Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vegyem rá a szüleimet,...

Hogy vegyem rá a szüleimet, hogy "elengedjenek"? 21/L

Figyelt kérdés
Egyetemista vagyok és egy másik városban élek, kb 100 km-re a szüleimtől, de elvárják, hogy minden hétvégén hazajárjak ami nekem iszonyatos nagy kínzás. Nem csak azért, mert otthon nem túl barátságos a légkör, hanem mert a 2 óra buszút nagyon megvisel, nagyon durva fejfájásom lesz tőle. Amikor meg otthon vagyok vallatás indul, hogy felvettem-e a vizsgáimat, ha valamit nem, akkor miért nem, bent voltam-e órán, bizonyítsam be, hogy ott voltam...stb és ez megőrjít... Ezekért otthon nem tudok megnyugodni, állandóan stresszelek, és szorongok. Úgy érzem ezt a dolgot én már nem bírom és előbb-utóbb ebbe bele fogok őrülni. Arra gondoltam, hogy elköltözöm végleg és új életet kezdek, a saját lábamra állok. Munkalehetőség van, anyagilag is támogathatnám magam. Hogy adjam ezt elő a szüleimnek? Eléggé szigorúak velem..
2015. jan. 6. 11:30
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
ja csak akkor meg nem támogatnák pénzzel nehéz helyzet de tűrni kell és csak lassan tudsz belőle kitörni ha nem akarsz velük teljesen összeveszni.Esetleg még egy beszélgetés velük ami segíthet egy nagy és részletes.
2015. jan. 7. 15:56
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Igen egyszerűen oldottam meg ezt a dolgot: elvállaltam a munkát. Esetemben szakmai gyakorlat volt, ami 3 hónapra (nyár) elszólított az ország másik végébe, nem tudtam hazajárni. Megvolt a leválás. Év közben is maradtam a cégnél, de akkor városon belül és/vagy alkalmanként leutazva dolgoztam, sokszor hétvégéken is. (Másik városban tanultam én is.) Így a szüleim nem tudták nyomon követni az életemet, kénytelenek voltak azzal az infóval megelégedni, amit tőlem kaptak.
2015. jan. 8. 21:26
 23/24 anonim ***** válasza:
Kérdező, azóta javult a helyzet?
2015. jún. 20. 21:19
 24/24 A kérdező kommentje:
Annyiban igen, hogy már alig járok haza. Leültettem őket és elmondtam, hogy nekem ez a helyzet így nem jó. Azt is elmondtam, hogy otthon nincs egy olyan nyugodt környezetem, ahová el tudnék vonulni vagy ahol normálisan tudnék tanulni. Ezt meglepő módon elfogadták és bár még mindig megy a "vallatás" telefonon, csak arról számolok be amit úgy gondolom, hogy érdemes elmondanom. Köszönöm az érdeklődést, már jobban vagyok!
2015. jún. 23. 10:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!