Mit tegyek, ha anyám olyan dolgot vár el tőlem, ami ellenkezik az elveimmel?
Figyelt kérdés
A részletekbe nem mennék bele, a lényeg, hogy egyszer már megérttettem vele, hogy miért nem tartom helyesnek és ezért nem is vagyok hajlandó megtenni. Ez kb 5 napja volt, gondoltam már lezárt ügy. Erre ma reggel megint szóbahozta a témát és amikor újra elmondtam az érveimet és ő kifogyott a sajátjaiból, hisztériás rohamot kapott. Mert ő jobban hisz a kollégájának, aki tanácsolta neki az ötletet. Most, hogy lenyugtassam, egy tettem, mintha engednék, de nem akarok ebben részt venni. Hogyan oldhatnám meg a helyzetet? Állandóan hülyének néz és hisztivel próbál meggyőzni az igazáról. Felnőtt ember vagyok, el tudom dönteni, mi helyes és mi nem. Nem tudom, mi baja van anyámnak, eddig nem volt ilyen, néha alig ismerek rá, olyan dolgokkal ért egyet.2014. nov. 3. 12:28
1/9 anonim válasza:
Kevés az infó. Nemed, korod, otthon élsz-e, probléma súlyossága... Nem mindegy, hogy drogdílerkedésre akarnak rávenni, vagy vegetáriánusként nem vagy hajlandó megetetni az udvaron a csirkéket/húst venni a piacon.
2/9 A kérdező kommentje:
Törvénybeütköző, amit kér. Nem olyan súlyos, de több kár adódna, mint haszon, ha kiderülne. Felelőtlenség lenne és felesleges is. Csak így 100 Ft-ot megspórolnánk. :D De ha meg kiderül, nagyobbat bukunk. Nem szívesen kockáztatnék és vele élek még, így alkalmazkodnom kell, de ezt nem vállalom be.
2014. nov. 3. 12:40
3/9 anonim válasza:
Törvénybe ütköző dolgot ne vállalj.
4/9 A kérdező kommentje:
Csak már nem tudok mit mondani neki, hiába mondom el kismilliószor türelmesen, agresszívan reagál, ha nem tud meggyőzni. Azt tudnám tenni, hogy úgy tennék, mintha meggyőzött volna, a békesség kedvéért. De nem szívesen verném át.
2014. nov. 3. 12:47
5/9 anonim válasza:
Mond neki, hogy nesze anyám itt a 100 forint, de mostmár hagyj békén.
6/9 anonim válasza:
Mondd meg neki, hogy fel fogod jelenteni őt a szándékai miatt, valamint azért, hogy téged erre rá akar venni erőszakkal.
7/9 anonim válasza:
A feljelentés jó ötlet, tutira tudja anyukád, hogy törvénytelenséget kér? Amúgy mit kér? Nagyvonalakban elég, csak hogy hátha tudunk még tanácsolni valamit.
8/9 A kérdező kommentje:
Okirathamisítás jellegű. És tökéletesen tisztában van vele, hogy nem helyes. Csak meg van győződve arról, hogy nem derülne ki az igazság, mert más is csinálja. :D Valami problémája lehet, lelki akár, mintha nem látná tisztán a dolgokat. Engem persze hülyének néz, mert csak a lánya vagyok. Azt tudom tenni, hogy engedek neki, de nem használom fel az iratot. Mert meggyőzhetetlen és nem hagyna békén ezzel.
2014. nov. 3. 14:56
9/9 anonim válasza:
akkor csak hagyd ra, de ne csinald, ha felhozza megint akkor is csak hagyd ra, elobb utobb csak megunja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!