Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet tenni apukám feleség...

Mit lehet tenni apukám feleségének "nőcis módszerei" ellen? (nem írtam regényt)

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, egyetemre járok. Orvosi, úgyhogy a közeljövőben nem fogok végezni, és egy ideig nem is lesz pénzem önálló házba költözni... Apukámmal, feleségével, és 4 féltestvéremmel lakom együtt.

Eredetileg anyukámmal laktam, de mikor megismerte ezt a nőt, rászedte, hogy ne fizesse a gyerektartást, és a mi házunkra a törlesztőrészletet (ez volt a megállapodás). Aztán hozzájuk kerültem, mivel anyagilag ellehetetlenültünk. Ekkor kb. 8-9 éves lehettem.

De ez a múlt, nem is ez a lényeg... Ez a nő folyton "beszólogat", de igazából mindenért. "Miért csuktad be az ajtót???" "Miért nem vagy képes becsukni az ajtót, hányszor mondjam még el..?", tehát ilyen jellegű dolgok miatt is. Persze voltak kifejezetten durva idegrohamai, de most nem részletezném...

Ennek eredménye, hogy itthon szinte csak a szobámban vagyok, és nem megyek oda a családomhoz. Ő erre telebeszéli apukám (meg az egész rokonság) fejét, hogy lám lám, antiszociális vagyok, nem is érdekel a családom, és apukámat sem szeretem...

Amúgy apukám egy fontos pozíciót tölt be, így alig van itthon (nem politikai jellegű, de aki követi az ő területét, biztosan ismeri). Tehát nem is ér rá ilyenekkel foglalkozni... Anyukám pedig a világ másik végén lakik azóta (szó szerint, egész napos repülőútra). A nő pedig a 4 testvérem miatt (akik egyébként teljesen aranyosak) 10 éve gyesen van, és van idehaza takarítónő, babysitter, és főzni apukám vagy az apukám anyósa szokott...

Én próbáltam beszélni a nővel, de rájöttem, hogy csak élvezi a helyzetét, és semmi komolyságot nem mutatott. A rokonaimmal és barátaimmal is próbáltam beszélgetni, de azon kívül hogy sajnáltassam magam, nem tudtam mást elérni. Ezért írok gyakorikérdésekre, mert itt kívülálló anonim emberek vannak, és reménykedem az okosságotokban :)

2014. nov. 10. 20:59
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
*"Eredetileg anyukámmal laktam, de mikor APUKÁM megismerte ezt a nőt..."
2014. nov. 10. 20:59
 2/12 anonim ***** válasza:
Kollégium nem jöhet szóba? Pl. hivatkozhatnál hogy van ott vmi jó tanulókör v ilyesme.
2014. nov. 10. 21:01
 3/12 A kérdező kommentje:
Sajnos nem, mivel apukám nem szeret extra pénzt kiadni ha nem muszáj, illetve a városomban vagy az egyetem... De ez egy jó ötlet, megpróbálom megfűzni... :)
2014. nov. 10. 21:03
 4/12 anonim ***** válasza:
Anyukád nem tud támogatni azóta sem? Már eltelt kb. 10 év. A kolis ötlet sem rossz. Ne hagyd, hogy rádszálljon!
2014. nov. 10. 21:14
 5/12 A kérdező kommentje:
Anyagilag támogat olyan szinten, hogy van mit ennem, meg néha veszek ruhát...
2014. nov. 10. 21:22
 6/12 anonim ***** válasza:
30%

A rokonság előtt szokott szidni?

Mert ha ilyesmi lenne, akkor én simán lealáznám előttük a p..csába. Hátha akkor megtanulja, hogy hol a helye.

Valami olyasmit, hogy: "Igen, biztosan én vagyok az antiszociális, amiért egy olyan nővel vagyok összezárva, aki a 10 éve tartó gyeses élete mellett nem tud már mit kitalálni unalmában, és a hazugságaival szórakoztatja a rokonságot. Persze beszélni nem lehet vele, mert komolytalan."

Valami hasonlót, ez most ilyen "röpizé" volt. : )

2014. nov. 10. 21:32
 7/12 anonim ***** válasza:

Dettó, mostohám is ugyanez volt.

- féltékeny rád, ezért ilyen

Mit tehetsz?

