Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apa miért nem szeret? Mit...

Apa miért nem szeret? Mit tehetnék, hogy szeressen?

Figyelt kérdés

Anyukám Sclerosis Multiplexes beteg , és szerintem ez is dob apa gyűlöletén .

Apa(54)

Anya(37)

2014. dec. 3. 21:49
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Az énektanárral tudnál beszélni? hogy hol tanulj, hogy haladj. Önállósodnod kell. Sajnos, nem tudsz jobbat. A szüleidet nagyon megviseli ez a betegség. A tanárok közül, akihez bizalommal tudsz fordulni, attól próbálj egy kis segítséget: hogy haladj a saját dolgaiddal. Ha látják hogy haladsz, dolgozol, az egy kicsit enyhít a fájdalmukon. Anyukád is örülni fog, ha látja önállóan alakítod a dolgaidat, tanulmányaidat. Írjál, naplót, írd ki magadból az érzéseidet. Rajzolni, festeni is jó lenne. Ne törődj az eredménnyel, az fontos, hogy ne akadjon meg benned ez a betegségekkel terhelt helyzet. Ezzel tudsz segíteni - rajtuk is. És most késő van, jó éjt.
2014. dec. 3. 22:47
 22/26 anonim ***** válasza:
Nem bánthat semmiképpen. Tényleg nagyon nehéz kitalálni, hogy mit tehetnél, de talán egy rokont, egy tanárt meg tudnál kérni, hogy beszéljen vele. A másik pedig, hogy igenis állj ki magadért és ha máshogy nem, akkor harcolj az igazadért, ne legyél nyuszi. Megmondhatod azt is, hogy nincs joga úgy viselkedni veled, mintha Te tehetnél Anyukád betegségéről és ha mégis bánt, akkor el fogod mondani mindenkinek, hogy hogy viselkedik Veled. Elmondod az Ő ismerőseinek, a munkatársainak, a közértesnek... kiírod a facéra, hogy mindenki tudja meg, hogy mi zajlik a 4 fal között. Ettől talán magába száll egy kicsit... A lényeg, hogy ne lássa, hogy sebezhető, védtelen vagy, mert ez még jobban hergeli arra, hogy bántson. Nyugodtan szállj szembe vele. Nem neked kell szégyellni azt, amit ő csinál. Egy szülőnek sincs joga a gyereke életét tönkre tenni.
2014. dec. 3. 22:51
 23/26 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm.

Egy ideje rajzolok , már , de ez a napló dolog jó ötlet köszönöm.

elnézést , hogy ennyire raboltam az idődet.!

Jó éjszakát!

*Leila

2014. dec. 3. 22:52
 24/26 A kérdező kommentje:

22:51 -es válaszoló

Egy baj van.Félek.

Nem akarok nagyobb bajt okozni neki. Most is csendben kiteregettem ,és megcsináltam a házit. Mégha nem is értettem , de Apa most alszik anyát meg etetem.

Nem tudok mit tenni, csak csendben lenni es elfojtani mindent ami fáj.

2014. dec. 3. 22:54
 25/26 anonim ***** válasza:
61%
Nagyon rendes gyereke vagy a szüleidnek, de ne akarj áldozat lenni! Tedd meg amit tudsz, de ne a Te válladon legyen még az Apukád gondja is. Ugyanis az, hogy a tehetetlen dühét rajtad próbálja levezetni nem normális dolog. Ne félj! Ha látja, hogy bátor vagy és erős, akkor kétszer is meggondolja, hogy "beléd rúgjon-e" újra és újra. Miért kell sunnyogva teregetni és Anyukádat etetni? Összetehetné a két kezét, hogy ilyen lánya van! Neked is ugyanolyan jogod van ott lakni, neki kötelessége Téged eltartani, mert még gyerek vagy. Húzd ki magad és légy büszke magadra! Nem kell dacolni, nem kell veszekedni, csak szépen normális hangon elmondani a véleményed. Hogy ez nem vezet jóra, amit Ő csinál. Mondd neki, hogyha a sors úgy hozta volna, hogy Ő lenne a beteg, akkor Te ugyanúgy Őt is ápolnád, etetnéd és Anyukád biztosan nem bántana, mint ahogy most Ő bánt. Iszik?
2014. dec. 3. 23:27
 26/26 A kérdező kommentje:
Nem éreztem rajta az alkohol szagát , szerintem nem , de van mikor hajnali egy órakor jön haza még iskola időben is.
2014. dec. 4. 19:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!