Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Engednétek, hogy a 17 éves...

Engednétek, hogy a 17 éves lányotok MINDEN hétvégét Budapesten töltsön?

Figyelt kérdés

A legjobb barátnőmet kísérném el hétvégente, ez úgy nézne ki, hogy pénteken, vagy szombaton elmegyünk, szombat délután elintézi a dolgát és vasárnap délután/este elindulunk haza. Anyagilag nem jelentene megterhelést, de mondta, hogy fizeti a benzint és a szállodát, csak menjek vele, hogy ne legyen egyedül.

Azért alszunk majd ott, mert az odaút "csak" 2 és fél óra kb, egy nap egyikünk sem akar 5 órát vezetni.

Sok barátunk van Pesten, amúgy is megyünk oda 1-2 havonta.

Mennyire nehezen mennétek ebbe bele?

2015. jan. 2. 22:17
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
57%

Egyáltalán nem mennék bele, bármennyit is erőlködik.

Havi 1 alkalom, nagyon maximum 2.

2015. jan. 2. 22:20
 2/19 anonim ***** válasza:
92%

Érdekes barátnője van egy 17 éves lánynak...péntektől vasárnapig minden hétvégén dolga van Pesten, pénz nem számít, szállodát, mindent fizet. Vajon hány éves a barátnő és miből fizeti, meg mi dolga minden hétvégén Pesten?

Nem, nem engedném el a lányom.

2015. jan. 2. 22:26
 3/19 anonim ***** válasza:
93%

Tudod te hány volt osztálytársam van, aki qrva?!

A te szituációd is érdekes.. Nem, nem engedném el.

28N

2015. jan. 2. 22:29
 4/19 anonim ***** válasza:
95%
Ugye, nem te vagy, akinek luxusprostituált a legjobb barátnője? Egyébként attól függne, hogy mennyire vagy őszinte velem, mert őszintén szólva, az nem hangzik túl meggyőzőnek, hogy "na, dolga van ott, és én addig elleszek egy szállodában!" - szülői szemmel. Hacsak ennyit mondanál, én a szomszéd utcába nem engednélek.
2015. jan. 2. 22:30
 5/19 A kérdező kommentje:

Ő is 17 éves, 4 éves korom óta a legjobb barátnőm és a szüleink is jóban vannak.

Énektanárhoz járna, heti rendszerességgel. Ezen a pályán szeretne továbbmenni, ezért az egyik legjobbat akarja. Olyan pedig nincsen vidéken.

Miért kell rögtön arra gondolni, hogy prosti?

6/19 anonim ***** válasza:
81%

Gondolom, az a kérdező vagy, aki egyszer megkérdezte, vezethet-e Pestig 2,5 órát a barátnője szülinapjára.

Nem engedném, mert még nem egyetemista, semmi nem köti Budapesthez. Hétvégén tanulni kéne.

És mégis milyen fontos dologhoz kell elkísérni, szülni megy?

7/19 anonim ***** válasza:
65%
Nem az, hogy nem engedném, hanem inkább nem érteném, miért is olyan jó ötlet minden hétvégén Pesten lenni... Miért olyan jó ennyit utazni minden hétvégén? Gondolom a szüleid hétköznap dolgoznak, nem sokat látnak, hétvégén meg lehetne közös programokat szervezni. Meg ha vannak más barátaid, ők is látni szeretnének téged. Meg unalmas is lenne mindig Pesten lenni. Én itt élek, szóval nem értem, miért is olyan nagy dolog másoknak, hogy Pestre jönnek. Máshol is lehet szórakozni, találkozni a barátokkal...stb.
2015. jan. 2. 22:31
 8/19 anonim ***** válasza:
65%
Mikor akarsz tanulni?
2015. jan. 2. 22:35
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Énektanár ide vagy oda, még mindig nem értem, hogy miért jó ha hétvégente 5 órát utazol csak azért, hogy ő ne legyen egyedül. Ha vannak barátaitok, akkor fel tudná magát találni ott az üresjáratban.

Továbbra sem engedném el.

A pesti bulikról nem is beszélve, mert így nyilván végig partiznátok a hétvégét. (és ne mondd, hogy jajj nem, ti soha...)

Megtaláljátok a drogtanyákat, a qrvákat, dugni vágyó srácokat.

Majd ha felkerülsz az egyetem miatt, akkor így is lesz épp elég baj ezzel, a szüleid már nem tudnak ellenőrizni, de addig még van 1-2 évük. Te is jobb emberismerő leszel, felnőttként tudsz gondolkozni (jobb esetben) és elkerülöd a bajt.

Ez a 17 éves vidéki lányokra nem jellemző, akik örülnek, hogy végre feljutottak Pestre és anyuci, apuci nem lát.

2015. jan. 2. 22:37
 10/19 A kérdező kommentje:

Nem, összekeversz valakivel 6/8-as válaszadó.

Sosem tanulok hétvégén, meg úgy igazán máskor sem, mégis jó tanuló vagyok.

Én nagyon szeretek utazni, ennyi nekem meg sem kottyan. Apával 0 a kapcsolatom, csak pénzt kapok tőle, legutóbb Karácsonykor beszéltünk, előtte pedig a névnapomkor, ami szeptemberben volt. Írok Neki egy üzenetet, ha kell valami, amire nem elég a pénz, amit a hónap elején küld és ennyi (ha pl. bejön nekem egy extrém nagy kiadás, vagy valami drágábbal lepném meg magam). Évek óta ilyen a kapcsolatom vele. Anyával sem jobb, azt leszámítva, hogy egy fedél alatt élünk. Semmit nem beszélünk, ő elmegy reggel, amikor én alszok (8-9 körül ébredek), én pedig általában akkor jövök haza, amikor ő már alszik, vagy a hálószobában van. Szóval néha napok telnek el anélkül, hogy találkoznánk személyesen.

Közös programok? Ugyan már, utoljára 14 évesen jött el velem megvenni a bankettre a ruhámat.

Az itteni barátaimmal találkozom hétköznap, vagy amikor kedvem van. Itt úgy sincsenek túl nagy bulik hétvégente, szóval sok mindenből nem maradunk majd ki.

Valaki olyan is írjon már, aki arra is kitér, hogy milyen taktikával rávehető erre a szülő. Köszönöm!

2015. jan. 2. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!