Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért zavarja, hogy én már...

Miért zavarja, hogy én már másként élek?!

Figyelt kérdés

Szegény családból származom.Mindig használt,turis,piaci és kínai ruháim,cipőim voltak.Soha semmi szép,drága és márkás.

Felnőttem,jó munkám,férjem,gyerekem van.

Jól élünk,szép fizetésünk van.Csak és kizárólag márkás és drága,jó minőségű ruhát,cipőt,táskát stb. veszek.

Anyukám néha eljön velünk vásárolni,hogy addig is figyeljen a lányunkra.Láttam mennyit fizettem a lányom ruháiért.

Teljesen kiakadt és nem érti miért költök ennyit.

Meg,ha ajándékot hoz,amit sose kérünk,hisz mindenünk megvan,az is valami kínai ruha,kabát valami a gyereknek,amit sose adok rá.

A minap is meghívtam ebédelni.Beültünk egy jó kis étterembe,na ő ott is csak puffogott,hogy ne ezt igyuk,ne azt együk,mert baromi drága.De,ha én (mi) megtehetjük,akkor őt miért zavarja mindez?

Szerintetek?Ti,hogy állnátok ehhez a helyzethez?

27/N

2014. okt. 21. 21:33
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
88%
valószínű az zavarja, hogy átestél a ló másik oldalára. A kínai és a CSAKIS méregdrága között azért van középút.
2014. okt. 21. 21:35
 2/24 anonim ***** válasza:
76%
Az, hogy az ember megteheti, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy érdemes is megtenni. Nem kell mindenre szórni a pénzt, lehet egy kicsit ésszel költeni. Az, hogy valami nagyon drága és nagyon márkás, még nem egyenlő a minőséggel.
2014. okt. 21. 21:45
 3/24 A kérdező kommentje:

Hol írtam,hogy méregdrága?? :O

Csak azt írtam,hogy drága.

Pl: kínai nadrág,cipő,táska kb. 2000-5000 ft

Én nadrágot,cipőt,táskát kb. 20'000-50'000 Ft között veszek.

Ez nem méregdrága!!

2014. okt. 21. 21:46
 4/24 anonim ***** válasza:
89%
Pedig az méregdrága...
2014. okt. 21. 21:50
 5/24 anonim ***** válasza:
30%

Idegesítő, de nem tehetsz ellene semmit. Gondolom ő is szegény családban nőtt fel. Valószínűleg azért viselkedik így, mert tényleg így gondolja. Vagy legalább is azt hiszi, hogy tényleg így gondolja. A szegényekben mindig is ott volt és ott is lesz az irigység a gazdagabbak iránt. De az irigység méreg, mindenki a saját nyugalmára törekszik, így egyszerűbb ha elhitetik magukkal, hogy ők is boldogok. Meg ugye van az amikor már átfordul az egész és fennhangon hirdetik, hogy a szegények sokkal boldogabbak a gazdagoknál.

Anyukád véleménye nem fog megváltozni, sőt minél többet látja, hogy mennyivel jobban éltek nála, csak egyre rosszabb lesz. Az egyetlen amit tehetsz, hogy ha néha ott van nálatok akkor szépen mosolyogva meghallgatod, kedvesen megköszönöd, hogy gondolt a gyerekeidre.

A fölösleges cuccokat el lehet süllyeszteni a szekrény aljába, aztán fél év múlva lomtalanításkor kidobni. De a szülőkkel a jó kapcsolatot azért nem szabad eldobni, ha csak nincs valami súlyos ok rá. Próbáld úgy irányítani a beszélgetéseiteket, hogy ő magáról meséljen, ne a te életed legyen folyton terítéken.

Téged is megértelek, hogy próbálod lenyűgözni, pl a drága étteremmel, szeretnéd, hogy büszke legyen arra amit elértél, de lehet jobban örülne, ha pl ketten együtt főznétek valamit. Így nem érezné azt, hogy felvágóskodásból csinálod. Arra is próbálj ügyelni, hogy ne éreztesd vele, hogy kevesebbnek tartod magadnál.

Most így ezek jutottak eszembe.

2014. okt. 21. 21:52
 6/24 anonim ***** válasza:
91%

De igen, az méregdrága.

Mi is megtehetjük, mert a párom külföldön dolgozik. Mégsem költenék ennyit.

A gyereknek is kínait veszek sokszor. Kivéve amikor nem. Mert nő mint a gomba és nem érdemes drága dolgot venni, amit csak 3x-4x vesz fel, aztán már kicsi is.

2014. okt. 21. 21:54
 7/24 A kérdező kommentje:

Imádom az anyukámat,sose néztem őt le!Semmivel sem kevesebb nálam.Ha ilyen van,hogy étterembe viszem stb..nem felvágásból,hanem kényelmi szempontból,neki is jobb ha eszünk egyet,beszélgetünk stb..

De ezeket a szép pillanatokat is elrontja,amikor megjegyzi,hogy ez,meg az milyen drága,ne vegyem meg,stb... :(

2014. okt. 21. 21:56
 8/24 anonim ***** válasza:
96%
Nálam ugyanez a helyzet,de nàlunk anyukám imád költekezni,szóval mi együtt megyünk soppingolni:)))de sztem egyszerű a helyzet,ne menj vele vásárolni.vagy fogadd el,hogy ő inkább kínait vesz.én mondjuk nem csinálnék ügyet belőle h a kínaiban vesz ajándékot az unokájának,azt is ráadnám a gyerekre,de nekem még nincs:)sztem legyél egy kicsit elnézőbb vele,hiszen mégiscsak az édesanyád!
2014. okt. 21. 22:02
 9/24 anonim ***** válasza:
98%

És a lányod most több attól a kislánytól aki te voltál? Hogy most drága ruhákban járatod, te pedig turis ruhákban nőttél fel? Tényleg van arany középút. Anyukád azt látja, hogy szórod a pénzt, és félt, hogy átesel a ló túloldalára - hacsak nem estél máris át..

Mi is megtehetnénk bőven, hogy 20-50 ezerért vegyek csizmát, táskát.. stb.. de mégsem teszem. Valmiért az eszem azt súgja, jobb ha elrakom azt a pénzt.. Én speciel ráadom a kislányomra a kínai kabátot és cipőt is... ugyanolyan édes és aranyos benne, mintha a legdrágább ruhákban járatnám.. És ezzel egyáltalán nem megbántani akarlak, csak próbáltam rávilágítani, hogy Édesanyád mitől félt...

2014. okt. 21. 22:06
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Értelek kérdező, de lehet akkor rosszul fejeztem ki magam. Nem azt akartam mondani, hogy te lenézed, hanem hogy ő úgy érzi. Neked már természetes, hogy nem nézed az árat, csak megveszed amit szeretnél, de neki nem. Ezért próbálj meg kicsit visszavenni, lejjebb adni, ha vele vagy. Aki nem élt még így az sosem fogja megérteni miért adsz ki 5000Ft helyett 50000-et egy kabátért pl, ezt tiszteletben kell tartanod.
2014. okt. 21. 22:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!