Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fiatalabb 20-on,30-as nők...

Fiatalabb 20-on,30-as nők akik házasok. Titeket nem szokott anyátok, anyósotok kritizálni a háztartásotok miatt?

Figyelt kérdés
Szerintem gyerek mellett is nagyon szépen rendben tartom a lakást,szinte mindig rend van,takarítok hetente egy nagyobbat,illetve az apró-cseprő dolgokat is elvégzem naponta mindig.Anyukámnak viszont mindig van valami kellemetlen megjegyzése amivel engem szinte rossz háziasszonynak minősít le.Ez máshol is van így?
2014. okt. 18. 13:08
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

légy erős, ezt még 50 éves korodban is megkapod tőle :)

vannak ilyen anyukák, ezzel együtt kell élni

2014. okt. 18. 13:15
 2/18 anonim ***** válasza:
35%
Engem nem. Sőt anyósom havi egyszer pakol nekünk egy-egy hétre való ételt. Tudja, hogy rugalmas munkaprogrammal dolgozom, nem várja el, hogy mindig terülj-terülj asztalkám legyen otthon. egyébként nálunk a fia takarít, amit ő egyébként helyesel is. Nekem csak a mosásra és a főzésre van gondom, no meg a mosogatásra.
2014. okt. 18. 13:20
 3/18 anonim válasza:
75%

Én ugyan nem a fiatalabb korosztályhoz tartozom, de fiatal menyem van, és nagyon-nagyon figyelek arra, hogy ne minősítsem semmilyen tekintetben a háziasszonyi ténykedését. Sőt, mivel mostanság tanulgat főzni, noszogatom a fiamat, hogy dicsekedjen vele nekem, úgy, hogy ő is hallja, hogy milyen finomakat főz. Ez eddig be is vált, most már ha megakad vagy elbizonytalanodik a főzés közben, felhív telefonon és tanácsot kér. (Tőlem, és nem az anyukájától.)

Az pedig, hogy mennyit takarít, úgy gondolom, nem tartozik rám, ők KETTEN tudják, hogy ki mennyit dolgozik, ki ér rá jobban, a fiamnak sem esik le a karikagyűrű az ujjáról, ha ő viszi le a szemetet vagy elmosogat, ha már főzni és mosni nem tud, és azt mindenképp a neje csinálja. Ezek a dolgok szerintem annyira az ő magánügyük, hogy sem anyának sem anyósnak nincs beleszólása. Csak ha kérdeznek. (Nekem szerencsém volt, mert édesanyám sem szólt bele a háztartásomba, és anyósom - más egyéb hibája ellenére - szintén nem kritizált.)

2014. okt. 18. 13:21
 4/18 anonim ***** válasza:
32%
Se anyam, se anyosom, de apam felevente egyszer kioktat. Aztan kapkodva, okitva megcsinalja - es kezdhetem elorol, mert olyan is :)
2014. okt. 18. 13:48
 5/18 anonim ***** válasza:
37%

Magadnak és a családodnak akarj megfelelni, másoknak úgysem tudsz. Ha mond valamit mondd hogy : Köszönöm a jó tanácsot majd megbeszéljük a férjemmel hogy megfogadjam-e.

Az idősebbek általában szeretnek rendezkedni a fiatalabbaknál. Így került egy barátnőméknél minden műszaki eszközre csipketerítő is.:-) De előfordulhat a jövőben hogy barátnőid fogják jobban tudni hogy kellene neked rendezkedned. Tanuld meg leszerelni a rendezkedőket. Ha beszól anyukád csináltasd meg vele az adott munkát.

2014. okt. 18. 14:08
 6/18 anonim ***** válasza:
57%

Már nem. Leszoktattam róla anyóst. :)

Anyukám sosem szólt, mivel ő nevelt, sőt, 14 éves koromtól nyaranta én vittem a háztartást, mert én otthon voltam a szünetben, a szüleim meg dolgoztak.

Anyóspajti próbált a saját ízlésére formálni (tegyek mindenhová saját kézzel hímzett terítőt, papír kell a szekrénybe az ágynemű alá, csipkeszegély, porfogó csetreszek stb.), nem hagytam. Közöltem, hogy nekünk nem tetszik, nem úgy lesz.

Nem mondom, hogy mindig minden tipp-topp, de tisztaság van, rend nem mindig, mert egy tíz hónapos és egy 3,5 éves után nem pakolhatok állandóan.

Amúgy sem vagyok az elnyomható típus, ezt már anyós elfogadta és ma már meg sem próbál irányítani. Néha van a részéről egy kis burkolt kritika "én ezt nem így csináltam, de te tudod..." szöveggel.

2014. okt. 18. 14:17
 7/18 A kérdező kommentje:
Utolsó hiszed vagy sem ha hagynám tele lenne terítővel meg díszpárnával a ház :) az nem megoldás ha azt mondom csinálja meg ő,mert meg is csinálná(ja) szó nélkül.
2014. okt. 18. 14:23
 8/18 anonim ***** válasza:

Édesanyám szokott kritizálni, de abba bizony tojok magasról, mert olyan megjegyzései vannak, hogy ő lát macskaszőrt a házban, úgy, hogy 2 macskával naponta jár a robotporszívó...:)

Nagyon szeretem anyukámat, de néha olyan abszurd megjegyzései vannak, hogy csak mosolyogni tudok. Persze ő sem rosszindulatból mondja szerencsére.

Anyósom nem szól semmit, ha mégis, akkor inkább segítőkész jelleggel, pl. én ezzel meg ezzel mosom fel a padlót mostanában, és sokkal jobb, mint amit korábban használtam, ha szeretném hoz nekem is egy flakonnal legközelebb. Soha nem volt még belőle sértődés, ha ajánl valamit általában megfogadom, mert tényleg segítőkész.

2014. okt. 18. 14:25
 9/18 anonim ***** válasza:
A háztartás miatt sem anyum, sem anyósom nem tett panaszt rám. Sőt, anyósom is kifejezetten elismeri, hogy ügyes háziasszony vagyok.
2014. okt. 18. 15:19
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Anyám sosem kritizált. Sőt, mivel kitűnően főzök, bármilyen családi összejövetelen favorizálva voltam.

Ám de az anyósom!!!! Mint állat, úgy suvickoltunk a férjemmel együtt két napig a lakást, hogy megfelelően tudjuk vendégül látni, és mikor megérkezett, nekilátott a fürdőszobába fúgát tisztítani. Nem volt elég fehér.

" Látod, jányom, így kell ezt!" azután a fazekak fületöve következett:)

2014. okt. 18. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!