Miért van ennyi idegbeteg anyuka?
Sokat járkálok városokban, és látom, hogy anyukák hogy viselkednek a kis gyerkőcükkel...
Szerencsétlen gyerek nem csinál semmi kirívót, az anyukán épp hisztiroham van, és a gyerek issza meg a levét.
Tegnap is láttam egy ilyen estet, nagydarab anyuka a kb 4-5 éves gyerekét úgy megrángatta, hogy legszívesebben lekevertem volna egy pofont a nőnek.
Bár amennyi, meg amilyen kérdést kiírnak ide a gyerekek az anyukákról, ez nem meglepő.
Szerintem egyértelmű: az alatt a 2-3 év alatt (ha közben jön kistesó, akkor lesz abból 5-6 év, ha nem több), míg otthon vannak és csak anyaként funkcionálnak, teljesen bekattannak.
Tele vannak feszültséggel, mert már inger nem éri őket, mint az otthoni közegé. Nem járnak sehova, egyetlen kikapcsolódás, hogy a gyerekkel sétálnak egyet. Magukba fordulnak, és felnőttekkel alig érintkeznek.
Szerintem sokkal jobb nyugaton, ahol hamar visszamennek dolgozni. Nincs idejük bedepizni, elszokni a társadalmi élettől. Persze vannak kivételek.
Én nem csak anyukát láttam így viselkedni, hanem apukát is.
Ez csak egy példa:
Egy áruház előtt álltak, bevásárlókocsiért ment az úgynevezett apuka, és amikor kivette a pénzt a zsebéből a fia észrevette, hogy egy 5 forintost is kirántott. Gyorsan felkapta a szerencsétlen gyerek, és boldogan nyújtotta vissza, mire az apja úgy megrángatta, hogy majd eltört a gyerek keze. Közben meg ordított, hogy mit képzel, hogy a földről veszi fel a koszos, szutykos szemetet. Ha nem lettem volna tőle messzebb akkor biztos kiosztottam volna az apukát.
21: Ez sem törvényszerű, azért mert valaki nem dolgozik, még nem kell a 4 fal között gubbasztania. Attól még ugyanúgy lehetnek barátai, családtagjai, rokonai. Ugyanúgy csinálhatnak családi programokat.
De aki nem találja fel magát, az általában gyerek előtt is ilyen volt, nem a gyerektől lett ilyen.
"21: Ez sem törvényszerű, azért mert valaki nem dolgozik, még nem kell a 4 fal között gubbasztania. Attól még ugyanúgy lehetnek barátai, családtagjai, rokonai. Ugyanúgy csinálhatnak családi programokat.
De aki nem találja fel magát, az általában gyerek előtt is ilyen volt, nem a gyerektől lett ilyen."
Olvasd már el az utolsó mondatomat! Nyilván személyiségfüggő.
Én pl. most sem vagyok mászkálós, pedig nincs gyerekem. Nekem férjemen túl elég, ha főleg telefonon/neten tartom a kapcsolatot a barátokkal, a távolság miatt úgysem megoldható máshogy, túl gyakran.
De én nem is hibbannék bele az itthonlétbe.
sztem azért mert 1 ugy vállalnak sokan gyereket, hogy nem gondolnak bele komolyan , mivel is jár az.
2 lehet nem is azzal élnek egyutt, akivel szeretnének igazábol, csak épp az volt kéznél, zudok ilyenre példát
3 anyagi helyzet.ha folyton a pénz miatt kell aggódni meg a szar munkahely miatt, ami iszonyatosan keveset fizet és ugy beszélnek veled, mint a kutyával, az bizony rámehet az idegrendszerre.
nálunk pl a szomszéd no k*rvázta le a lányát, egyik reggel, mikor épp iskolába készulodott.lehet a lány olyan 12 éves.
"egy állandóan hisztiző gyerek mellett az anyuka is idegbeteg lesz."
Vagy inkább pont fordítva van!
Azaz: egy állandóan hisztiző anyuka mellett a gyerek is idegbeteg lesz.
"egy állandóan hisztiző gyerek mellett az anyuka is idegbeteg lesz."
Tehát a gyerek neveli a felnőttet. Érdekes álláspont!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!