Nagy hibát követtem el?

Figyelt kérdés

Kiskorom óta nagyon rossz családi és anyagi helyzetben éltünk. Anyukám visszaeső depressziós, apukám meg bántalmazó idegbeteg, 3 éves korom óta megalázott, vert, ok nélkül büntetett, megölt bennem minden önbizalmat és önállóságra való törekvést.

Nem engedték, hogy én válasszak egyetemet, bedugtak egy magyargyűlölő nehéz szakra (Szlovákia), boldoguljak. Kidobtak az egyetemről, két választásom volt.

Vagy visszamegyek haza a terrorba, és a nagy munkanélküliségbe, keresek valami minimálbéres állást, beiratkozok egy egyetemre, és eltartom magam. (Keresek albérletet,etc). Egy évig, mire újra beadhatom valahová, otthon kéne laknom, ami maga a pokol.

Vagy kimegyek külföldre a barátomhoz, akinek van lakása és állása, megpróbálok munkát keresni, majd szakmát tanulni.

Az utóbbit választottam. Fél éve élek itt, abból 2 hete vagyok hivatalos, azóta munkát keresek. Egy helyről hívtak be próbaidőre, majd meglátjuk, elfogadnak e.(A nyelvtudásom alapszintű)

Mindenki mondja, hogy jobban tenném, ha hazamennék, itt soha semmi nem lesz belőlem, max kitartott nő, amég a párom meg nem un, vagy utcalány.

Tényleg hibát követtem el?

21l

2014. okt. 17. 15:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Jól döntöttél, sokan mennek külföldre a családjuk miatt, én nem gondolom, hogy eltartott, kitartott lennél, egy normális párkapcsolatban ez nem így működik. Nálam az számít kitartott nőnek, amikor egy nagyon dekoratív nő összejön egy férfival, érzelmek nélkül, csak azért mert a pasi gazdag (és általában csúnya), ezek után nem dolgozik és a férj mindent megvesz neki cserébe a szexért és azért, hogy társaságban mutogathassa a nőt. Ezzel szemben egy normális párkapcsolatban vannak olyan időszakok, amikor az egyik fél nem dolgozik, nincs munkája, tanul, beteg, stb., ilyenkor a másik fél állja a költségeket, optimális helyzetben persze mindkettőjüknek van munkája, de a te helyzeted most pont ilyen, ki kellett, hogy menekülj a szülői házból, egyáltalán nem baj, hogy a barátod állja a költségeidet, nemsokára találsz munkát. Tanulni egyébként külföldön is tudsz majd, én nem jönnék haza a helyedben.
2014. okt. 17. 16:01
 12/13 anonim ***** válasza:

A kérdésedből is látni,hogy apukád elérte azt,hogy a béka segge alatt legyen az önbizalmad!

Légy türelmes fogsz kapni kinnt melót,mert mkért ne kapnál?

Ne érezd magad a párodnál kitartottnak.Egy pár vagytok,és a rosszban is együtt kell lenni,értem ezt arra még nem találsz magadnak melót!

Nehogy hazamenj a nyomorba,örülj,h megszabadultál onnan!

Légy kitartó,legyen önbizalmad,és meglátod minden jóra fordul!

Mottóm'csak pozitívan!':-)

2014. okt. 17. 16:56
 13/13 anonim ***** válasza:

A lehető legjobb döntést hoztad.

Én most jöttem ki Angliába, mintegy három hete. Otthon megszereztem az egyetemi diplomát, de állást csak röhejes fizetésért találtam volna a szakmámban, most itt jelenleg takarítok, szánalmasnak, kiábrándítónak tartom, hogy így többet keresek, mint amit otthon, szakmabeli munkával kapnék kézhez. A terv az, hogyha tökéletes lesz az angol, akkor megyek tovább a szakmámba, én nem hinném, hogy ezzel a kis kitérővel az erkölcsi fertő felé kövezem ki az utamat. Nem hinném, hogy eltartott nő, utcalány, vagy bármi egyéb ilyesmi lennék itt előbb-utóbb. Ne menj haza egy leamortizáló családba, szerintem ügyesen csináltad, csak így tovább, ha megy a nyelv, és összegyűjtöttél egy kis pénzt, akkor tanulj valami szakmát, de ne engedj az irigykedő, hazacsábító dumáknak, szerintem előtted nagyon nagyon sikeres jövő áll még, a családod előtt meg (bocsi az esetleges bántó megfogalmazásért) hanyatlás.

2014. okt. 20. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!