Milyen (fél) testvérek azok, akik nem oldják meg, hogy Németországból hazautazzanak a temetésre?
Biztos megvan rá a nyomós oka, egyébként pedig ezen aztán semmi nem múlik, ne ez alapján ítéld meg, hogy milyen ember. Lehet, hogy nagyon szerettek volna jönni, de az is lehet, hogy egyáltalán nem voltak jóban, és azért nem mentek el, te azt nem tudhatod, ha nem tartod velük rendszeresen a kapcsolatot.
Én pl. (még nem aktuális, de) nem fogok elmenni apáméra, mert egész életemet megkeserítette (anyuét is), és azt mondják, hogy "halottról vagy jót vagy semmit" - én róla jót nem tudnék, így senkivel nem tudnék róla beszélgetni, álszent dolog lenne tőlem, mert a gyász nem lenne őszinte (örülnék, hogy többé senkit nem tudna bántani, és senkinek nem tudna többé hazudni), mellesleg van, akivel ő is jófej, de csak azzal, aki nem ismeri elég jól.
Szóval nem tudod, miért nem mentek el, lehet, hogy tényleg a sok elfoglaltság (ne legyen más a háttérben, én ezt kívánom, mert azért nem jó dolog), az elhunytnak így is meg tudják adni a búcsút, és egyébként is, aki elment, nem semmivé lett, hanem csak haza ment, de akárhova is került, tud rólunk, így aztán az is csak egy rituáléról maradt le, aki nem volt ott a temetésen.
Nekem született egy kislànyom,most két honapos,de a szüleim egyszer sem làttàk(elsö unoka)
de még engemet se terhesen..
A jegy nagyon dràga,és ugye ne üres pénztàrcàval menjek,hàt nem tudtunk eljutni hazàig.
De a pàrom is dolgozik egésznap nem kap szabit,egyedül meg nem enged,félt egy kisbabàval(meg is értem)
Ez az én okom hogy sajnos nem tudok hazamenni.
De a német orszàgban illetönek is,biztos v.ok benne,van oka!
Anyàm azt hiszi,külföldön v.ok,.van elég pénzem stb.,pedig sokszor én is épp hogy megélek:(((((((((
Egy részvét nyilvànito tàviratot,vagy telefont azért megejthetett volna.
De nem szabad rà haragudni!
10:54 vagyok:
Javítás: ...már tisztességből is...
Tegnap 9:17-nek Kérem, tisztelettel: Ég és Föld a különbség egy gyermek születése és egy nagymama temetése között. Az egyik a szerencsés és reményteljes kezdet, a másik a visszafordíthatatlan VÉG. Az egyiknél még csak most jönnek el a találkozási lehetőségek, a másiknál nincs több, csak ez, az utolsó.
A részvét nyilvánító távirat vagy telefon azért nem értelmezhető, mert egy hívás megtörtént, amikor a lánya értesítette a nagynénit, nagybácsit, a "Jaj de megrázott" és egyebek nyilván elhangzottak, meg az is, hogy nem tudunk menni.
Én nem haragszom egyik (fél)testvérre sem, csak furcsa, de nagyon!
1. Amit megadtak indokként, az szerintem eléggé indokolt: itt Németországban ha komolyan beteg egy családtagod, akkor kénytelen vagy saját magad ápolni, mert kórházban vagy otthonban történö elhelyezés esetén nem elég a beteg egész havi jövedelme/nyugdija a költségekre, és jófogmán senki sem tudja megengedni magának az ilyyen nagy kiadásokat. (Most normál emberröl beszélek, aki fizetésböl él).
A munkahelyröl meg CSAK közvetlen családtag: házastárs, szülö, gyerek temetésére mehet el EGY napra valaki, ha többet hiányzik, akkor el van bocsájtva a munkahelyröl, és nem könnyen lehet ujat taláni, a jövedelemkiesést meg nem engedheti meg magának az, aki kénytelen nyugdij mellett is dolgozni.
Ez teljesen más itt, mint MO-on, ez nem csak ürügy, hanem ilyen okokból tényleg nem tudnak elmenni.
Németországban élek, ezért tudom, hogy KÖZVETLEN családtag: gyerek, szülö, házastárs temetésére EGY, azaz EGY munkanap vehetö ki, és szabadságot sem feltétlenül kaphat ezen kivül senki.
Távolabbi rokon esetében meg nem jár semmi.
A legtöbb munkahelyen a szabadságot hónapokkal elöbb kell igényelni, mert a munkaszervezésnél fontos tudni, hogy melyik ember mikor nincs ott.
Szóval nem igazán megoldható a legtöbb esetben a temetésre elmenés, föként ha ennyire messze van, hogy egy nap alatt kizárt, hogy megoldható legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!