Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi volt az ami miatt a legjobb...

Mi volt az ami miatt a legjobban csalódtál a gyerekedben?

Figyelt kérdés
2014. dec. 17. 17:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%
3-as: te teljesen félreértetted a válaszokat. Igen, a gyerek tükör, hiába önálló személyiség, olyanná fejlődik, amit otthon lát. Ha azt látja, hogy a szülei lopnak a plázában, akkor ő is lopni fog, ha megteheti, vagy ha hazudnak, akkor neki is természetes lesz, hogy nem mond igazat. Stb. De elképzelhető az is, hogy pont emiatt lesz rendes ember belőle, mert kiábrándult a szüleiből, de ez biztosan sokkal kisebb mértékben vagy így, mint a fordítottja. Szóval legalább 60-70 százalékban olyanná lesz a gyerek, mint amit otthon tapasztal. Nem véletlenül mondják pl., hogy X-nek nem volt gyerekszobája, nem voltak olyan szülei pl., akiktől a jó modort eltanulhatta volna. Ez csak egy példa.
2014. dec. 24. 11:21
 12/15 anonim ***** válasza:
0%
3-as: most látom, amit ide később beírtál, hogy drogot árultál. JÓ, lehet,hogy a szüleid sosem mondták, hogy ilyesmivel keress pénzt, de azt sem mondták, hogy a pénz az nem számít, nem az a fontos az életben, sok más egyéb érték is van. Mert ha ilyen hozzáállásúak lettek volna a szüleid, nem a pénzt hajszolták volna,hogy te tanulhass, akkor lehet, nem lett volna neked sem olyan fontos, hogy -akár így is- pénzhez jussál, hanem eleve elítélted volna az ilyen aljas dolgokat. Azt sem mondhatták a szüleid egész kis dolgokra sem, hogy az a másiknak vajon hogy eshet? Lehet, fáj neki, vagy rosszat okozol vele a másiknak - hallottál ilyesmit gyerekkorodban? - Ezekre kell érteni azt,hogy egy szülő rosszul neveli a gyerekét. Lehet, önzésre neveltek,hogy mással ne törődjél stb., stb.
2014. dec. 24. 11:26
 13/15 anonim ***** válasza:
59%

" Mert ha ilyen hozzáállásúak lettek volna a szüleid, nem a pénzt hajszolták volna,hogy te tanulhass, akkor lehet, nem lett volna neked sem olyan fontos"

Hogy merészelsz bármit is kitalálni szüleimről?? Normális vagy? Mi az, hogy a pénzt hajszolták, meg én ezt láttam? Édesanyám egy gyárban dolgozott majd nyugdíjáig egy irodában! Apám meg egyéni vállalkozó! Nem Kft. Bt. Stb egyszemélyes vállalkozás.

Az életüket egy panel lakás 3.emeletén élték le, most is ott laknak. Van egy 21 éves Opel Astra autónk előtte Wartburg volt.

Mellesleg államilag támogatva tanultam, Te állat! Mivel kitűnő tanulok voltam...

És akkor most Én írom le, hogy mit rontottak el a Te szüleid oké? Biztos eltalálom! Hiszen te is milyen ügyesen írtad a családom!

Nem lennél egy pénzéhes k.u.r.v.@ ha nem ezt látod anyától, h pasikhoz jár és pénzért bármit meg tesz. És te azért vered a gyerekeid mert apád olyan egy iszákos f.@.sz aki téged minden nap el vert. Ugye tudjuk amilyen a szülő olyan a gyerek!

Biztos vagyok, hogy én is 100%-ban eltaláltam Téged és a kedves szüleidet! Hiába tagadod ilyen a családod Én már csak tudom! (úgy mit te is mindent tudsz rólunk)

2014. dec. 25. 08:35
 14/15 anonim válasza:
71%
Miért csalódnál a gyerekedben, hiszen TE vagy ki megtanithatja mi a különség a jó és rossz között. Mi a helyes. Elfelejtetted, hogy TE is voltál gyerek? Bármit tettél, azért nem dobott el édesanyád!!! Még a felnőtt is hibázik, tesz helytelen dolgokat, nemhogy egy gyerek, aki a környezetéből érő információkat használja fel, igaz nem szűri meg, ezért kell tanitani.
2014. dec. 25. 15:07
 15/15 anonim ***** válasza:
0%
Kedves kérdező! Valamit biztos elrontottak a szüleid,hogy ilyen stílusban írsz! Akkor a jó modor tanítását. Szerintem bármilyen jól neveltek is - ahogy írod - azért valami csak hibádzott, mert ok nélkül nem kezd el valaki drogot árulni. Úgy értettem, hogy hajszolták a pénzt, hogy elégedetlenek voltak talán az életükkel. Ezek csak fikciók voltak, én nem voltam ott, nem én éltem a gyerekkoromat nálatok. Lehet, te is rájönnél, hogy miért váltál drogárussá. Akkor az erkölcsi értékeket nem adták át kellőképpen. Lehet, most megint felhúztalak, nem akartam,csak hangosan gondolkodtam.
2014. dec. 27. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!