beszélgetni. Ilyen keretek között jobban meg lehet ismerni egy potenciális partnert, és mélyebb információk alapján lehet párjelöltet választani, mint egy pár órás buli élményeit alapul véve. Az a közösség lehet filmklub, társasjáték-kör, túraegylet vagy hittancsoport, ez lényegtelen, és ha van tagdíj, akkor ugye azt is bele kell számolni a kultúra keretbe, ami szintén rendben van.
2015. jan. 11. 20:58
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha majd nem veletek lakik már, és akkor is ennyi lesz a keresete, akkor majd nem fog ennyit költeni szórakozásra. Most megteheti, miért ne tenné? Ad bele a közösbe (ami nem értem, miért probléma néhány válaszolónak, elvégre felnőtt, dolgozó emberről van szó, szerintem úgy tisztességes, ha ő is hozzájárul a család költségeihez, aminek ő is tagja), nem is tapsolja el az egész fizetését, még így is a legnagyobb részét el tudja tenni, ha akarja. Amúgy meg havi szinten nem sok ám az a 10-15 ezer forint szórakozásra, akár ha azt nézem, hogy belépőt kell fizetni (esetleg meg is hív valakit), vagy hogy mennyibe kerül egy koncertjegy, netán időnként moziba megy, az sem olcsó. Ilyenekre simán elmegy ennyi pénz, és még csak azt sem mondanám, hogy ész nélkül költekezik. Persze ha külön lakna, esetleg már családja lenne, nem tehetné meg, hogy ilyesmire (ennyit) költsön, de most mire föl kéne garasoskodnia, amikor így is marad elég a fizetéséből?
2015. jan. 11. 21:12
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha ad haza is, és a maradékból szórakozik, ahhoz semmi közöd, hiába vagy az anyukája. Oké, ratyi világban élünk, de fiatal, miért baj az ha jól érzi magát?
2015. jan. 11. 22:56
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi pénzből nem tud saját albérletbe költözni, főként, hogy az elég minimál fizetéséből még haza is ad. Vagyis még te tartod el, a vele járó költségeket neked kell fizetni. Annyit megtehet (és meg is teszi), hogy valamennyit fedez ezekből a költségekből. Ha azt szeretnéd, hogy menjen, akkor inkább ne adjon haza, ne pedig a szórakozásából próbálj elvenni. Mégis mit csináljon szerencsétlen, ha látja, hogy jelenleg esélye sincs az önállósodásra?

15 ezer pedig marhára nem sok. Ha nem diák, egy mozijegy 2000 ft, a belépők, a pia, cigi, gyorsétterem mellett még csodálkozom, hogy ennyiből ki is jön.

2015. jan. 12. 00:19
 19/23 anonim ***** válasza:
Nem szólnék bele. Egyrészt ad haza pénzt, másrészt 10-15 ezer ft szórakozásra nem sok. Egyszer elviszi a barátnőjét moziba és vacsorázni, már több is elment. És akkor egy estéről beszéltünk.
2015. jan. 12. 09:44
 20/23 anonim ***** válasza:

Ez nem nagy összeg manapság. Nem ismerem az érdeklődési körét, de ebből kb. egyszer elmegy színházba/koncertre, meg egy este sörözni vagy diszkóba és ennyi. Az havi két alkalom.

Ne sajnáld a tőle a szórakozást fiatal. Most tud ismerkedni, barátkozni, szórakozni.

Ha családja lesz, egyrészt ezt nem teheti meg, másrészt akkor hirtelen rá fog jönni, hogy a gyerekre kell a pénz.

Hidd el, jobb ha még most kiéli magát, és később kiegyensúlyozott családapa lesz belőle, mintha folyamatosan kuporgat, és benne marad a frusztráció, hogy ő nem is élt.

2015. jan. 12. 11:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!