Németországból családi pótlékot kapok. (elváltunk) A volt férjem követeli ennek felét. Jogilag ki tudná ezt cáfolni vagy alátámasztani?
"A kérdezőnél az a helyzet, hogy az apa nem jogosult a kinti ellátásra, mert itthon sem lenne csp-re jogosult, nem élne a gyerekkel egy háztartásban a válás miatt."
tevedni meltoztatol, a nemet torvenyek nem egyeznek meg a magyar torvenyekkel.
a gyerekek és a törvényes felügyeleti jogot gyakorló szülő lakóhelye szti állam törvénye az elsődleges ebben az esetben.
de akkor ha lejár a szabim, majd másképp hozok határozatot ezután, és majd rád hivatkozom.
Én ezt nem értem. Mi köze van neki a családi pótlékhoz? Azt nem a szülő kapja ajándékba, hanem támogatás a gyerekekre. Mi köze van akkor hozzá a férjednek? Semmi.
Menj bíróságra ha tudod bizonyítani hogy mivel fenyeget. Egyébként meg a minimum összeget köteles kifizetni a gyerektartásból, ezt nem ő dönti el.
Szerintem a pasi tudja, hogy nem jár és zsarolja a nőt, hogyha nem adja neki a felét, akkor leállíttatja az egészet.
Elképesztő.... :-(
A német családi pótlék elváltak esetében is jár, de nem mindenképp a Németországban dolgozó külön élő szülőnek. Ha nem közös a lakcíme a gyermekkel, akkor a gyermeket nevelő szülő igényelheti, akkor is, ha nem ő él Németországban, de a kint élőtől is kellenek adatok, igazolások, amit akár ki is lehet kényszeríteni tőle:
Forrás:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!