Mennyire lehet ezt egy 19 éves gyerektöl elvárni, hogy betartsa amit igért? , cigi abbahagyása és otthon több komunikáció és segitség. Cseréjében suli folytatás, okosteló ajándékozás stb. amit kapot
#9 én nem a szüleimen lógok, nem bagózok és állami finanszírozással járok egyetemre így azt sem ők fizetik.
És igen, ha valamit megígérek, akkor betartom.
Kicsit másképp gondolom. A szülőnek kötelessége, hogy támogassa mindneben a gyerekét, amig be nem fejezi a tanulmányait, és elhelyezkedik valahol. Ne csak addig legyünk szülők, amig "jajj de aranyos kisgyerek", hanem ha cigarettázni szeretne, és belefér a büdzsébe,akkor tessék biztosítani a dohányzáshoz szükséges feltételeket. Ez ugyan úgy függőség, mintha valaki biciklizik....szóval kedves szülők! A gyerekkel szemben nem csak jogaitok vannak, hanem kötelezettségeitek is!!
Elvárhatatlandolgokat pedig, nem szabad hagyni, hogy a másik megigérjen. Legalább családon belül ne arrol szoljon az élet, hogy a másikat ki mivel zsarolja, vagy épp milyen feltételeket szab.
"A szülőnek kötelessége, hogy támogassa mindneben a gyerekét, amig be nem fejezi a tanulmányait, és elhelyezkedik valahol."
NEM!!!
A szülőnek kötelessége, hogy mindent megtegyen a gyermeke fejlődése, előrehaladása, boldogulása érdekében.
EBBE AZ ALKOHOL, A DOHÁNY, A DROGOK, AZ EGYÉB ÖNPUSZTÍTÓ TEVÉKENYSÉGEK, A BŰNCSELEKMÉNYEK, ÉS HASONLÓK NEM TARTOZNAK BELE.
Nem csak nem vagyok köteles támogatni, hogy a gyerekem tönkreteszi a szervezetét, de ha ezt a saját pénzén teszi, akkor is szólni fogok ellene.
"Bűncselekmények elkövetését ne vegyük már egy kalap alá a dohányzással"
Bocs, ha ez jött ki belőle, nem egy kalap alá akartam venni, ez csak felsorolás volt.
"Ha tanul az a szerencsétlen miből fizesse ki a cigijét?"
Akkor (mily szomorú dolog) ne dohányozzon. Az még senkinek nem okozott maradandó károsodást, hogy nem cigarettázott. És persze rászokni sem kötelező.
"ehhez igenis mindent biztositani kell, ami legális!!"
Ismét mondom: NEM!!!
Én 35 évig dohányoztam, majd abbahagytam a cigarettát. Túléltem (mint még sokan mások).
És nem látom úgy, hogy BÁRMILYEN önpusztító tevékenységet BÁRMILYEN indok miatt támogatnom kellene, sőt, határozottan ellenzem.
A napi lerészegedés, az orgiákon való részvétel is legális. Akkor szerinted ezeket is támogatnom kellene?
Ugyan, hadd döntsem már el szülőként, hogy SZERINTEM mi szolgálja a gyermekem javát, és mi nem. Ha ezzel ő nem ért egyet, akkor majd a SAJÁT körülményei között, a SAJÁT jövedelméből úgy él, ahogy neki tetszik, és azt csinál, amit akar. (De a véleményemet akkor is el fogom mondani neki.) De én nem adom a jóváhagyásomat semmi olyan dologhoz, amit negatívnak, rossznak tartok - a segítségemet, tevékeny hozzájárulásomat pedig végképp nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!