Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen segítségre tehetek...

Milyen segítségre tehetek szert terhesen németországban?

Figyelt kérdés
A problémám a következö volna: két honapos terhes vagyok, gyoszer mellett estem teherbe. A párom nem szeretné de én minden áron a gyerek mellett vagyok! Kint élek németországban és dolgozom, míg birok. Sajnos eléggé rossz helyzetben vagyok, édesanyám segítségére nem számithatok, párom jelenleg nem él velem. Mit tehetnék hogy a babámmal normálisan megéljek? Milyen juttatásokhoz juthatok? A mostani fönököm ki rúg ha megtudja terhes vagyok. Másik munkahelyet lehet hogy tudok szerezni. A jelenlegi perpillanat ugy van hogy ehhez kaptam a szállást is! Kérlek adjatok tanácsot, nem akarom elveszteni a picit!

2014. okt. 25. 01:32
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
77%
Sozial amt,Rathaus,Arbeitsamt-itt tudsz erdeklödni.
2014. okt. 25. 01:35
 2/21 A kérdező kommentje:
Itt pontosan hogy? Profin nem tudok sajnos németül. :( épp hogy tudok egy kicsit. De tanulgatom.
2014. okt. 25. 01:41
 3/21 anonim ***** válasza:
93%
Penz,apa,segitseg,nyelvtudas,lakas,es kesöbb munka nelkül mire akarsz gyereket?Te tudod,de en vagy elvetetnem,vagy visszamennek Magyarorszagra.Kerj meg valakit aki tud nemetül,hogy menjen el veled-ennyit tudtam segiteni :( 1-es voltam
2014. okt. 25. 02:03
 4/21 anonim ***** válasza:
25%

A párod mért nem jön szóba?

Nem fogad be Titeket?:-o

Ő tud németül rendesen?

Menj el a magyar nagykövetségre, és kérdezd meg ott ezeket!

2014. okt. 25. 02:27
 5/21 anonim ***** válasza:
92%

ne szülj kilátástalanságba, mert ezzel a gyerekeddel tolsz ki.

inkább gyere haza, biztosan van olyan családtagod aki tud segíteni.

2014. okt. 25. 03:45
 6/21 anonim ***** válasza:
92%

Bocsi kérdező, de ez nagyon gáz. Külföldön, nyelvtudás nélkül a semmire szülni, ráadásul úgy hogy pontosan tudod el fogod miatta veszíteni az állásod?

Talán először valami minimális stabil alapot kéne teremteni, aztán jöhet a gyerek.

De ne aggódj, majd jönnek az ősanyák és megnyugtatják a kis lelked. Majd elmondják, hogy nyugodtan szülj a semmire, sőt jöhet utána a tesó is, majd a jó istenke eteti meg ruházza és a családi szeretet megmelengeti télen...

2014. okt. 25. 04:34
 7/21 anonim ***** válasza:
91%

Ebben a helyzetben csak az abortusz jöhet szóba! Németországban nincs GYES. De ha fél évnél tovább vagy munkanélküli, akkor kiutasítanak az országból.

Ha elveszted az állásodat, akkor lakásod sem lesz. Miből akarsz megélni és a gyereket eltartani?

2014. okt. 25. 07:06
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Jajj kérdező!Oltári nagy felelőtlenség lenne ott a semmire szülnöd!

Sajnos én sem látok több és jobb megoldást,mint az abortuszt vagy a hazajövetelt.

Sajnálom!

Azt meg szabad kérdeznünk,hogy a párod miért nem kér belőletek?

2014. okt. 25. 07:17
 9/21 anonim ***** válasza:
70%

Emberek, miért kell valakibe belerúgni, akinek amúgy is problémája van?

7-nek: Németországban van Gyes, ami alanyi jogon jár(Elterngeld). A kérdező dolgozik, tehát nem az alap 300 eurót fogja kapni, hanem többet. Ezek mellett jár a Kindergeld 184 euró.

Mutterschaft geld is jár, amit a Krankenkasse fizet annak, aki dolgozott terhesség alatt.

Kérdező! Menj be a Sozialamt-hoz, fizetni fogják az albérleted, rezsid és még zsebpénzt is kapsz.

Ha nem tudsz németül, vigyél valakit, aki segít neked.

Akinek gyereke van, jogosult erre az ellátásra.

A főnököd NEM rúghat ki terhesség miatt. Ha megteszi, fordulj ügyvédhez.

Ugyan ez volt a problémám, nekem segítettek.

Amúgy megkérdezhetem, hogy melyik városban élsz?

Ha kérdésed van írj rám

2014. okt. 25. 07:38
 10/21 anonim ***** válasza:
28%
Nos, ha van ott szállásod, akkor a pénzed nagy részét félre tudtad elvileg rakni. Szóval, ha hazajössz, és keresel valami olcsó lakást vidéken, akkor simán el tudsz éldegélni 1-2 évig, mert ugye itt is kapnál támogatást stb., lehet kevesebbet, mint külföldön, de a szállás nem kerül olyan sokba, mint kint.
2014. okt. 25. 07:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!