Miért zavarja, hogy én már másként élek?!
Szegény családból származom.Mindig használt,turis,piaci és kínai ruháim,cipőim voltak.Soha semmi szép,drága és márkás.
Felnőttem,jó munkám,férjem,gyerekem van.
Jól élünk,szép fizetésünk van.Csak és kizárólag márkás és drága,jó minőségű ruhát,cipőt,táskát stb. veszek.
Anyukám néha eljön velünk vásárolni,hogy addig is figyeljen a lányunkra.Láttam mennyit fizettem a lányom ruháiért.
Teljesen kiakadt és nem érti miért költök ennyit.
Meg,ha ajándékot hoz,amit sose kérünk,hisz mindenünk megvan,az is valami kínai ruha,kabát valami a gyereknek,amit sose adok rá.
A minap is meghívtam ebédelni.Beültünk egy jó kis étterembe,na ő ott is csak puffogott,hogy ne ezt igyuk,ne azt együk,mert baromi drága.De,ha én (mi) megtehetjük,akkor őt miért zavarja mindez?
Szerintetek?Ti,hogy állnátok ehhez a helyzethez?
27/N
Pedig méregdrága. Soha nem adnék egy cipőért, táskáért 50,000.- Ft-ot. Nem jobb az olcsóbbaknál, csak a márkanevet fizeted meg.
Gyerekre pedig pazarlás márkás holmikat adni, amit fél év alatt kinő.Igaza van részben az anyukádnak. Azért, mert sok pénzed van, még nem kellene pazarolni.
Nem az a gazda, aki sok pénzt keres, hanem az, aki ésszel költi azt.
Egyszerűen ő mást szokott meg, máshogy éli az életét, és nem tudja elképzelni, hogy a dolgokat másképp is lehet jól csinálni vagy csak nem érzi komfortosan magát az ilyen szituációkban.
Van ilyen családtagom. Én tanultam a 'hibáimból', tudatosan próbálom kerülni az olyan helyzeteket, amikben kényelmetlenül érezné magát. Például vele nem megyünk étterembe, mert ott rosszul érezte magát. Ugyan az volt, mint nálad, Kérdező. A ruhavásárlásokat próbáld Anyukád nélkül megoldani.
Az ajándékokat köszönd meg, udvariasságból add rá egy alkalommal, amikor épp nálatok van és ennyi.
20-50ezer ft-ot soha nem adnék egy nadrágért, táskáért.
Cipőért max. 20 ezret adnék, és már ezek is jó minőségűek.
Egyébként az 50e FT-os holmi is Kínában készül...
"Én nadrágot,cipőt,táskát kb. 20'000-50'000 Ft között veszek"
Ez pedig az átlagos árhoz képest nagyon drága.
Én megértem anyukád, nem szokott ilyen pénzszóráshoz. Azért zavarja, mert ő másként él. Téged meg az zavarna, ha továbbra is olcsón vásárolnátok, és filléres kifőzdébe ülnétek. Ennyi. Tartsd tiszteletben az ő életvitelét.
Szakadjatok már le arról, hogy ki mennyiért vesz meg ezt meg azt! Az a baj, hogy sokan nem tudják tiszteletben tartani, hogy más másképp gondolkozik. Engem nem érdekel, hogy valaki 50 ezret kiad egy cipőért, ahogy az sem, ha a másik meg a kínaiban vásárol.
Le lehet pontozni!
" Az a baj, hogy sokan nem tudják tiszteletben tartani, hogy más másképp gondolkozik."
Kedves válaszoló, nem tudom feltűnt-e, de mindenki arra próbál magyarázatot adni a kérdezőnek, hogy KI és MIÉRT NEM KÉPES TISZTELETBEN TARTANI, HA VALAKI MÁSKÉPP GONDOLKODIK.
lehet, hogy ö megfontoltabb, mint te (ti)..nem tudom mit jelent a "megtehetjük" szo, Magyarországon nagyon sokan gondolják azt, hogy megtehetik..közbe meg minden ingon és ingatlanon hitel van.
szerintem semmi gond nincs azzal, ha valaki 50 ezres cipöt vesz meg..én is megveszem a 90 ezreset is, de én egyedül élek, nincs hitelem, van 2 lakásom, autom és 900ezres fizetésem (külföld).
"Kedves válaszoló, nem tudom feltűnt-e, de mindenki arra próbál magyarázatot adni a kérdezőnek, hogy KI és MIÉRT NEM KÉPES TISZTELETBEN TARTANI, HA VALAKI MÁSKÉPP GONDOLKODIK."
Nem tudom, hogy pontosan mire gondolsz, én arra, hogy néhány ember itt kizárólag az összegek miatt támadja a kérdezőt, érdemi gondolatok megfogalmazása nélkül.
Hát azzal azért vitatkoznék, hogy pl. egy drága táska, ugyan olyan, mint az olcsó. Anyukám 2 havonta cseréli a táskáit, mert elszakad a pántja.
Persze, hisz a kinaiból veszi. En 3 éve vettem egy igazi bőr Gucci táskát és az még mindig táska! Semmi baja!
A jól élünk és megtehetjük szó szerint értendő! Sajat ház, autó, hitel nincs! Kb. Havi 800- 1 millió között keresünk a férjemmel.
De értem mostmár, hogy mit akartok mondani.
Igyekszem figyelni ezekre!
Kérdező, és mennyit tesztek félre a nyugdíjas korotokra?
Nekem volt Adidas cipőm, ami 3 hónap után szétesett, és volt olyan kínai cipőm, ami évekig bírta. A márkás cuccoknál sokszor csak a nevet kell kifizetnetek, minőségében nem feltétlenül jobb az olcsóbbnál.
Van, amiben én is a márkáshoz ragaszkodom, például a bőröndjeim, utazótáskáim csak Samsonite márkájúak, mert nagyon sokat utazom. Farmert viszont max 5-6 e Ft-ért veszek a C&A-ban, és évekig hordom őket.
Láttad a a "Papa pénze nélkül" sorozatot?
Az egyik jelenetben a királylányoknak gyűrűt, ruhát, táskát, ételt mutattak, és meg kellett mondani, hogy melyik a drágább. Általában nem találták el. Sokszor az olcsóbb a jobb minőségű.
Azt gondolom, hogy átestél a ló túloldalára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!