Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok arról hogy egy...

Mit gondoltok arról hogy egy szülő nem ad pénzt a gyerekének csak szigorúan kölcsönbe, és még 1000ft-ot is behajt rajta?

Figyelt kérdés
Otthon lakik, huszonéves, dolgozik 8 órában de nevetségesen kevés fizetésért. Hónapról hónapra valahogy beosztja, de az elmúlt időszakban pár váratlan kiadásra volt szükség, amihhz muszáj volt segítséget kérnie. De a szülők kizárólag kölcsönnel segítenek neki, pedig nem nagy összegekről van szó, 50-60 ezer forintról, de mégis az egészet visszakérik. Pedig tudják hogy ezt visszafizetni olyan fizetésből amiből félretenni sem lehet, szinte lehetetlen, nélkülözni kell miatta hónapokig. Szó sincsen arról hogy nekik szükségük van a pénzre, jól állnak anyagilag, ez az egész csak olyan elv amit ők betartanak csakazértis.
2014. dec. 3. 11:13
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyám pl. nem ilyen és annak örülök is, ennek ellenére igyekszek nem kérni tőle 50-60 ezer ft-ot csak úgy, erre nem is volt még példa, olyan van, hogy ad egy ezrest, vagy vesz nekünk valami élelmiszert, azt nem kéri vissza, szerintem ő nagyon korrekt. Ugyanakkor a szüleidtől is érthető, hogy a felnőtt gyereküknek nem akarnak folyton pénzt adni, főleg ha mondjuk még rezsit sem fizetsz, mi rendesen kifizetjük a rezsi felét, külön konyha, minden külön van. Plusz besegítünk anyám törlesztőjébe, mert még akkor kellett hitelt felvennie, amikor engem és a testvéremet eltartott.
2014. dec. 3. 12:11
 12/32 anonim ***** válasza:
23%

Ha nekik nem okoz gondot a pénz, szerintem hülye elv, meglehetősen lekezelő. Ha egyszer nekik lesz szükségük segítségre, és ezt nevelésnek szánták, akkor ne legyenek majd meglepődve, ha a gyerekük is eszerint jár el.

De ha azért ez nekik sem kis pénz, akkor teljesen jogos az elvárás, hogy idővel visszaadd.

2014. dec. 3. 12:16
 13/32 anonim ***** válasza:
94%
gondolom semmilyen számlát nem fizet a panaszkodó!
2014. dec. 3. 12:27
 14/32 anonim ***** válasza:
21%

Én is pont erre gondoltam, hogy csak nehogy forduljon a kocka, és egyszer majd ők szoruljanak a gyerekük segítségére, aki viszont adott esetben nem felejtette el ezeket a dolgokat...

Egyébként ilyen összegű nagyobb kiadás egész egyszerű dolgokból is beüthet. Pl. én biciklivel járok éppen takarékossági okokból, de volt, hogy 2 év használat után egyik pillanatról a másikra megadta magát az SLX hajtómű. Na annak a cseréje máris ott van 50-60.000 Ft-nál, és mivel a bicikli nekem nem sporteszköz, hanem napi közlekedésre használom, így ténylegesen szükségem van rá. Vagy mivel a legjobb gondoskodás mellett is tönkreteszi a biciklit télen a só, tavasszal elengedhetetlen egy nagygenerál, az is huszon-harmincezernél kezdődik stb...

2014. dec. 3. 12:31
 15/32 anonim ***** válasza:
90%

"nem nagy összegekről van szó, 50-60 ezer forintról"

Lézerjani, te vagy az?

2014. dec. 3. 13:16
 16/32 anonim ***** válasza:
91%
Érdekes, hogy a gyerekek szerint a szülöknek midnig rengeteg a pénzük, de csak azért, mert fogalmuk sincs a kiadásokról. Gondolom, a kérdezö is legfeljebb a bejövö pénzröl tud, arról, hogy mennyi a rezsi, kaja, stb, már nem, az szerinte nem számít, ahogy az 50-60ezer Ft is csak aprópénz szerinte
2014. dec. 3. 14:25
 17/32 anonim ***** válasza:
15%

Tökéletes a kérdés.

Férjem szülei 5ft-t nem adnának,de ha még is szerződéses kölcsön lenne belőle,míg az én szüleim állandóan utalgatnának nekem még mindig pénzt,pedig már 6éve nem élek velük.. :) Itt a különbség,egyik ilyen másik olyan.

Gondolom te vagy az otthonélő gyerek.

Szerintem attól is függ,mi az a váratlan kiadás,és fizetsz-e nekik rezsit,kajapénzt,vagy csak feléled a fizudat.

2014. dec. 3. 14:28
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Mennyi az a nevetségesen kevés fizu, ha neked 50-60 ezer Ft nem nagy összeg? Mennyit fizetsz be otthon a rezsibe és a kajába? Mire megy el a fizetésed? És mik azok a váratlan kiadások, hogy nem tudtál félretenni 50-60ezret, ha szerinted az nem nagy összeg?

Szerintem jogos, hogy csak kölcsönbe adják. Nem 1000 Ft-ról van szó. Én is otthon élek, beleadom a részemet a rezsibe, azt eszem amit magamnak veszek (külön konyhám van), de így sem lenne pofám ajándékba kérni ennyi pénzt.

2014. dec. 3. 14:44
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

Mégsem olyan kevés az a 60 ezer forint,ha neked hónapokig kell nélkülöznöd,hogy visszafizesd,nem gondolod?

Semmi baj nincs azzal,ha a szülők segítenek a gyereknek,azzal sincsen semmi gond ha nem kérik vissza a pénzt.

De ezt követelni és természetesnek venni iszonyatosan pofátlan. Azért ne haragudj,de nem 1-2 ezer forintokról bezsélsz ,mint a kérdésedben. Viszont egy normális huszonévesben szeirntem fel sem merül,hogy ne adja vissza ,ezen gondolkoztál már? szégyelld magad. Utálom mikor a magukat felnőttnek képzelő óriáscsecsemők azt hiszik más szarja a pénzt .

2014. dec. 3. 16:12
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
És a gyerek mennyivel támogatja a szüleit? Mennyivel száll be a rezsibe?
2014. dec. 3. 20:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!