Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha anya megüt, feljelenthetem őt?

Ha anya megüt, feljelenthetem őt?

Figyelt kérdés

Anya mostanában egyre többször mondogatja, hogy "legszívesebben most lekevernék neked egyet" vagy hogy "még egy ilyen és kapsz egy pofont". Érzem, hogy már tényleg nem sok kell neki hozzá. Ha tényleg megteszi, fejlelenthetem bántalmazásért?

15/L

2014. okt. 23. 21:51
1 2 3 4 5
 41/46 anonim válasza:
77%
Utolsó ezért ez nem így van nagyon kivételes esetben teszik a gyereket nevelőszülőhöz vagy gyermekotthonba. Az anya csak szavakkal bántalmazza gyermekét ez nem ad elég okot a gyámügynek, hogy elszakítsák vérszerinti anyjától.
2014. okt. 24. 17:50
 42/46 anonim válasza:
100%

"Kedves" kérdező!

Figyelj, kicsilány. Szerintem 15 évesen nem azzal kellene foglalkoznod, hogyan jelentsd fel szüleid (jelen esetben édesanyukádat). Biztos vagyok benne (mint a többi hozzászóló), hogy meg is érdemelnéd azt a pofont, mert igen is helyre kellene igazítani. Tudom, te most a tinédzser korban vagy, azt hiszed, már felnőttél, meg hogy mindent megtehetsz. Addig örülj, amíg foglalkoznak veled és próbálnak terelgetni ebben a nehéz életben. Bár igaz, sajnos ez a mostani generáció el van cs*szve, túl sokat megengednek maguknak (és még az én korosztályom is már majdnem ilyen), meg ha a tanár rátok szól, egyből meg kell veretni, mert mi az, hogy rád mert szólni, mikor feleselsz.

De visszatérve: én nem feljelenteném anyámat (ha még élne), hanem megköszönném, hogy nevelt.

Ja, és tudom, még én is szemtelenül fiatal vagyok (20/F), de én nem így voltam nevelve, hogy egy pofonért feljelentést tegyek.

Kapsz majd még Te is elég pofont az élettől!

2014. okt. 25. 09:13
 43/46 anonim ***** válasza:
90%

én is tizenöt éves lány vagyok. én is hallottam már ezeket a mondatokat, sőt, már kaptam is az elmúlt pár évben 5-6 pofont, meg egyszer a nadrágszíjjal hazudozásért. De azt is tudom, hogy azok a pofonok apámnak/anyámnak jobban fájtak, mint nekem, csak már nem tudtak mit tenni, hogy észre térítsenek. nem mondom, hogy mindet, de a nagy részét bizony megérdemeltem. Mikor pofonnal fenyegetnek, az a legritkább esetben jelenti azt, hogy adnak is. Inkább azt, hogy annyira túllőttem a célon, hogy nem tudnak mást mit mondani rá. Egy pofon nem családon belüli erőszak. Nem mondom, hogy ez a megoldás, de az erőszak az rendszeres verést jelent, lelki terrort, amikor félsz hazamenni, mert "ma ököllel kapok vagy összerugdosnak".

azért viszont kegyetlenül szégyellném magam, ha eszembe jutna feljelenteni az anyámat. ne haragudj, de nem tudod jó dolgodban mit tegyél. ennyire nem szereted? vagy ha nem is szereted, legalább a tiszteletet add meg neki, mert ő pelenkázott téged, ő ült az ágyad mellett, ha beteg voltál és ő nevelt fel, érted gürizik nap mint nap. Persze, minden kamasz veszekszik a szüleivel, időnként kicsapja a vezérdilit és rém pofátlan (én is, nem tagadom), na de feljelenteni egy beígért pofonért?????

2014. okt. 25. 16:06
 44/46 Akoca26 válasza:
10%
''Ha a tanár megütött, anyám adta a következőt.'' Engem ez a hozzáállás nagyon idegesít! A XXI. században élünk, emberek! A konfliktusokat inkább a józan ész alapján kellene rendezni, nem az erőszak útján! Ha a gyerek azt látja a szüleitől, hogy az érdekeiket erőszak útján érvényesítik, felnőtt korában ő is ilyen lesz(lásd: előbbi válaszolók). Beszéld meg anyáddal, tudd meg, hogy neki mi a baja veled és próbáljatok kompromisszumot kötni.
2014. dec. 4. 20:27
 45/46 anonim ***** válasza:
100%

Akoca26, egy 12-15 éves gyerekkel nem tudom, hogy beszéltél-e, vagy próbáltad a freudi konfliktuskezelés amikor behisztizik - de talán még az sem kell hozzá -, de gyanítom nem.

Egy ilyen korú gyerek racionalitása, világszemlélete kevés kivételtől eltekintve teljesen más mint egy felnőtt emberé, ergo nagyon elmagyarázni sem tudod nekik, hogy mi a baj, mi a gond, mert korántsem szerzett még annyi tapasztalatot, hogy ezek az információk számára hasznosak legyenek.

Teljesen tipikus példa, van egy gyerek, nem megy neki a tanulás, nem tudom beszélted e már rojtosra a szádat hetente 4 órában, hogy mennyire fontos lesz ez neki és a fél órás monológodra egy vállrántás vagy egy nem érdekel a válasz.

Nos, ha te annyira profi konfliktuskezelő vagy akkor akár meg is írhatnád, hogy ez esetben te ezt hogyan kezelnéd, ha nem dominanciával.

2014. dec. 5. 00:02
 46/46 anonim ***** válasza:
28%
jajj sok válaszadónál ez a mai generáció el van cseszve... :D melyik nem volt?
2014. dec. 5. 06:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!