Most ezért én vegyek ki szabadságot?
A 13! éves húgom a héten otthon van őszi szünetben.
Anyu az 5 hétköznapból 3 napra szabit vett ki, hogy ott legyen vele.
Amikor erre rákérdeztem, anyu azt mondta hogy a máik 2 napra meg vehetek én ki szabit.
Hát most komolyan 13 éves gyerek mellé minek kell otthon lenni egész nap?
És különben sem erre fogom pazarolni a pár nap szabadságomat, és egyébként is a munka nem állhat meg, csak mert van egy nagy gyerek hugom...
21N
Simán elvan otthon, sokkal lustább és elkényeztetettebb mint én voltam ennyi idősen.
Én már simán besegítettem otthon. Csak azért maradnék otthon hogy én adjak neki eni is, takarítsak, főzzek, ő meg szószerint csak a tv és a számítógép előtt ülne a szobájában...
Ahhoz meg nagylány hogy délutánonként barátnőkkel járjon ki a városba...meg a facebookon lógjon...
én meg takarítsak utána is, mert a tányérját képtelen elmosni és eszébe sem jut...
Én meg a munkámat sem hagyhatom itt 2 napra ennyiért. Szóval képtelen vagyok elhinni, hogy van értelme otthon takarítanom, ő meg a számítógép előtt üljön.
Sajnos én ilyesmit ennyi idősen már megcsináltam egyedül, és otthon maradtam, talán őt is lehetett volna így nevelni.
Ezt sosem értettem, hogy ugyan miért kötelessége a nagyobb gyereknek ilyen szinten átszervezni a napjait meg a munkáját, hogy a kisebbik gyereket körülugrálja. Nem a kérdező gyereke, hanem vannak neki szülei, és nekik is vannak nagyszülei gondolom.
Nem a kérdező vállalta be, hanem a szülőknek is el kellett volna gondolkozniuk, hogy bizony meg kell majd oldani ezeket a kérdéseket. Nekem is van egy 4 évvel fiatalabb hugom, és sokszor volt, hogy a szabadnapomon azért kellett reggel 6kor kelnem, hogy a kisasszonyt elvigyem iskolába mert elaludt és anyu nem érte el telefonon, hogy felkeltse. Volt hogy azért nem tudtam elmenni egy hétvégi programra mert rá kellett "vigyáznom", holott akkor én 20 éves voltam, ő pedig már 16!!
Én sem vennék ki szabadnapot csak ezért. 13 éves, nehogy már 8 órát ne tudjon egyedül lenni. Ennyire életképtelen nem lehet a húgod. Még ha éjszakáról lenne szó, akkor megérteném, de mondjuk reggel 8tól délutánig mi történhetne..sosem értettem azokat a szülőket akik ráerőltetik a nagyobb gyerekre hogy szülőt játszon és ő szervezze át a napját a kisebb miatt...felháborító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!