Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek ha kiderülne,...

Mit tennétek ha kiderülne, hogy meleg a fiatok/lányotok?

Figyelt kérdés
Egy korábbi kérdés ihletett meg. A fiam 22 éves. 17 éves korában vallotta be, hogy meleg. Mindig sejtettük amúgy, így nem igazán lepett meg minket, amikor elmondta. Egyáltalán nem vagyunk homofóbok. 3 éve van párja. Őt is szeretjük, már-már családtag. Nyaralni is volt már velünk. A környezetem meg: "Úúúúristen....hol rontottad el? Hiszen olyan szépen neveltétek!" "Te jó ég! Hogy sikerült feldolgoznod?" "Hogy-hogy nem raktátok ki otthonról?" és a kedvencem "Hát tiltsd meg neki" Ilyen és ehhez hasonlóak, olyan szülőktől, akikkel a gyerekek születése óta ismerjük egymást. Én igazán nem úgy lett ez előadva, hogy az arcukba másztam, hogy hallod, meleg a fiam, hanem pl utcán, kertibulin stb. látták őket együtt.(tudván, hogy ez megosztja az embereket, nem csókolóznak, vagy fogják egymás kezét társaságban, de azért látszik rajtuk, hogy egy pár). Nem vonom kétségbe, hogy jól tettem, amikor, természetes módon reagáltam a dologra(és kihangsúlyozom, nem kényszerből), és úgy folytattuk az életet, ahogy az előtte ment, így a fiam a a kortársai ütemében szocializálódott, nem sérült a lelke, ahogy azt láttam/olvastam másoknál, mikor pl kidobják otthonról/letagadják a gyereket a nemi beállítottsága miatt, mintha betegség lenne. Kíváncsi vagyok mindenki véleményére.
2014. okt. 17. 14:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsónak a kommentje nagyon tetszett!!!!!!!!!
2014. okt. 17. 20:21
 12/16 anonim ***** válasza:

Amúgy nem tudom én hogy állnék család elé; leszbikus vagyok és már van is akihez kötődök és lesz is belőle kapcsolat. Anyám elfogadná, azt tudom; ő mindent elfogad, mert bármilyen vagyok is szeret.

Viszont család többi tagja, amikor sejteni kezdték bepánikoltak és "Ugye nem leszbikus?!?!?!" beszélgetések zajlottak le egymás között és látva, mennyire megijeszti őket ez a téma, sosem merném nekik elmondani... Vagyis nem tudnám úgy elmondani, hogy meg is értsenek és el is fogadják.

2014. okt. 17. 20:28
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Semmit se tennék a lányom a mindenem,ha meleg akkor meleg,csak boldog legyen és egészséges.

Azt viszont nagyon remélném,hogy tervez a párjával majdan örökbe fogadni,mert önzőség meg melegség ide vagy oda,unokát azért én is szeretnék.

2014. okt. 17. 22:17
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Utolsónak: nyugi, mi is akarunk gyereket, de nagyon nem egyszerű dolog. (igaz én fiú vagyok)

Anyámnak lassan egy éle bújtam elő, előző februárban. Öt nem zavarja (elolvastam egy beszélgetését tableten) viszont érdekes egy téma ha az embernek 3 bátya is még hátra van. Sok szülő a média által mutogatott általam dísz-búziknak hívott személyeket ismeri mert hát nem kevés hülye melke is van szó mi szó és nem azt akivel vagy akikkel szembe mennek az utcán csak épp nem tudják higgy fülig szerelmesek valakibe a saját nemükböl

2014. okt. 18. 10:53
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jól tetted! Anyám minden nap elmondja, hogy engem meg fognak ölni, mint a Túl a barátságonban, meg leköpnek majd, a barátaim meg szánnak, meg őrá is szánakozva néznek az ismerősei, mert biztosan pletykálnak erről a környéken. Nem gondolom ettől még, hogy anyám rossz ember, de engem is érdekel a kérdés, hogy valamikor a távoli jövőben hogyan sikerül majd feldolgoznia. Ha lehetne, ő tuti megtiltaná. De persze az én érdekeimmel takarózik, és ez az, ami legjobban elszomorít. Hogy fel se fogja, nekem milyen fontos volt, hogy elmondtam neki, és milyen fontos, hogy azok a rajtam szánakozó barátok tudják. De én leszbikus vagyok, gondolom, a helyes meleg fiúkkal elfogadóbbak az anyák.
2014. okt. 18. 22:14
 16/16 anonim ***** válasza:

Szerintem a lehetö legjobban kezeled ezt a dolgot. Minden szülönek így kellene hozzáállnia ehhez a kérdéshez, legalábbis aki szereti a gyerekét. Söt kötelezö jelleggel tanítani kellene a példádat, különösen homofób szülöknek.

A környezeteddel, meg egyáltalán ne foglalkozz, ha ennyire homofóbok. Mégiscsak a gyerek, és az ö boldogsága kell, legyen a legfontosabb egy szülö számára, nem pedig mások véleménye. És nagyon jó tudni, hogy ilyen elfogadó, és megértö szülök is vannak a világon. Csak így tovább. És továbbra is szeresd nagyon a fiadat és a párját, és támogasd mindenben öket, amiben csak tudod.

2014. okt. 29. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!