Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért lett ilyen a kapcsolatun...

Miért lett ilyen a kapcsolatunk Édesanyámmal?

Figyelt kérdés

17éves gimnazista fiú vagyok egész héten iskolába járok, ötből három nap sötétben érek haza az iskolából (gimi 3.), hazaérek tanulok alszok kb ez a heti programom. Hobbiként motorokat szerelek/építek, fényképezek (pár kiállított képem is van) sütök főzök, néha mosok is.

Hétvégén szeretem levezetni a stresszt. Elsős koromban elengedtek már discóba, mostanra anyám péntek este nem enged átt a szomszéd utcába a sráchoz akit több mint 10 éve ismerek (az apja és anyám együtt nőttek fel), nem enged ki vasárnap horgászni mert szombaton kevés krumplit pucoltam mikor ebédet csináltunk a tesómmal, és neki már nem jutott, mostanában mindent túl komolyan vesz és olyan mintha egy más ember lenne (nem, nem én pubertálok) lassan egy éve van ez a probléma, ha esetleg szeretném kifejteni a véleményemet (inteligensen nem üvöltözve, tisztelettel) akkor apám jön és elkezd ordibálni torka szakadtából hogy miért beszélek vissza, ilyenkor végighallgatom és elvonulok a szobámba. Múltkor anya elbőgte magát azon hogy elfelejtettem kipakolni a mosogatógépből, apa feljött és leüvöltötte a fejemet (és a tesómét) hogy nem érdemlünk meg semmit...

Mit tegyek?

2014. dec. 13. 20:00
 1/3 A kérdező kommentje:
a krumplis sztorihoz még annyit hogy anya dolgozott és tesómmal mi főztünk ebédet, és mire ő hazaért már elfogyott a köret
2014. dec. 13. 20:06
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert anyád átment a mesebeli irigy és önző Gonosz Mostohába: egyrészt nem enged leválni magáról, másrészt nem tűri el, hogy "különb" legyél nála.

Azt teheted, hogy vagy tűrsz, vagy felveszed a kesztyűt és harcolsz. Most van az az időszak, amikor - ha hagyod - úgy szétvernek (szavakkal is lehet ám verni), hogy 10 év múlva eszedbe sem jut harcolni magadért és minden úgy fogsz csinálni egy életen át, ahogyan ők elvárják. Azaz soha nem leszel TE, egy önálló ember, csak a szüleid klónja.

Ha apád leordítja a fejedet, akkor ordíts neki vissza, ha pedig kezet emel rád, jelentsd fel. Én ezt tettem. Anyád pedig hisztizzen, ahogyan csak akar. Te most vagy fiatal, ne cirkuszoljon és főleg ne irigykedjen rád. Ő is volt fiatal - elfelejtette?

2014. dec. 13. 20:19
 3/3 anonim ***** válasza:

1. a leírásodból úgy tűnik, anyud klimaxol - ez szívás, kössétek fel a gatyót

2. vagy nem enged leválni (pedig segítesz, stb.) - vegyétek fel a kesztyűt, mert csak rosszabb lesz

3. apád ordibál - én simán visszakiabáltam, persze, nem b.nkó szavakat, de felháborodva, hogy ne üvöltözzön már velem

4. kitartás!

2014. dec. 13. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!