Meg tudnatok bocsatani a gyereketeknek ha sorozatgyilkos lenne?
Beszélnünk kell Kevinről
Jó film. Mondjuk nem sorozatgyilkosság éppen, de témába vág. Az anya szemszögéből forgatták. :)
Nincs mit megbocsájtani..
Aki sorozatgyilkos annak valami elcsúszott fejben, ezért nem tudnek haragudni,de bezáratnám.
Ez olyan, hogy az értekmi fgyatékos gyerekemnek megkell-e bocsájtanom, ha nem tud a társadalomban élni, és megbánt másikat..vagy akármi.l
Betegség..
pszichológushallgató vagyok.
biztosan életem végéig marcangolna a bűntudat, hogy nem előztem meg a tragédiát, nem vettem észre, hogy valami nem stimmel a gyerekemmel, de nem őt okolnám. hogyha mittudomén, elsődleges pszichopata a gyerek, akkor nyilván nem én rontottam el a nevelését, viszont szigorúan véve nem is ő tehet róla, mert abszolút máshogy van összerakva, mint a normál ember. ilyenkor a normális megelőzésre kell koncentrálni. hogyha viszont téveszméi vannak, akkor meg azért nem vonható felelősségre teljesen, hiszen nincsen tudatában, hogy teszemazt a hangok, amik gyilkosságra sarkallják, nem igaziak, ő azt full valóságként élné meg. itt is a megelőzésen van a hangsúly, a traumamentes gyerekkoron. szóval elsősorban nem a gyerekre haragudnék egyik esetben sem, hanem magamra, amiért nem vettem észre. pedig az esetek jó nagy részében nem hirtelen bukik ki a dolog.
amúgy én is végignéztem a dextert, és esküszöm fogalmam sincs, hogy ő hova kategorizálható. annyi ellentmondás van a viselkedésében, hogy az eszméletlen.
amúgy a criminal minds 10 éveadon át dobálja ki a sorozatgyilkosokat, ha valakit érdekel a téma :) eléggé leegyszerűsítve, de nagyon sok féle betegséggel találkozhatunk. és ahogy a sorozatban is látszik, általában a sorozatgyilkosok nem szimpla gonoszságból válnak azzá, amik, hanem gyerekkori traumák, súlyos veszteségek hatására, amiket képtelenek feldolgozni. aki meg "gonoszságból" gyilkol, az általában pszichopata/szociopata, amiről meg undorítóan hangzik, de nem tehet; mint ahogy én se tehetek róla, hogy három embernyi empátia szorult belém, így ő se tehet róla, hogy belőle meg kihagyták :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!