Most ezért én vegyek ki szabadságot?
A 13! éves húgom a héten otthon van őszi szünetben.
Anyu az 5 hétköznapból 3 napra szabit vett ki, hogy ott legyen vele.
Amikor erre rákérdeztem, anyu azt mondta hogy a máik 2 napra meg vehetek én ki szabit.
Hát most komolyan 13 éves gyerek mellé minek kell otthon lenni egész nap?
És különben sem erre fogom pazarolni a pár nap szabadságomat, és egyébként is a munka nem állhat meg, csak mert van egy nagy gyerek hugom...
21N
kiveszel 2 nap szabit s ezalatta 2 nap alatt alaposan átneveled.
tekintsd a két napot befektetésnek, utána majd nem kell már több.
Mikor ennyi idősek voltunk (13 és 11 a hugom) mi már egyedül voltunk otthon a nyári szünetben. Nyilván nem teljes két hónapot, mert azért a szüleink is voltak szabadságon, de attól még simán voltak napok, amikor hajnaltól késő délutánig csak ketten voltunk. És se nem haltunk éhen, se nem lett semmi bajunk, sőt még az állatokat is ránk lehetett bízni.
Szerintem nyugodtan ülj le beszélgetni anyukáddal, mond el neki, hogy a testvéred már nem kisbaba, és nyugodtan otthon lehet hagyni néhány órára egyedül, legalább tanul egy kis önállóságot, ha eddig nem sikerült neki. Készítsetek be a hűtőbe kaját, hogy ha megéhezik akkor csak be kelljen rakni a mikróba, ha féltek attól, hogy a tűzhelyet egyedül használja. Mindketten legyetek telefonközelben, ha bármi gondja van azonnal tudjatok neki tanácsot adni.
Ha csak szimplán közlöd anyukáddal, hogy nem mész szabira, és kész, akkor szerintem nagyon csalódott, lehet, hogy mérges is lesz rád, de ha észérveket hozol fel, akkor szerintem ő is megérti majd,
Vagy csak simán mondd azt, hogy nem engedett el a főnököd szabira! Mellette persze beszéld meg vele, hogy a húgod nem óvodás már, és nyugodtan otthon lehet hagyni pár órára egyedül. Ezt mindenképpen meg kell beszélnetek, mert ez nem normális így...
Nálunk a takarítónő hozta be 2 napra a 14! éves fiát, ráadásul úgy, hogy a nő 8-tól 12-ig dolgozik és fél óra alatt hazaér. A srác 4 órán keresztül a papírdaráló mellett ült és darálta a szemetet, mert a takarítónőnek is kellemetlen volt, hogy csak úgy behozta. Mondanom sem kellett az irodisták is összenéztek, hogy ilyen nem létezik....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!