Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyedülálló anya vagy bántalma...

Egyedülálló anya vagy bántalmazó apa mellett jobb felnőni?

Figyelt kérdés

Apukám nem volt egy mintaapa, bántalmazott fizikailag is, lelkileg is, anyát csak lelkileg. Anyagilag is nehezen jöttünk ki, amit apa megkeresett, azt el is költötte magára, vagy ha épp nem keresett, akkor anya fizetését.

Sok osztálytársam volt, akiknek elváltak a szüleik, és láthatóan stabilabb lelki és anyagi hátterük volt, mint nekem.

Bíztam benne, hogy anya egyszer ráébred és elválik, de sose tette, mert hogy ő szereti apát. Inkább járta meg kétszer a pszichiátriát miatta.

Akárhányszor elpanaszkodtam a barátnőimnek, vagy a rokonoknak, mindenki azzal jött, hogy örüljek, hogy ismerem az apám, nem lépett le pár hetes koromban. Mikor azt mondtam, bár lelépett volna, akkor meg én voltam a hálátlan.

Logikus, ha kicsiként azt szerettem volna, bár csak anyával élnénk?

(Már nem élek otthon, ez rég volt)

2014. okt. 18. 22:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Miert irsz egy masik gyk felhasznalobol is?:o

Amugy egyertelmuen jobb agressziv apa nelkul. Sajnos tapasztalatbol tudom.

2014. okt. 18. 22:57
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

"Kérdeztem de erre sose kaptam választ. "

Hátha neked ez nem volt gyanús, hogy talán nem is teljesen igaz ilyen alapon amit mond,akkor az már a te bajod.

2014. okt. 18. 23:00
 13/19 A kérdező kommentje:

Felhasználóból?

Másik keresőt nyitottam, de ott egy régebbiről vagyok még bejelentkezve. De ez a kérdés szempontjából lényegtelen

2014. okt. 18. 23:02
 14/19 anonim ***** válasza:
69%

"Hátha neked ez nem volt gyanús, hogy talán nem is teljesen igaz ilyen alapon amit mond,akkor az már a te bajod"

És akkor most mit csináljak lehet szégyelli, de apám már meghalt úgy h senkinek nem lesz baja belőle többé.

2014. okt. 18. 23:34
 15/19 anonim ***** válasza:
88%

Egy bántalmazó személy mellett csak is kizárólag traumás kötődés alakulhat ki.Az pedig semmiféleképp sem igazi kötődés,tehát nem pozitív dolog.

Így tehát egy egyedülálló anyával jobb leélni egy életet.Nekem is azt kellett volna.

2014. okt. 19. 00:25
 16/19 anonim ***** válasza:
Sokkal jobb egy ilyen barom nélkül, mint vele. Még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy egyedül vagytok anyukáddal. Szerintem egyértelmű.
2014. okt. 19. 10:10
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nem volt bántalmazó (inkább szájjal szerető, de nem cselekvő), ezzel együtt örülök, hogy anyám elvált... Tartásdíjat sosem láttunk (miközben el akart venni anyámtól és szájjal óriási volt benne a szeretet... érdekes, tudtommal mindhárom gyereke kitagadta egy ponton... én akkor, amikor megrágalmazta anyámat), de megvoltunk anélkül is.

Akár fizikai, akár lelki bántalmazás, akár "csak" a családi életet veszélyeztető könnyelmű életmód... Ilyen apától mentsen meg az Ég.

2014. okt. 19. 11:16
 18/19 anonim ***** válasza:
82%
Egyértelműen: egyedülálló anyuka.
2014. okt. 19. 19:26
 19/19 anonim ***** válasza:
75%
Egyedül álló anyával biztos jobb, mint mint egy ilyen állattal.
2020. dec. 19. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!