Mit gondoltok arról hogy egy szülő nem ad pénzt a gyerekének csak szigorúan kölcsönbe, és még 1000ft-ot is behajt rajta?
Ha nekik nem okoz gondot a pénz, szerintem hülye elv, meglehetősen lekezelő. Ha egyszer nekik lesz szükségük segítségre, és ezt nevelésnek szánták, akkor ne legyenek majd meglepődve, ha a gyerekük is eszerint jár el.
De ha azért ez nekik sem kis pénz, akkor teljesen jogos az elvárás, hogy idővel visszaadd.
Én is pont erre gondoltam, hogy csak nehogy forduljon a kocka, és egyszer majd ők szoruljanak a gyerekük segítségére, aki viszont adott esetben nem felejtette el ezeket a dolgokat...
Egyébként ilyen összegű nagyobb kiadás egész egyszerű dolgokból is beüthet. Pl. én biciklivel járok éppen takarékossági okokból, de volt, hogy 2 év használat után egyik pillanatról a másikra megadta magát az SLX hajtómű. Na annak a cseréje máris ott van 50-60.000 Ft-nál, és mivel a bicikli nekem nem sporteszköz, hanem napi közlekedésre használom, így ténylegesen szükségem van rá. Vagy mivel a legjobb gondoskodás mellett is tönkreteszi a biciklit télen a só, tavasszal elengedhetetlen egy nagygenerál, az is huszon-harmincezernél kezdődik stb...
"nem nagy összegekről van szó, 50-60 ezer forintról"
Lézerjani, te vagy az?
Tökéletes a kérdés.
Férjem szülei 5ft-t nem adnának,de ha még is szerződéses kölcsön lenne belőle,míg az én szüleim állandóan utalgatnának nekem még mindig pénzt,pedig már 6éve nem élek velük.. :) Itt a különbség,egyik ilyen másik olyan.
Gondolom te vagy az otthonélő gyerek.
Szerintem attól is függ,mi az a váratlan kiadás,és fizetsz-e nekik rezsit,kajapénzt,vagy csak feléled a fizudat.
Mennyi az a nevetségesen kevés fizu, ha neked 50-60 ezer Ft nem nagy összeg? Mennyit fizetsz be otthon a rezsibe és a kajába? Mire megy el a fizetésed? És mik azok a váratlan kiadások, hogy nem tudtál félretenni 50-60ezret, ha szerinted az nem nagy összeg?
Szerintem jogos, hogy csak kölcsönbe adják. Nem 1000 Ft-ról van szó. Én is otthon élek, beleadom a részemet a rezsibe, azt eszem amit magamnak veszek (külön konyhám van), de így sem lenne pofám ajándékba kérni ennyi pénzt.
Mégsem olyan kevés az a 60 ezer forint,ha neked hónapokig kell nélkülöznöd,hogy visszafizesd,nem gondolod?
Semmi baj nincs azzal,ha a szülők segítenek a gyereknek,azzal sincsen semmi gond ha nem kérik vissza a pénzt.
De ezt követelni és természetesnek venni iszonyatosan pofátlan. Azért ne haragudj,de nem 1-2 ezer forintokról bezsélsz ,mint a kérdésedben. Viszont egy normális huszonévesben szeirntem fel sem merül,hogy ne adja vissza ,ezen gondolkoztál már? szégyelld magad. Utálom mikor a magukat felnőttnek képzelő óriáscsecsemők azt hiszik más szarja a pénzt .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!