Szerintetek mit csináljak, ha tudom, hogy anyukám csalja apukámat?
Sziasztok!
Először is ott kezdeném,hogy azért fordulok hozzátok,mert nem szeretném ezt senkinek elmondani,félek a reakcióktól,igy tanácsot sem kérhetek senkitől,ezért reménykedem abban,hogy ti,igy névtelenül,tudtok nekem tanácsokat adni :)
1-2 évvel ezelőtt felmerült egy olyan "sztori",hogy édesanyám megcsalta az apukámat. Ez a környékről hallatszódott,igy apukám és mi is (a testvéreimmel) hallottunk a dologról. Tudni kell,hogy anyukám idegrendszere nem a legjobb,jár orvoshoz is,és amikor kiakad,sokszor hangoztatja,hogy "ő majd végez magával,és megnézhetjük,hogy akkor hogy boldogulunk." Apukám számon kérte anyut,hogy igaz e ez a dolog,de anyu mindent tagadott,sokat veszekedtek és ez miatt volt is egy öngyilkossági kisérlete anyukámnak, be vett egy csomó nyugtatót, de ő a mai napig állitja,hogy nem akart meghalni. Apukám azóta mindent megtesz neki,teljesiti minden kivánságát, mindent ráhagy,csak hogy nehogy megint csináljon valamit magával. Eltelt egy év és helyrerázódtak a dolgok. Apukám általában reggeltől estig dolgozik,anyukám itthon van,háztartásbeli. Az utóbbi időben viszont feltűnt,hogy nagyon sokszor elmegy anyu valahova 3-4 órára is akár. Amikor a 9 éves öcsém megkérdezi tőle,hogy hova megy, úgy csinál mintha nem is hallaná,hanem beül az autóba és elmegy. Egyből elkapja az ideg,ha a kezünkbe vesszük a telefonját (pl. képek nézegetése miatt),kirántsa a kezünkből és elmegy onnan. Azt is észrevettem,hogy férfiakkal chat-el a facebook-on,mivel egyszer megláttam, de azt mondta,hogy csak régi ismerősök,utána pedig ki volt minden üzenet törölve. kicsit érdekes nem? :) Ma pedig megbizonyosodtam a dologról,ugyanis a kezembe adta a telefonját,hogy állitsak be valamit rajta és közben kapott egy smst "Gabriella" néven,hogy "neharagudj,hogy igy bánok veled,nagyon sajnálom,hogy ilyen keveset lehetek veled". utána pedig még egyet,hogy "többet fogok törődni veled". Megkérdeztem anyut,hogy ki az a Gabriella és zavarodottan azt mondta,hogy "hát egy Gabriella". Ja,persze... Tudni illik,hogy apukám nem egy érzelmes ember, de hát ezt tudta anyukám mikor összeházasodott vele :) Nem akarom senkinek emliteni,főleg nem apukámnak,mert félek,hogy anyu megint csinál magával valamit, de viszont ha elhallgatom,akkor meg bűntudatot érzek... :( Szerintetek mit tegyek ebben a helyzetben? kérlek segitsetek! 18/L
Köszönöm a válaszokat!
Kedves volt kórházi dolgozó,először hozzád szólnék. Köszönöm a hasznos választ, de úgy érzem,hogy annyira nem súlyos a helyzet,hogy rögtön kihivjam a mentőket,ezek a mondatai inkább csak fenyetőzésként hatnak rám.
Az ez utáni válaszolónak is köszönöm,neki viszont azt tudom mondani,hogy szerintem a szüleim nem válnának el miattunk sem,hároman vagyunk testvérek, igaz az idősebbik testvérem már nem él itthon,ő 20 éves (hogy,hogy nem), én is már szinte felnőtt vagyok (ebben az elmúlt évek is segitettek) a kistesónk viszont csak 9 éves. Neki szerintem ez nagy lelki trauma lenne. Illetve ha apukám elvállna tőle,akkor anyukám elhagyná a gyönyörű szép házunkat,amit apukám teremtett meg nekünk, és szerintem teljesen összeomlana lelkileg (már csak azért is,mert tőlünk elszakadna,és minket nagyon szeret) és félek,hogy hülyeséget csinálna...
Mint mondtam anyukám jár idegorvoshoz,vannak gyógyszerei,de,hogy diagnosztizáltak e nála valamit,arról soha nem beszélt :)
Szerintem mond el neki az igazságot!
Joga van tudni ezt, járjon bármilyen következménnyel. Előbb utóbb ő is rá fog jönni és számon kéri majd rajtad! Mit mondasz majd neki? És lehet, hogy utána nagyobb békességben éltek majd.
13: "Mit mondasz majd neki?"
Azt fogja majd mondani, hogy ő a gyereke az apjának is és az anyjának is, és ki akar maradni a köztük lévő vitából. Kérdező azt tenném a helyedben, hogy ugyanezt most anyámnak mondanám meg, és megkérném, hogy akármit is csinál, azt kevésbé feltűnően csinálja, mert rosszul érzed magad miatta.
"És lehet, hogy utána nagyobb békességben éltek majd."
Ez valószínűleg igaz. De nem biztos. Az se biztos hogy az apja tudni akarja, erre nem gondoltál? Nem a lány feladata, hogy ezt eldöntse.
Kedves kérdező!
Talán erre nem is gondoltál se te, sem apukád. De ha anyukád úton-útfélen csalta apukádat, ez a tény sajnos egy DNS vizsgálat kérdését is felveti!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!