Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » El szeretnénk menni menni egy...

El szeretnénk menni menni egy hétre nyaralni, a gyereket másra hagynánk. Rossz anya vagyok?

Figyelt kérdés

A nagyszülei kifejezetten örülnek, hogy a picivel tölthetnek egy hetet. Nem tudjuk magunkkal vinni, mert még csak egy éves. A sógornőm viszont teljesen kiborult és elhordott mindenfélének. (Nem együtt lakik az anyjáékkal.)

Ez tényleg olyan borzasztó lenne? Évente egyszer-kétszer eddig is elutaztunk.

2014. dec. 30. 20:48
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
61%

Én 1 évesen nem tudtam a nagyszülőknél hagyni, mert teljesen rám volt nőve. Ha kiéptem a szobából már üvöltött. Mit meg nem adtam volna csak 1 nap gyerekmentességért!

2,5 éves korától minden 2. 7végét a szüleimnél tölt és minden nyáron 2 hetet.

Nem tartom magam rossz anyának. Imádom a gyermekem, de néha jól esik egy kis szünet.

Te sem vagy rossz anya. Ha az én fiam ennyi idősen megmaradt volna a nagyszülőkkel akkor én is odaadtam volna. Talán nem 1 hétre, de 2-3 napra biztosan.

Egyébként mi a férjemmel minden évben megyünk nyaralni 3 napra a gyerekkel és 3 napra nélküle. Ő is kétszer nyaral, egyszer velünk, egyszer a nagyszülőkkel.

2014. dec. 30. 21:12
 12/28 anonim ***** válasza:
39%

Nem vagy..

Másrészt egy 1 éves gyereket simán lehet vinni akárhova,( mármint nyaralni)

Harmadrészt az ilyen kicsi gyerekemet 1 hétre nem hagynám önszántamból senkire.

2 max 3 nap simán de egy hetet soknak érzem a magam részéről.

DE:

Mindenkinek magának kell ezt eldönteni, mással ne foglalkozzatok!

2014. dec. 30. 21:15
 13/28 anonim ***** válasza:
42%

Nem vagy rossz anya, szerintem jó ötlet. A gyereknek néha kell a stressz, ezt mondta az egyik pszichótanárom az egyetemen.:)

Amúgy sem tartom jónak, ha túlságosan csak a szülőkhöz ragaszkodik a gyerek. 1-2 nap után észre sem fogja venni, hogy nem ti vagytok vele.

2014. dec. 30. 21:20
 14/28 anonim ***** válasza:
50%

Az én szüleim két hónapos koromban "passzoltak" le nagymamának, és elmentek nyaralni nagybátyámékkal (alapból nem szoptatott anyu, mert nem volt teje, ezzel nem volt gond). Élek-virulok, jobb szülőket kívánni sem kívánhatnék, csodálatos a kapcsolatunk.

21l

2014. dec. 30. 21:36
 15/28 anonim ***** válasza:
58%

1 évesen én még képtelen lettem volna 1 hétre otthagyni. Más kérdés, hogy akkor még reggel-este szoptattam is, így nem is tehettem volna. Mi 2 éves kora után altattuk a nagymamánál, amikor már beszélt, de egy hétre akkor sem, max. 1-2 éjszakára. Ennél hosszabb időre csak ovis korában, azaz olyan 4 éves kora után hagytuk. Amúgy soha nem volt semmi gond, jól elvolt a mamánál.

Inkább az döntsön, hogy mennyire anyás a babád. Ha úgy gondolod, hogy ne okozna törést neki, nem sírna utánad, akkor hagyd otthon. Bár elsőre talán jobb lenne csak 1-2 éjszakára elmenni kikapcsolódni.

2014. dec. 30. 21:40
 16/28 anonim ***** válasza:
39%
Teljesen természetes, hogy a gyerek eleinte sír az anyja után, ez akkor is így lenne, ha 5 éves lenne már. De miután látja, hogy jó helyen van, megszokja. Menjetek nyugodtan, érezzétek jól magatokat.
2014. dec. 30. 21:51
 17/28 anonim ***** válasza:
63%

Annyira vicces ez a "csakis a gyereked és onnantól nem létezik életed hozzáállás. Nézzétek már meg a magyar átlag családokat, dolgoznak reggeltől estig, szinte nem is látják a saját gyereküket.

Anno mi is kisgyerekként rengeteget voltunk a nagyszülőknél, semmi bajunk nem lett tőle, sőt, utólag örülök hogy ennyit velük tölthettem.

2014. dec. 30. 22:15
 18/28 anonim ***** válasza:
45%

Egy évest egy hétre nem. Hosszú hétvégére igen.

Nagyobb gyereket igen.

2014. dec. 30. 22:24
 19/28 anonim ***** válasza:
66%

Én nagyon nem értek egyet azokkal, akik szerint ilyenkor a szülők "lepasszolják" a gyereket. Olyan rosszindulatú megjegyzés. Igenis kijár egy házaspárnak, hogy egy évben pár napot kettesben tudjanak tölteni, és pihenjenek. Attól még szeretik a gyereket, jó szülők, de mindenkinek szüksége lenne egy pici kikapcsolódásra. Ha a nagyszülők megbízhatóak, akkor mi az akadály? Ők is biztos nagyon örülnek, hogy unokázhatnak, a gyerkőc pedig kialakíthat egy jó, bensőséges kapcsolatot velük. Én régen imádtam a nagyszüleimnél nyaralni, mert más környezet volt, másokat játszottunk, minden új volt, kicsit bulis tábori érzés volt.

Az egyetlen akadály az lehet, ha nagyon-nagyon anyás a pici. Akkor neked kell eldöntened, bevállalod-e, hogy az első nap nélküled sírással teli lesz, szerintem utána megnyugszik. Talán előtte 1-2 éjszakára próbáljátok ki, hogyan reagál rá a pici.

Szóval nem vagy rossz anya. 1 hét romantikus pihi jár nektek, a pici pedig szerető nagyszülőkkel lesz, akik agyon kényeztetik, vigyáznak rá.

2014. dec. 30. 22:29
 20/28 anonim ***** válasza:
51%

Mi hat évesen hagytuk először mamánál 4 napra.. és azt is ő kérte (mármint a kislányunk) hogy ő Mamával szeretne addig lenni.

Egy évesen max. fél napokat vigyázott rá, mikor nekünk dolgunk volt...

2014. dec. 30. 23:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!