El szeretnénk menni menni egy hétre nyaralni, a gyereket másra hagynánk. Rossz anya vagyok?
A nagyszülei kifejezetten örülnek, hogy a picivel tölthetnek egy hetet. Nem tudjuk magunkkal vinni, mert még csak egy éves. A sógornőm viszont teljesen kiborult és elhordott mindenfélének. (Nem együtt lakik az anyjáékkal.)
Ez tényleg olyan borzasztó lenne? Évente egyszer-kétszer eddig is elutaztunk.
Én 1 évesen nem tudtam a nagyszülőknél hagyni, mert teljesen rám volt nőve. Ha kiéptem a szobából már üvöltött. Mit meg nem adtam volna csak 1 nap gyerekmentességért!
2,5 éves korától minden 2. 7végét a szüleimnél tölt és minden nyáron 2 hetet.
Nem tartom magam rossz anyának. Imádom a gyermekem, de néha jól esik egy kis szünet.
Te sem vagy rossz anya. Ha az én fiam ennyi idősen megmaradt volna a nagyszülőkkel akkor én is odaadtam volna. Talán nem 1 hétre, de 2-3 napra biztosan.
Egyébként mi a férjemmel minden évben megyünk nyaralni 3 napra a gyerekkel és 3 napra nélküle. Ő is kétszer nyaral, egyszer velünk, egyszer a nagyszülőkkel.
Nem vagy..
Másrészt egy 1 éves gyereket simán lehet vinni akárhova,( mármint nyaralni)
Harmadrészt az ilyen kicsi gyerekemet 1 hétre nem hagynám önszántamból senkire.
2 max 3 nap simán de egy hetet soknak érzem a magam részéről.
DE:
Mindenkinek magának kell ezt eldönteni, mással ne foglalkozzatok!
Nem vagy rossz anya, szerintem jó ötlet. A gyereknek néha kell a stressz, ezt mondta az egyik pszichótanárom az egyetemen.:)
Amúgy sem tartom jónak, ha túlságosan csak a szülőkhöz ragaszkodik a gyerek. 1-2 nap után észre sem fogja venni, hogy nem ti vagytok vele.
Az én szüleim két hónapos koromban "passzoltak" le nagymamának, és elmentek nyaralni nagybátyámékkal (alapból nem szoptatott anyu, mert nem volt teje, ezzel nem volt gond). Élek-virulok, jobb szülőket kívánni sem kívánhatnék, csodálatos a kapcsolatunk.
21l
1 évesen én még képtelen lettem volna 1 hétre otthagyni. Más kérdés, hogy akkor még reggel-este szoptattam is, így nem is tehettem volna. Mi 2 éves kora után altattuk a nagymamánál, amikor már beszélt, de egy hétre akkor sem, max. 1-2 éjszakára. Ennél hosszabb időre csak ovis korában, azaz olyan 4 éves kora után hagytuk. Amúgy soha nem volt semmi gond, jól elvolt a mamánál.
Inkább az döntsön, hogy mennyire anyás a babád. Ha úgy gondolod, hogy ne okozna törést neki, nem sírna utánad, akkor hagyd otthon. Bár elsőre talán jobb lenne csak 1-2 éjszakára elmenni kikapcsolódni.
Annyira vicces ez a "csakis a gyereked és onnantól nem létezik életed hozzáállás. Nézzétek már meg a magyar átlag családokat, dolgoznak reggeltől estig, szinte nem is látják a saját gyereküket.
Anno mi is kisgyerekként rengeteget voltunk a nagyszülőknél, semmi bajunk nem lett tőle, sőt, utólag örülök hogy ennyit velük tölthettem.
Egy évest egy hétre nem. Hosszú hétvégére igen.
Nagyobb gyereket igen.
Én nagyon nem értek egyet azokkal, akik szerint ilyenkor a szülők "lepasszolják" a gyereket. Olyan rosszindulatú megjegyzés. Igenis kijár egy házaspárnak, hogy egy évben pár napot kettesben tudjanak tölteni, és pihenjenek. Attól még szeretik a gyereket, jó szülők, de mindenkinek szüksége lenne egy pici kikapcsolódásra. Ha a nagyszülők megbízhatóak, akkor mi az akadály? Ők is biztos nagyon örülnek, hogy unokázhatnak, a gyerkőc pedig kialakíthat egy jó, bensőséges kapcsolatot velük. Én régen imádtam a nagyszüleimnél nyaralni, mert más környezet volt, másokat játszottunk, minden új volt, kicsit bulis tábori érzés volt.
Az egyetlen akadály az lehet, ha nagyon-nagyon anyás a pici. Akkor neked kell eldöntened, bevállalod-e, hogy az első nap nélküled sírással teli lesz, szerintem utána megnyugszik. Talán előtte 1-2 éjszakára próbáljátok ki, hogyan reagál rá a pici.
Szóval nem vagy rossz anya. 1 hét romantikus pihi jár nektek, a pici pedig szerető nagyszülőkkel lesz, akik agyon kényeztetik, vigyáznak rá.
Mi hat évesen hagytuk először mamánál 4 napra.. és azt is ő kérte (mármint a kislányunk) hogy ő Mamával szeretne addig lenni.
Egy évesen max. fél napokat vigyázott rá, mikor nekünk dolgunk volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!