Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen segítségre tehetek...

Milyen segítségre tehetek szert terhesen németországban?

Figyelt kérdés
A problémám a következö volna: két honapos terhes vagyok, gyoszer mellett estem teherbe. A párom nem szeretné de én minden áron a gyerek mellett vagyok! Kint élek németországban és dolgozom, míg birok. Sajnos eléggé rossz helyzetben vagyok, édesanyám segítségére nem számithatok, párom jelenleg nem él velem. Mit tehetnék hogy a babámmal normálisan megéljek? Milyen juttatásokhoz juthatok? A mostani fönököm ki rúg ha megtudja terhes vagyok. Másik munkahelyet lehet hogy tudok szerezni. A jelenlegi perpillanat ugy van hogy ehhez kaptam a szállást is! Kérlek adjatok tanácsot, nem akarom elveszteni a picit!

2014. okt. 25. 01:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

1. Ha nem feketén dolgozl, akkor a fönököd nem rúghat ki, ha terhes vagy.

2. Szülés után jár a Kindergeld (ez a családi pótléknak megfelelö juttatás).

3. Szülés után járna egy évig fizetett Elterngeld, de ez a jelenlegi fizetésed kb fele.

4. Ezen kivül nem sokra számíthatsz, a heleydben nem tartanám meg a gyereket.

2014. okt. 25. 08:00
 12/21 anonim ***** válasza:
5%
Fogadd meg a 9-es tanácsait, és tartsd meg a gyereket. Mivel te szeretnéd megtartani, ezért később biztosan bánnád, ha most elveteted.
2014. okt. 25. 08:17
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Hiába kapsz valamennyi segélyt, abból NEM tudod felnevelni a gyereket! Nem elég megszülni, fel is kell nevelni!

Gondolkozni is kellene, nem csak a semmire világrahozni!

2014. okt. 25. 10:11
 14/21 anonim ***** válasza:
62%

Kedves utolsó! A kérdezőnek rengeteg lehetősége van itt Németországban.Ha a hivatal segít neki, kb 1000 eurót kap tisztán, amiből nem kell albérletet, rezsit, utazàst fizetni. Ennyiből meg lehet élni, utána a pici mehet bölcsibe, anyuka meg vissza dolgozni.

Egy egyedülálló anyát nem tesznek utcàra, legyen az német, magyar, arab vagy török. Aki itt adót fizetett, annak joga van a szociális segítséget igénybe venni.

Aki meg azt írta, hogy 6 hónap munkanélküliség után kitoloncolás következik:Igen, de csak az újonnan érkezettek esetében. Akik már több éve itt vannak, azokat nem dobják haza.

2014. okt. 25. 10:38
 15/21 anonim ***** válasza:
78%

"Ha a hivatal segít neki, kb 1000 eurót kap tisztán2

EZT légy szíves kifejteni, mert a lányom Németországban él és munaknélküli segélyként havi 350Eurót kap a "hivataltól", mert ennyi jár neki a törvények szerint, szó sincs 1000 (EZER) euróról

2014. okt. 25. 11:30
 16/21 anonim ***** válasza:
60%
Még egy akaratos ingyenélő...Legalább nem ebben az országban teszi.
2014. okt. 25. 12:05
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Segélyből hogy akarod felnevelni egyedül?

Tök magányos vagy, a nyelvet sem beszéled.

Ha a főnököd kirúg, akkor még szállásod sem lesz.

Egy baba sok kiadással jár, később ez az összes csak nőni fog.

Éhes gyerek nem szeretettel lakik jól.

2014. okt. 25. 12:40
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Istenem....miért kell szegény gyerekkel kitolnod, és megszülni a büdös semmire?

A párodnak maximálisan igaza van.

Szép dolog, hogy te a gyerek mellett vagy, de pont a gyereknek ártasz ezzel igazán. Nem tudsz németül, nincs normális munkahelyed (ha bejelentett, és nem fekete, akkor nem rúghat ki...), nincs pénzed. És te bevállalnád a gyereket....MIÉRT kell ilyen felelőtlennek lenni??? Mit ártott neked az a gyerek, hogy ilyen felelőtlen anyát érdemel?

Ne tartsd meg a gyereket, én nem látok ennél jobb megoldást. Vésd az eszedbe! Ha megtartod, nem csak saját magaddal, hanem a gyerekkel is kitolsz.

2014. okt. 25. 13:55
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

15.Az 1000 eurót ìgy èrtettem: 350 Sozial Amt, Elterngeld ( amit èn kapok) az 780 euro, 184 kindergeld. Azèrt is ìrtam kb 1000- et, mert a kèrdező dolgozik. Nem tudom, hogy mennyit keres, de ha 1200 körül, akkor nem kevès elterngeldet fog kapni.Ebből màr el lehet tartani egy gyereket.

Plusz Sozialamt fizeti a bèrleti dìjat, rezsit.

Aki azt ìrta, hogy ingyenèlő vagyok. Màr 9 èvet ledolgoztam N.orszàgban, adòt fizettem. Egyedül àllò anyakènt mièrt is ne vehetnèm igènybe a tàmogatàsokat? Amint a gyermekem 1 èves lesz, megyek vissza dolgozni. Tehàt mièrt is vagyok ingyenèlő?

2014. okt. 25. 21:21
 20/21 anonim ***** válasza:
előző: szerintem a kérdezőre írta, nem rád (más kérdés, hogy rá se kellett volna.)
2014. okt. 26. 11:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!