Masnak is olyan az anyja, hogy egyszeruen nem tud vele 2 szot beszelni?
Komolyan nem ertem a szuleimet, szuksegem van valamire, megse veszik meg. Szeretnek Mikulasra egy normalis parfumot, nem ilyen vacak 2-3.000 Ftosat, es mondtam, hogy adjak ide a penzt, amit arra szannak, es hozzapotolok es veszek belole egy normalis parfumot. erre kijelentik, hogy szo se rola, edesseget vesznek. Tudjak, hogy utalom az edesseget, honapok ota nem eszek, mert amikor ettem jol meghiztam, erre minthogy adnanak ide a penzt, venni akar belole nekem minden sza.rt, amire persze nincs szuksegem.
Mikor mondtam neki, rohog rajtam, hogy ah, tudtam, hogy valami masat akarsz venni.
A masik dolgo, hogy miert van az, hogy apummal rendesen meg tudom ezt targyalni, vele meg nem.
No vagyok, es anyammal soha semmit nem tudok megbeszelni.
"55-öske" márpedig nem biztos, hogy prűd...
És megnyugtatlak, valószínűleg csak ilyen és ehhez hasonló válaszokat fogsz kapni felnőtt, értelmes emberektől.
PRŰD.
1. Túlságosan szemérmes (személy), aki kényeskedésből vagy tettetésből nagyon szégyenlős, nemi vonatkozásban gátlásos.
A prűd lány nem akar egyedül maradni a neki udvarló fiatalemberrel. A prűd nő felháborodik, amikor a szexről van szó.
2. A nemi erkölcsre túlzottan vigyázó (személy), aki kicsinyes szempontok szerint bírálja, tiltja a nemi élettel kapcsolatos viselkedést, megnyilvánulást.
A prűd anya félti a lányát a fiúktól. A prűd ember elszörnyülködik a film merész szerelmi jelenetén.
3. Túlságosan szemérmes személyre jellemző (gondolkodásmód, megnyilatkozás, viselkedés); a nemi erkölcsre túlzottan vigyázó emberrel kapcsolatos (dolog).
A lány az anyja prűd tilalma ellenére titokban találkozik a fiújával. A prűd viselkedés gúnyos megjegyzéseket vált ki.
Eredet [prűd < francia: prude (túl szemérmes, álszemérmes) < prudent (óvatos) < latin: prudens < providens (előrelátó) < pro- (előre) + video (lát)]
Már ne is haragudj, de te anyukádat szidod, holott nem veszed figyelembe, hogy tisztelettel tartoznál felé! Ahhoz hogy ő készségesebb legyen feléd, neked is normálisabbnak kellene lenned felé!
Tudod az én családomban is voltak ilyen gondok, de megoldottam. Elmentem suli mellett diákmunkára, lett pénzem, utána megvehettem amit akartam, kifizettem a telefonszámlám, stb stb... Majd suli után elmentem szépen dolgozni, szarabbnál szarabb melóim voltak, de nem nyavalyogtam, hiszen ha kell a pénz, akkor nem rinyálni kell, meg nem követelőzni a szülőkön, hanem előteremteni! Ne az itt válaszolókat szidd azért amit írnak, hanem először nézz magadba, hogy egy családban hol is a helyed. Anyukád egyenlőre a SZÜLŐ, te pedig egyenlőre a GYEREKÜK vagy! Ugye dereng valami???
És mielőtt odavágnád hogy nincs az embernek élete, és prűd, akkor megsúgom, az élet nem csak a bulikból áll, hanem az arra valónak az előteremtéséből is. És köszi, nem kérem az 50+os jelzőt sem, mert jó lesz annak a fele is. ;)
8-as voltam.
Úristen, mennyire primitív vagy. :D A kérdésed arra vonatkozik, hogy akad-e másnak is kommunikációs problémája az édesanyjával. Bizonyára létezik rajtad kívül is ilyen ember. Tudom, hogy még nem történt meg nálad a decentralizálás, ez világosan látszik az írásodból, de próbáld meg a szüleid nézőpontjából megközelíteni a helyzetet... Nem tudom, van-e testvéred, de nyilván laktok egy lakásban/házban, amit fenn kell tartani, nem beszélve arról, hogy talán még hiteletek is van, esetleg autó, amely ugye nem levegővel működi... Szóval a millió kiadás közül az, hogy neked pénzt adjanak egy olyan ünnepre, ami igazából azoknak szól, akik még tudnak értékelni egy darab csokit, konkrétan a millióegyedik. Tehát a dolog hátterében állhatnak anyagi nehézségek, de ugyanúgy egy olyan egyszerű célzat is, mint a NEVELÉSI szándék.
Mivel jómagad is beismerted, hogy szellemi korlátoltságod eredményeképpen (nyilván nehéz összetett mondatokat értelmezni) nem olvastad végig, amit írtam, arra kérlek, hogy a jövőben úgy reagálj valamire, hogy esetleg végig is olvastad!
Egyébként lealacsonyodhatnék a te szintedre is, és jellemezhetnélek egy p betűvel kezdődő, 4 hangból álló szóval is, és azt akkor tutira megértenéd. :)
Amúgy csak 21 vagyok, de ezt a nagyon erős és jól kifundált beszólásodat inkább bóknak veszem, köszi. :) Szép napot!
Már ne is haragudj, de ki ítél el kit?
"Nem olvastam vegig a tortenetedet, mivel prudnek tunsz, valoszinuleg 50+os vagy, mert csak azok szoktak ilyen "bolcs" dolgokat irogatni! Ha fiatal lennel, es elnel, nem ilyesmit irnal!"
Itt te vagy az egyetlen, aki ítélkezik. A válaszolók csak próbálják felnyitni a szemed. Én is csak 17 éves vagyok (nem tudom te mennyi vagy), és képzeld, én még ennyit sem kapok. Havi 2000 zsebpénz, plusz hetente 3-4 ezer, amit kizárólag ebédre költhetek. Ennyi. Mégsem rinyálok a szüleimnek méregdrága parfümökért, mert ennyi idősen azt hiszem, már kellően érett az ember (már amelyik...) ahhoz, hogy fel tudja fogni, hogy a szülei keményen dolgoznak a pénzért, és élni is kell valamiből. Vagy azt hiszed, hogy a vizet, a fűtést, az internetet, a kaját és a ruhákat csak úgy ingyen hozzátok vágják? Egyszer számolj utána, hogy mennyi kiadása van a szüleidnek egy hónapban...
kedves kérdező te nagyon a fiatalság alja vagy (a kérdésed és hozzászólásaid alapján)
jut eszembe: mikulásra nincs más ajándék, csak édesség ... és csak gyerekeknek
19-es "sajnos" jót írt...
A Mikulás ünnepe jelképes, elég egy aprócska csokimiki is.
Olyan gyerekeknek tölti meg a kiscsizmát, akik jól viselkednek, tisztelettudóak és még nem tanultak meg írni.
A nagyobbak meg megértik az ünnep lényegét.
6. és 11.
(nem csodálkozok, hogy 55%-os hozzászólót mindig lepontozzák, hiszen miféle dolog manapság értelmes, összetett mondatokat írni helyesírási hiba nélkül?!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!