Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért csak egy számlaszám...

Miért csak egy számlaszám vagyok neki? Ez nem fog változni már?

Figyelt kérdés

A szüleim 3 éves koromban váltak el. Eleinte apával ugyanolyan volt a kapcsolatom, rengeteget voltam vele, saját szobám volt a lakásában, mindenhová vitt magával.

10 éves koromban megszületett a féltestvérem és azóta én nem létezem számára. Az új házukban 5 hálószoba van, de én nem kaphattam saját szobát. 3-szor voltam náluk az évek alatt. A Karácsonyokat mindig mamáéknál töltöm, mikor apáékkal kellene.

Az esküvőjükre "elfelejtettek" meghívni, pedig további 270 ember eszükbe jutott. Azt se mondták el, hogy lesz még egy féltestvérem.

Az összes kapcsolatom vele annyi, hogy egy számlára minden hónapban utal egy elég nagy összeget és ha esetleg az nem lenne elég, írok neki egy sms-t (a telefont sosem veszi fel nekem).

Tudom, hogy az élettársa utál, ez ő meg is mondta mamának (apa szülei, testvérei mellettem állnak, velük napi kapcsolatban vagyok). De oké, hogy ő utál, én sem szívesen vagyok vele egy légtérben. Viszont nem értem, hogy ezért apának miért kell úgy tennie, mintha én nem léteznék.

Most is itt volt a 17. születésnapom és személyesen nem tudott felköszönteni, hanem mamánál hagyta a virágot és az ajándékomat, ami egy utazás volt. Kérdeztem mamától, hogy akkor most apa jön-e el velem, de mondta, hogy szerinte inkább az egyik barátnőmet, vagy a barátomat kellene elhívnom, mert tudom, hogy apáéknál milyen a helyzet velem kapcsolatban.

És ez engem zavar... Mert 2-3 havonta találkozunk mamáéknál és akkor látom, hogy a másik 2 gyerekét hogy szereti, hozzám meg nem is szól, mintha egy idegen lennék.

2014. nov. 16. 15:05
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
4%
Kétségkívül apukád nem egy minta apa, de az erkölcs magaslatán te sem állsz, mivel elfogadod a havi "elég nagy összeget".
2014. nov. 16. 15:09
 2/21 anonim ***** válasza:
93%

Teljesen alárendelte magát az új feleség igényeinek. Valószínűleg azért nem tartja veled a kapcsolatot, mert akkor állandó balhék lennének otthon.

Az is valami, hogy legalább pénzt küld, a legtöbb "apa" ilyenkor arról is leszokik egykettőre.

2014. nov. 16. 15:10
 3/21 A kérdező kommentje:

Nem az a lényeg most, hogy elfogadom-e a pénzt, vagy nem.

Akkor sem változna semmi, ha nem fogadnám el.

De nem értem, hogy miért ilyen, amikor a családjából a válás után senki sem fordult el tőlem.

2014. nov. 16. 15:14
 4/21 anonim ***** válasza:
6%

Küld vissza a pénzt, és az "ajándékot". Én ezt tenném a helyedben.

Csodálkozom, hogy édesanyád ezt már réges régen nem tette meg.

2014. nov. 16. 15:15
 5/21 anonim ***** válasza:
1%

De minden megváltozna ha visszaadnád, és nem fogadnál el semmit. Nem lennél egy olyan nő felé lekötelezett, aki képes volt téged igy kezeltetni.Ahogy kezelve vagy most.

Lehet, hogy a pénz nélkül sok minden üres szórakozást nem tudnál kivitelezni, de elmondhatnád magadról, hogy az adott nővel szemben te ember vagy, olyan ember akit nem lehet megvenni.

2014. nov. 16. 15:18
 6/21 A kérdező kommentje:

Miért lennék én a nő felé lekötelezett?

Ez nem az ő pénze.

Nem vesz meg. Ő az apám. Természetes, hogy támogat.

Igen, minden megváltozna. Nem járhatnék el szórakozni, mozogni, nem utazgathatnék, nem lennének ilyen dolgaim, mint most (anyára csak akkor számíthatok pénzügyileg, ha jóban vagyunk).

Ja, az sokkal jobb lenne.

2014. nov. 16. 15:20
 7/21 anonim ***** válasza:
82%

Miért ne fogadná el a pénzt? Az miért lenne jó. Ettől nincs lekötelezve a nőnek. Azért ne fogadja el, hogy több maradjon a nőnek meg a gyerekének? Hülyeség.

Kérdező, sajnálomhogy így vagy apukáddal, élvezd a nagyi meg a család szeretetét, apukád meg talán egyszer észhez tér. Bár lehet későn!

2014. nov. 16. 15:25
 8/21 anonim ***** válasza:
4%

De a nőé is a pénz, mert együtt él édesapáddal egy családban.

Igy neki vagy lekötelezve. És ha neked üres cuccok, és utazások neked többet jelentenek mint a becsületed és a tartásod, akkor ne csodálkozz, ha megtehetik veled, hogy egy üres számlaszámnak vagy tartva.

Akkor nem kell sirdogálni itt, hogy egy üres számlaszám vagy az apádnak, mikor úgy is viselkedsz illetve az édesanyáddal együtt.

2014. nov. 16. 15:26
 9/21 anonim ***** válasza:
15%

Ami még plusz:

Édesapa az, aki nem pénzt nyom havonta egy számlára, hanem oda ül melléd és veled együtt tanul, veled együtt tölt időt, kirándul, és beszélget, ismer téged, a gondolataidat, az érzéseidet és tőrődik veled és ha kell ott ül a kórházban az ágyad mellett, még akkor is amikor ledolgozta a napját.

Az édesapa nem egy számlára utaló ember, de még azt is boritékolom, hogy a neje az aki utal számodra.

Szóval kicsit gondolkodj el dolgokon. 17 éves vagy, nmér nem kisgyerek.

Ez az édesapa.

2014. nov. 16. 15:29
 10/21 anonim ***** válasza:
6%
Látszik, hogy nem élsz családban, igy fogalmad nincs milyen leosztások vannak egy családnál, és utalni kik szoktak egy családban, főleg a rendszeres utalásokat..
2014. nov. 16. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!