Más anyja is ilyen mániákus, ha főzésről van szó?
Nem..
Én vagyok hasonló, bár sajnos nem ennyire, mert nincs saját kertem, de mindent szeretek én csinalni, ha a hozzávalókat nem is én termesztem...a tésztákat leszámítva( elfajzozt vagyok, nem szeretem a házit), ha van lehetőségem akkor a kenyet is magam sütöm... Sbjnos az időm nem mindig engedi
27 vagyok, a főzés a hobbim, gyakran saját receptek, és nem könyv alapján dolgozom..
Próbáld meg pozitívumként felfogni. Ha a barátaid előtt mentegetőzöl anyukád miatt, ők is égőnek fogják látni. Ha büszkén adod elő, hogy anyukád kész szakácsnő, pedig nem is ez a szakmája, de milyen profi, akkor dicséreteket fog kapni.
Abban egyébként igaza van, hogy a friss alapanyagok és a házilag elkészített étel hihetetlenül sokat számít. Gondolom, tinédzser vagy, de később megérted. Nálunk a családban történt ilyen váltás, a "normális emberek" módjára étkezés után anyukám átállt arra, hogy a kenyértől a csirkéig minden házi - neki elmúlt az allergiája, amire a gyógyszer se hatott, apukámnak úgy tartja kordában a nyombélfekélyét, hogy az orvos saját bevallása szerint ilyet még nem látott, nekünk a testvéreimmel semmi allergiánk, stb. nincs... holott ma már az "normális".
Oké, megértem ha néha megkívánod a mekis kaját, elvégre tényleg finom. Egyél olyankor, amikor anyukád nincs veled, nem kell tudnia róla. De hidd el, később meghálálod, hogy nem szeméten nőttél fel :)
Szóval a normális dolog az lenne, ha ízfokozókban gazdag, de tápanyagban szegény ételnek látszó valamit szolgálna fel neked anyukád nap mint nap, finom és egészséges házi koszt helyett, oké. Más a fél karját is levágná, ha házi főztöt ehetne rendszeresen, te meg nyavalyogsz, ez szánalmas.
Vissza fogod te még ezt sírni, amikor rájössz, hogy gyors kajától nem lehet jól lakni (csak hízni) :D
Ha elkerülsz otthonról, annyi mekis kaját, kínait és pizzát ehetsz, amennyi beléd fér.
Én is ezt csináltam, mikor kitárult a világ (előtte csak szigorúan házi koszt). Kb. 2 hónap után megcsömörlöttem, nem esett jól. Fel is futottak a kilók
Most magamra főzök, mert olcsóbb és jobb is. Néha persze elmegyünk mi is "bűnözni", de ez kb félévente fordul elő, de jobban szeretjük azt, amit magunk készítünk.
Ha különélsz, akkor kialakítod a saját ízlésedet, igényeidet. Lehet, hogy te is rászoksz a bio kajákra. Nem lehet tudni. Anyukásnak ez a stílus jött be. Nem kell szidni.
Ne, sajnos az én anyukám nem ilyen. A sütésre-főzésre szükséges rosszként tekint, nem is szereti csinálni. Mirelit kaja mindig van a fagyóba, konzerv kukorica, bab, borsó szintén. Oké, megértem, mert dolgozik, nem ér rá annyit pepecselni, főleg úgy, hogyha nem is szereti.
Gyors kaját meg egyél, csak ne jelentsd be otthon, hogy mész a mekibe. Találkozol a barátaiddal, beültök, aztán hazamész, mintha mi sem történt volna. Bár elég szemét kaja, néha tényleg nagyon jól tud esni.
Azt meg kétlem, hogy a barátaidat zavarná, hogy anyukád igényes házi koszttal várja őket. Legalábbis én imádnám, hogyha vendégségben így várnának.
Az jó, hogy szereti csinálni, de túlzásokba sem kell esni. Érthető, hogy néha kívánnál valami gyorséttermi szutykot is (imádok főzni, a párom is, de időnként annyira jól esik egy lángos, pl., vagy mekis burger).
Ami gáz, hogy rád akarja erőltetni a hobbiját, valamint, ha jönnek a barátok, akkor nem kell díszítgetni, csak letenni, aztán mindenki vesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!