Milyen segítségre tehetek szert terhesen németországban?
1. Ha nem feketén dolgozl, akkor a fönököd nem rúghat ki, ha terhes vagy.
2. Szülés után jár a Kindergeld (ez a családi pótléknak megfelelö juttatás).
3. Szülés után járna egy évig fizetett Elterngeld, de ez a jelenlegi fizetésed kb fele.
4. Ezen kivül nem sokra számíthatsz, a heleydben nem tartanám meg a gyereket.
Hiába kapsz valamennyi segélyt, abból NEM tudod felnevelni a gyereket! Nem elég megszülni, fel is kell nevelni!
Gondolkozni is kellene, nem csak a semmire világrahozni!
Kedves utolsó! A kérdezőnek rengeteg lehetősége van itt Németországban.Ha a hivatal segít neki, kb 1000 eurót kap tisztán, amiből nem kell albérletet, rezsit, utazàst fizetni. Ennyiből meg lehet élni, utána a pici mehet bölcsibe, anyuka meg vissza dolgozni.
Egy egyedülálló anyát nem tesznek utcàra, legyen az német, magyar, arab vagy török. Aki itt adót fizetett, annak joga van a szociális segítséget igénybe venni.
Aki meg azt írta, hogy 6 hónap munkanélküliség után kitoloncolás következik:Igen, de csak az újonnan érkezettek esetében. Akik már több éve itt vannak, azokat nem dobják haza.
"Ha a hivatal segít neki, kb 1000 eurót kap tisztán2
EZT légy szíves kifejteni, mert a lányom Németországban él és munaknélküli segélyként havi 350Eurót kap a "hivataltól", mert ennyi jár neki a törvények szerint, szó sincs 1000 (EZER) euróról
Segélyből hogy akarod felnevelni egyedül?
Tök magányos vagy, a nyelvet sem beszéled.
Ha a főnököd kirúg, akkor még szállásod sem lesz.
Egy baba sok kiadással jár, később ez az összes csak nőni fog.
Éhes gyerek nem szeretettel lakik jól.
Istenem....miért kell szegény gyerekkel kitolnod, és megszülni a büdös semmire?
A párodnak maximálisan igaza van.
Szép dolog, hogy te a gyerek mellett vagy, de pont a gyereknek ártasz ezzel igazán. Nem tudsz németül, nincs normális munkahelyed (ha bejelentett, és nem fekete, akkor nem rúghat ki...), nincs pénzed. És te bevállalnád a gyereket....MIÉRT kell ilyen felelőtlennek lenni??? Mit ártott neked az a gyerek, hogy ilyen felelőtlen anyát érdemel?
Ne tartsd meg a gyereket, én nem látok ennél jobb megoldást. Vésd az eszedbe! Ha megtartod, nem csak saját magaddal, hanem a gyerekkel is kitolsz.
15.Az 1000 eurót ìgy èrtettem: 350 Sozial Amt, Elterngeld ( amit èn kapok) az 780 euro, 184 kindergeld. Azèrt is ìrtam kb 1000- et, mert a kèrdező dolgozik. Nem tudom, hogy mennyit keres, de ha 1200 körül, akkor nem kevès elterngeldet fog kapni.Ebből màr el lehet tartani egy gyereket.
Plusz Sozialamt fizeti a bèrleti dìjat, rezsit.
Aki azt ìrta, hogy ingyenèlő vagyok. Màr 9 èvet ledolgoztam N.orszàgban, adòt fizettem. Egyedül àllò anyakènt mièrt is ne vehetnèm igènybe a tàmogatàsokat? Amint a gyermekem 1 èves lesz, megyek vissza dolgozni. Tehàt mièrt is vagyok ingyenèlő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!