Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a felnőtt gyerek hazaköltöz...

Ha a felnőtt gyerek hazaköltözik, milyen szabályok vonatkoznak rá?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy van egy 20-22 éves lányod, aki eddig a barátjával élt albérletben egy másik városban, de szakítottak. A srác maradt a lakásban, a lány pedig ideiglenesen fedél nélkül, ezért hazamegy.

Talál munkát, ad be a rezsibe, és csak addig marad, még lesz új albérlete.

Ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá, mint 16-18 évesen, még otthon lakott?

Például:

-Éjfélkor alvás (van külön szoba)

-Csak a megadott napokon szabad hajat mosni

-Be kell jelentenie, ha megy valahová, és megadott időre hazaérni

-Engedélyt kérni, ha venne magának valamit (smink, póló, apróság)

-Engedélyt kérni, hogy a barátjánál aludjon, ha közben összejön valakivel

És a többi szokásos, "ebéd előtt nincs édesség", "azt eszed, ami főzve van", "nem mész sehová, mert én azt mondtam"...

Újra gyerek lesz, csak mert hazaköltözik?

2014. dec. 18. 18:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
*NE reklamálj (jav.)
2014. dec. 19. 10:00
 12/15 anonim ***** válasza:

21 éves már nem gyerek, tehát az lenne a normális, hogy felnőttként kezeljék a szülei. Sajnos úgy nézem, neked nem "normális" ilyen értelemben a szüleid viselkedése.

Én 32 évesen költöztem a szüleimhez vissza a válásom után, de nem volt probléma amikor megismertem a (már azóta) férjemet, nyilván szóltam, hogy most megyek, találkozom vele, később pedig ott alszom nála, nem szóltak bele, felnőtt nő voltam. Te is a 21 éveddel.

2014. dec. 19. 10:27
 13/15 anonim ***** válasza:

atyaég.

Szerintem egy 18 évest se kéne így szabályozni, nemhogy egy 20-22 évest. Főleg ha már élt külön életet is. Készülj fel rá hogy nem fogja érdekelni mit mondasz, azt csinálja majd amihez kedve van, engedélyt se fog kérni, és akkor eszik majd édességet amikor kedve támad :D mert ez a természetes. és vásárolni is akkor fog magának, amikor csak szeretne, főleg ha van saját fizetése.

Mellesleg szerintem már egy 14 éves is akkor most hajat amikor akar, és akkor eszik, azt, amikor szeretne. És aludni is akkor megy amikor fáradt. De lehet csak én vagyok ilyen 21. SZázadi :D

19/L

2014. dec. 19. 19:32
 14/15 anonim ***** válasza:

13. vagyok.

most olvastam a válaszodat, a kérdésből azt hittem hogy te vagy a szülő!

Hát én 19 vagyok és sajnálom hogy téged így kezeltek. A szoba bérléssel annyi a baj, hogy nem tudhatod, milyenek lesznek a lakótársaid. De ha például veled egykorúakat, esetleg ismerősöket találsz, akkor olyasmi lesz mint egy fősulin. Ha szereted a társaságot szerintem nincs baj.

Szerintem először próbálj meg beszélni a szülőkkel, de ha eddig is ilyen volt a helyzet.. nehezen képzelem el hogy változna.

2014. dec. 19. 19:37
 15/15 anonim ***** válasza:
Ha van ilyen szülő, akkor szerintem: bekaphatja.
2014. dec. 19. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!