Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi lenne a velemenyetek...

Mi lenne a velemenyetek arrol, ha a felesegetek a fiatokkal beszelne megy a penzugyi dolgokat?

Figyelt kérdés
Mondtam a felesegemnek, hogy en egyszeruen nem vagyok kepes sporolni, o viszont minden heten elmondja, hogy mar pedig sporolni fogunk. Megkapjuk a fizetest, de o szokta kezelni, majd ma reggel beszelek a fiammal, es akkor mondja, hogy azt mondta anyu, hogy jo lenne megint feretenni annyi penzt, mint a mult honapban. En pedig csak neztem, hogy tettunk egyaltalan felre penzt mult honapban, es mennyit? Milyen dolog ez, hogy a fiam tud rola, en meg nem, holott a mi fizetesunk
2014. nov. 12. 12:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
45%
Bebiztositja magát a jobb idõkre.
2014. nov. 12. 13:03
 12/20 csabika1971 ***** válasza:
100%

Azért mondta el neki, mert ő értékelte ami sikerült neki.

Neked miért nem? Mert nem tudsz spórolni, ezért lehet nem is értékelnéd tettét, vagy éppen azt a pénzt is elakarnád költeni.

Más részről tényleg egy család vagytok, és a gyereket tényleg így lehet tanítani a spórolásra. Mert gondolom úgy döntött a párod, hogy a fiad megtanítja erre, veled ellentétben.

2014. nov. 12. 13:04
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Ahh....
2014. nov. 12. 13:15
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Kecskére nem bízunk káposztát.
2014. nov. 12. 13:16
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Szóval irigy vagy a fiadra, amiért ő jobban bánik a pénzzel, és amiért feleséged megtanítja őt, hogyan kell spórolni. Ha már egyszer te képtelen vagy rá.

Inkább örülnél, hogy ilyen fiad van!

2014. nov. 12. 13:26
 16/20 A kérdező kommentje:
Igen, de ami azt illeti a fiam is szeret kolteni. Ruhakat vesz maganak,cipoket, bulizni megy! Es tud a pontos osszegrol, mert elmondta nekem
2014. nov. 12. 13:27
 17/20 anonim ***** válasza:
Ennek nincs különösebb jelentősége szerintem, főleg annak tudatában hogy Te nem tudsz spórolni. Nyilván nem rejtegeti előled a pénzt! Lehet fél mondatban elejtette a fiad előtt hogy jó lenne megint annyit félretenni mint múlt hónapban és lehet mesélt is neki hogy ez milyen fontos a mai világban. szerintem ez nagyon dícséretes és nem tudom hány éves a fiad, de úgy tűnik felfogta és ő is becsüli ezt a a hozzáállást. Szerintem kicsit felfújod a dolgot, beszélj a feleségeddel hogy nagyon örülsz hogy annak ellenére hogy benned ez a képesség nincs meg, ő mégis, támogatás nélkül is viszi a család pénzügyeit és tök jó hogy múlt hónapban maradt pénz a kasszában. És ez után minden hónapban üljetek le beszélni erről mert tényleg fontos. A gyereket meg be lehet vonna ha már nem kicsi, legalább megtudja mi mennyibe "fáj".
2014. nov. 12. 13:30
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

"de ami azt illeti a fiam is szeret kolteni."

pont ezért jó dolog, hogy a nejed őt bevonja!

Téged már nem tud "megnevelni", de a fiát még megtaníthatja, hogy hogyan kell bánni a pénzzel, hogy jusson és maradjon is.

2014. nov. 12. 14:17
 19/20 anonim ***** válasza:

Eléggé szomorú, hogy felnőtt ember, családapa mellett titokban kell spórolni a feleségednek. Az pedig teljesen rendben van, hogy a fiatokat jó példát mutatva, tanítja a spórolásra. Az természetes, hogy fiatal gyereknek igénye van szórakozásra, és ruhákra, cipőre költ. Ezek alap dolgok, és ti vagytok a szülei, nektek kell ezeket a dolgokat biztosítani neki. Még jó, hogy azon nem háborodsz fel, hogy eszik is a gyerek, és tanul. Mondjuk attól függ mennyi idős, mert ha tud már, akkor ő meg vállaljon diákmunkát, hogy legyen miből neki is spórolnia.

Te meg szedd össze magad, és gondolkozz felelősségteljes felnőtt ember módjára. Spóroljatok közösen, ne kényszerüljön a feleséged arra, hogy titok legyen előtted.

2014. nov. 12. 14:59
 20/20 anonim ***** válasza:
De miért ne tudhatna róla a fiad?
2014. nov. 12. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!