Tudom, hogy nagyon aljas és gerinctelen dolog volt, de most nem tudom, hogy mit tegyek. Segítenétek?
Vállald a balhét!
Apád ki van akadva, h egész nap dolgozik, h neked legyen mit enned, aztán az a hála, h b. aszol tanulni.
Szal állj elé, legalább látja, h ha már tanulni nem akarsz legalább ennyi van benned.
Az elsődleges probléma itt az, hogy "nem megy jól a tanulás". Miért? Nem tanulsz eleget, vagy nem érted a tananyagot? Mindkettőn lehet javítani, ha akarsz, vagy ha segítséget kérsz.
Szülőként egy ilyen húzás után csak akkor csillapodnék le, ha a gyerekem elém állna és pl ezt mondaná. "Apa, tudom, hogy nagy hibát követtem el azzal, hogy elhallgattam, bajban vagyok. Az volt a tervem, hogy mindent elmondok, ha kijavítom a jegyeket. Nagyon megijedtem, amikor sorra kaptam a rossz jegyeket és kétségbe estem. Tudnál nekem segíteni? Nem értem a ..... tantárgyakat, lehet kellene egy külön tanár.
Vagy.: Apa, tudom, hogy egy lusta dög voltam, belátom, hogy nagyot hibáztam. Ígérem mindent megteszek, hogy ezeket a jegyeket kijavítsam."
Persze mindez mit sem ér, ha nem gondolod komolyan és csak a büntetést szeretnéd megúszni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!