Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti hogy reagálnátok a szüleim...

Ti hogy reagálnátok a szüleim helyében?

Figyelt kérdés
Hamarosan diplomázom (egészségügy,diplomás képalkotó asszisztens leszek). 3 hónapja van párom és nagyon szeretjük egymást, már a jövőt tervezzük. Tudom-tudom, elég friss, de úgy érezzük megtaláltuk egymásban a társat :) A lényeg az, hogy sajnos ebben a szakmában nem keresek majd túl sokat, hiába lesz diplomám (kb. 150 ezer ft max!). Párom szakmunkás és már most többet keres, mint én fogok. A legjobb barátja és az ő párja kikerültek Angliába és most találkoztunk velük. 12 órát dolgoznak heti 3x és hetente van fizetés. Lacazon élnek, vásárolnak, kirándulnak. Ha nem költekeznek túlságosan kb 150 ezret tudnak spórolni/fő/hó. Ezen kívül most mondták, hogy néha túlórázni és hívják őket és lehet most beiktatnak még egy konyhai munkát is, mert sok a szabadidejük. Ha kimennénk már ők segítenének mindenben és közösen bérelnénk egy lakást, így nem lenne megterhelő a fizetése sem. Főzni mi nők főznénk (mindketten tudunk) és nem éttermekbe járnánk, hisz a cél a spórolás. Én és a párom úgy döntöttünk diplomázás után kimegyünk. A barátok segítenek, támogatnak. Én munka mellett nyelvtanfolyamra szeretnék járni és spórolni. Félek a szüleim reakciójától, mert azt fogják mondani, hogy akkor minek diplomáztam, minek szenvedtem 4 évet, csak a pénzt vittem stb. Viszont én úgy gondolom, hogy ha pár évig kint maradok és összegyűjtök egy lakásra, autóra utána is dolgozhatok még a szakmámban, még csak 23 éves vagyok. Plusz ha megtanulok folyékonyan angolul az sem rossz, hisz a szakmámban a gépek, szoftverek, programok mind angol + már mondhatnám, hogy igen, dolgoztam, bírom a 12-ezést, a folytonos álló munkát. Szerintem ezek inkább előnyök, mint hátrányok. Attól tartok picit, hogy pár év alatt sokat elfelejtek (főbb tantárgyak,anatómia stb), de ezt lehet pótolni, át lehet tanulni, hisz az anyagaim megvannak. Ha pedig fölvesznek szakmabelinek fél év betanítás van mindenhol. Ha ezeket elmagyarázom anyuéknak szerintetek ki fognak bukni? Én nagyon szeretnék világot látni, kirándulni, nyelvet tanulni, pénzt keresni, lakóközösségben lakni. Legalább kiderülne picit, hogy a párommal milyen a közös élet, ez is sokat elárulna. Vélemény?
2015. jan. 2. 16:47
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Szia! én tudnék a helyetekben sokkal jobb helyet is.. èn itt vagyok Ausztriában, Tirolban. Ez egy síparadicsom, szezonmunka ugye, számolhatunk decembertöl május elejéig. Szóval az 5 hónap, ha szerencséd van már novembertöl találsz munkát. Én is föiskola után jöttem ki, hogy gyüjtsek egy kis pénzt.. (bár én itt kinn is ragadtam, de ez egy más téma)A lényeg,hogy minimum 1200 euro az alapbér (én most 4-5 év után 1500nál tartok) szállást, ellátást kapsz a munkaadótól. Amit keresel tisztán félre is tudod tenni..
2015. jan. 2. 20:49
 22/23 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó. Igen, egyik ismerősünk is ott dolgozik és jól keresnek. Párom mondta, hogy oda még szívesebben menne, de ő tud németül én pedig sosem tanultam ezt a nyelvet...
2015. jan. 2. 22:01
 23/23 anonim ***** válasza:

Nekem is mondogatja anyukám, hogy otthon is tudnék keresni annyit, mint itt kint. Nem érti meg, hogy nem csak ez motivál. (Mondjuk Németországban vagyok, nem Angliában.) Mert hogy unokatesóm és a barátnője is tök más végzettséggel elmentek X telefonos céghez, és már céges autójuk van, fizetik nekik a benzint, meg keresnek fejenként 250 ezret, és hogy jaj, ez de jó. Igen, persze. Utaznak napi 2x1-1,5 órát Pestre (kocsival ennyi), és még ott is 2x 30-40 percet, plusz ha csak 8 órát dolgoznak, (nem ennyit) máris ott tartunk, hogy alap esetben is 11 órát melóznak és utaznak egy nap azért a 250000-ért.

Na már most nekem szakmám és diplomám is van, mégis kijöttem inkább gyári munkára, sőt takarítani, mert ezt jobban megfizetik, mint otthon a szakmámat, és nagyobb tisztelettel bánnak velem vendégmunkásként a munkaadók, mint otthon a főnököm.

Jelenleg 4 órában dolgozom (én választottam, így van időm nyelvet tanulni mellette) heti 5 napban, és 600 Euro (180000) körül keresek. Álommunka, azt csinálom, amit szeretek (vezetnem kell), nem megterhelő, melegben vagyok, nem mennek tönkre az ízületeim, nem fáj a hátam, legfeljebb néha idegbajt kapok a fékbetegséges német sofőröktől. :D

A párom se keres sokat, itteni minimálbért. Albérletben lakunk kettecskén, mi rendeztük be, normálisan élünk, jó, minőségi ételt vásárolunk, szórakozni járunk, mégis tudunk spórolni. De nem a pénz a minden, hanem maga a mentalitás, a hangulat, az emberek hozzáállása a dolgokhoz. Amíg otthon laktam fel se tűnt, mennyi negatív hatás ért, mennyire pesszimisták általánosságban az emberek. Itt ezt nem tapasztalom. Mindenki jobban él vendégmunkásként is, mint otthon élt- pedig én se jöttem szegénységből. Persze szerencsénk volt, és itt nem annyira drágák az albérletek, mint Angliában, ott több ismerősöm is mondta, hogy lejjebb kellett adni a színvonalból, és társalbérletben élni.

Mi is kb 3 hónapja voltunk együtt, amikor elkezdtük tervezni. Neki hamarabb összejött, fél évesek voltunk, amikor ő kijött, én rá 3 hónapra jöttem utána. Addig ő munkásszállón lakott, és spórolt ezerrel, hogy megfelelő körülmények közé tudjak utána jönni. Előtte nem laktunk együtt, és akkor fel sem tűnt, mekkora kockáztatás volt, mert természetesnek tűnt az egész. Bejött. :)

Szóval én belevágtam, és nem bántam meg.

2015. jan. 3. 13:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!