Hány éves korban engednétek el a fiatokat randizni?
14 éves koráig nem hiszem, hogy nagyon engedném. Utána már a megfelelő szabályok betartása, és némi felvilágosítás mellett igen.
Az olyan liberális szemléletű élettelen milfek meg fruskák akik ide járnak tanácsokat osztogatni arról, hogy nem kell engedélykérés, megsúgom, de igen, ugyanis az anyja tartozik érte felelősséggel szóval elvárható, hogy tudja merre jár a gyereke.
Az nem úgy működik, hogy a gyerek azt csinál amit akar, max. proliéknál.
Amikortól szerelmes. Engedd meg neki. Tapasztalat hogy ha nem gördít az ember akadályokat a gyermeke szerelmi életének az útjába akkor sokkal őszintébb lesz otthon. Amitől félsz azt mondd el neki, de sose alázd meg azzal hogy mások előtt kisgyerekként kezeled.
Ha majd bemutatja neked a kislányt férfiként bánj a gyerekeddel a kislány előtt, és ne alázd le. Ez hosszú távon nagyon sokat fog adni a fiadnak a párkapcsolataiban.
Az egyébként engem is zavar, hogy régen simán elvárt szokás volt hogy egy lányt hazakísérjen a szerelme. Most olyan világ van amikor egy fiúért is nagyon kell aggódni hogy nehogy a lányért verekedésbe keveredjen.
Egyébként 14-15 évesen én engedném randizni. Együtt aludni talán nem. kb. 16 éves kortól engedném az együtt alvást is. Tudom hogy még gyerek egy ennyi idős fiú, de a korosztályuk azt sugallja nekik hogy ők már nagyok.
Ha nemi életet szeretne élni egy nagy beszélgetéssel kezdeném. Elmondanám hogy MINDIG használjon óvszert, akárki akármit is mond. Elmondanám neki, esetleg a környezetből ismerősöket említve hogy mi történik ha egy lány várandós lenne tőle. Anyagilag padló alól indítaná az életét. A lány nem biztos hogy elvetetné, és ezt kérni tőle sem lenne etikus. Nem biztos hogy együtt maradnának, de apa lenne. Apaként pedig a fizetése x százalékát mindig vonnák tőle, akármilyen jó állást is tudna megcsípni. Ezzel indulna az életnek. Apaként lehet hogy később szerelmes lenne és nem lenne esélye annál a lánynál akit szeretne, mert neki már a kötelező láthatásokat is bele kell kalkulálni az életébe...stb. stb. Ettől a fiúk jól megijednek és ha nincs zsebpénzük akkor kérnek óvszerre otthon.
Amúgy ha ott tartanak érdemes megengedni hogy a kislány ott aludjon. Akkor legalább ellenőrzött körülmények közt vannak a szobájában . Nem szórakozóhelyen, árokparton, kölcsön kocsiban. Sokkal kevésbé lesz lázadó a fiú is. Meg te is meg fogod ismerni a kislányt és ha olyan vonásokat vélsz felfedezni rajta ami nem tetszik időben tudod terelgetni a gyerekedet. Ha szabadságot adsz neki a magánéletében hidd el könnyebben meg fogja fogadni a tanácsaidat is.
Az embernek meg kell élnie a szerelmeit és akár a csalódásait is. Ettől csak több lesz. Nem zárhatod kalitkába hogy ne csalódjon.
A kommenteket olvasva látszik hogy sokan nem láttak még mai lányokat szórakozni. Sok teljesen normális családból származó lány is képes nagyon kivetkőzni a női mivoltjából , és akár asztal alá inni a fiúkat.
14 És akkor mi van ha isznak a lányok is? Attól még ők a védtelenebbek, ez van, a fizikumukból is ez adódik. Magukba bolondítják a fiúkat? Hagyjuk már ezt, a fiú meg elmegy vele, onnantól kezdve ugyanolyan hibás, mint a lány, ha gyerek lesz belőle. A felvilágosítás pedig a szülő feladata.
Én egyetlen dologtól félteném jobban a fiamat, mint a lányomat, attól, hogy utcai, kocsmai, stb. verekedésbe keveredik, mert a lányokat egyáltalán nem szokás megütni. Viszont a fiúkat, főleg hogyha ilyen kis pipogya gyerek (mint feltehetően a kérdező fia) rögtön betalálják. Vannak olyan fiúk, akiknek ez a poén és az a hétvégi program, hogy összevernek valakit, aki gyengébb náluk. Nekem minden fiú ismerősömnek volt már ilyen esete, ha nem tudta kidumálni magát, vagy nem annyira erős, akkor el is verték őket és mindez Budapesten. Szerintem vidéken sem jobb a helyzet.
Szerencsétlen gyerek... Már előre sajnálom azt a szerencsétlent aki egyszer a menyed lesz. Már ha lesz ilyen. Mert ilyen "nevelés" hatására sanszos, hogy még 40 évesen is a szoknyád mellett fog üldögélni.
Szerintem a gyerek igenis azt csinálhatja amit akar ilyen idősen. Csak előtte normálisan kell nevelni, normális értékrendre, illetve meg kell neki tanítani, hogy mindenek következménye van. Ha egy gyerek jól van nevelve, akkor nem lesz se őrjöngő vadállat, se szakad ribi. A legtöbb kamasz nem is ilyen, csak ezek a hangosabbak, ők tűnnek ki.
Ha érdekel kérdező, nekem például két fiam van. Igaz ők már nagyobbak(18,21), szóval túl vagyunk már pár barátnőn is. De érdekes módon egyikük se lett drogos, alkoholista, suttyó, vagy tiniapu. Egyéb kérdés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!