- diákmeló és albi - hidd el, ha nem akarsz megőrülni, lelépsz! MUSZÁJ! Ő nem fog leállni, soha, élvezi, hogy bánthat.

- vagy elköltözöl valami rokonhoz

Én nem tettem és majdnem belehaltam (depresszió, anorexia, bulimia, önértékelési zavarok - mindezt röpke két év folyamatos piszkálással érte el), most pedig pszichomókus-pszichodoki plusz terápia.

2014. nov. 10. 22:05
 8/12 anonim ***** válasza:

ha nem állsz ki és kovácsolod be magad a családba, ha elmenekülsz, neked apud sem lesz a végén.

mondd el apudnak, hogy anője állandóan reckíroztat és sértő, bántó...habár ha ilyen volumenű a nő, apudnak sem sok szava lehet..ó férfiak..

2014. nov. 10. 23:18
 9/12 anonim ***** válasza:
En ugy beszolnek es olyan nagy daridot csapnek hogy tobbet nem mokazna velem. Az elso lepesed hogy megertsd mivel szugeral, mivel iranyit, mivel von kerdore. Szerintem valami baja van vagy onmagaval es rad vetiti ki, vagy veled. Jo lenne megerteni mi is a problema igazi forrasa.
2014. nov. 11. 05:41
 10/12 anonim ***** válasza:
81%

"de mikor megismerte ezt a nőt, rászedte, hogy ne fizesse a gyerektartást, és a mi házunkra a törlesztőrészletet (ez volt a megállapodás). Aztán hozzájuk kerültem, mivel anyagilag ellehetetlenültünk.

Amúgy apukám egy fontos pozíciót tölt be"

Már ne haragudj meg kérdező, de ha bírósági határozat született arról, hogy x összegű gyerektartást és a ház törlesztőrészletét fizeti apukád anyukádnak, akkor az új felesége bizony nem "szedhette rá", hogy ne fizesse ezeket. Az nem úgy van, hogy apuka gondol egyet és nem fizeti tovább a gyerektartást.

Pláne hogy "fontos pozíciót tölt be", gondolom magas a fizetése, tehát arra sem hivatkozhatott hogy nem bírja fizetni. Anyukád miért nem tiltatta le apukád fizetéséből a bíróság által megállapított összeget?

Most őszintén, nem színezted ki kissé ezt a sztorit, csak mert utálod a nevelőanyádat?

A másik dolog meg:

"Ez a nő folyton "beszólogat", de igazából mindenért. "Miért csuktad be az ajtót???" "Miért nem vagy képes becsukni az ajtót, hányszor mondjam még el..?""

Én is "beszólogatok" a saját gyerekeimnek olyan dolgok miatt, amit egész kicsi koruktól mondogatok nekik naponta 100szor, és mégsem csinálják meg. Ezek szerint én is gonosz boszorkány vagyok és gyűlölöm a gyerekeimet, amiért rájuk szólok időnként? A fent idézett példád pont ilyen.

"Ennek eredménye, hogy itthon szinte csak a szobámban vagyok, és nem megyek oda a családomhoz. Ő erre telebeszéli apukám (meg az egész rokonság) fejét, hogy lám lám, antiszociális vagyok, nem is érdekel a családom, és apukámat sem szeretem... "

"A nő pedig a 4 testvérem miatt (akik egyébként teljesen aranyosak) 10 éve gyesen van, és van idehaza takarítónő, babysitter, és főzni apukám vagy az apukám anyósa szokott..."

És? Ha édesanyád megengedhetné magának ugyanezt, és ő is így élne, őt ugye nem szólnád meg? Akkor okés lenne, ha ő csinálná, igaz?

Én is aggódnék a gyerekeimért, ha egész nap a szobájukban kuksolnának, és kb pont ezeket mondanám az apjuknak. Nem azért, hogy "telebeszéljem" a fejét, hanem mert féltem őket.

Biztosan nem leszek népszerű ezzel a válaszommal, de szerintem te 8-9 éves korodban eldöntötted magadban, hogy rühellni fogod apukád feleségét, és azóta is tartod magad az elhatározásodhoz. Ő meg bármit csinál, az neked sose jó, te mindenben csak a rosszat látod.

2014. nov. 11. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!